Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata

Mesajde beccas » 10/02/2013 03:31

Pentru 4-5 portii:

50 g unt nesarat
3 cepe taiate marunt
1/2 lingurita sare de mare grunjoasa
2 morcovi razaliti fin
1/4 bat telina verde taiata marunt
1/2 ardei rosu taiat marunt
1/4 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita maghiran uscat
1/2 lingurita busuioc uscat
3-4 stropi de sos Worcerstershire
2 catei de usturoi potriviti razaliti fin
750 ml supa concentrat de pui/ legume
2 dovlecei (aproximativ 500 g) injumatatiti apoi taiati felii intre 0.5-1 cm
1 vanata (aproximativ 300 g) taiata bucatele sau cuburi dupa plac
900 g cartofi taiati bucati sau cuburi dupa plac
150 ml sos de rosii (sa nu fie pasta concentrat)
1 lingura patrunjel verde taiat marunt
sare de mare fina si piper negru proaspat macinat
smantana pentru servire

Mod de preparare:
Intr-o cratita saute ceapa cu sarea grunjoasa in unt la foc mic 25-30 de minute pana cand aceasta este caramelizata. Adaugati morcovii, ardei, telina, sos Worcestershire si caliti 5-6 minute. Puneti mirodeniile uscate si usturoiul. Amestecati inca 1 minut apoi turnati supa de pui. Aduceti la fierbere lenta dupa care puneti bucatile de dovlecei si vanata. Amestecati din nou, puneti capacul la cratita si lasati 5-6 minute. Adaugati apoi cartofii, acoperiti din nou si la foc mic mai lasati sa fiarba 10 minute. Luati capacul iar dupa aproximativ 20 de minute sau cand legumele sunt fierte dupa placul vostru, turnati sosul de rosii. Amestecati si lasati inca 3-4 minute apoi luati de pe foc. Puneti patrunjelul si ajustati asezonarea. Serviti cu smantana.
Fişiere ataşate
IMG_0601.jpg
IMG_0601.jpg (76.79 KiB) Vizualizat de 1290 ori
IMG_0603.jpg
IMG_0603.jpg (73.67 KiB) Vizualizat de 1290 ori
Ultima oară modificat 11/02/2013 12:45 de către beccas, modificat de 3 ori în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/02/2013 04:38

Deci azi noi am "tocanit" =))


Foarte frumos arata in farfurioara. O sa ti-o copiez si eu ( dar cu mai putine condimente, imi place sa simt gustul legumelor ).

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 10/02/2013 06:09

Imi plac la nebunie genul asta de tocane :buuun: :buuun: :buuun: Cu sau fara condimente multe, simple ori slow cooked, imi plac!

:flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori