Thanksgiving american

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Thanksgiving american

Mesajde Simona3 » 21/11/2007 10:48

Ieri am facut meniul traditional de Thanksgiving dupa cum urmeaza:

Curcanul: a fost organic, crescut la ferma, natural, proaspat, nu inghetat de la Whole Foods (organic, free range, fresh turkey), de 5 kg.

L-am spalat, l-am sters cu servetele de hirtie, l-am sarat, piparat, am pus boia de ardei dulce pe el si in cavitate, apoi am pus ierburi aromate: salvie, rozmarin, cimbru in cavitate si sub piele.

Nu am intepat carnea deloc ca sa nu iasa sucurile.

Am mai pus catei de usturoi sub piele si felii de mandarine in cavitate.

Am presarat ulei de masline si l-am pus cu pieptul in sus intr-o tava dubla, cu un gratar deasupra si am adaugat 2 cani de apa in tava ca sa nu se arda sucurile ce curgeau de pe curcan. Deci curcanul a stat pe tava deasupra nu in tava cu apa (face sens?).

L-am pus pe curcanel in cuptorul incins la 230 C pentru 30-40 de minute, apoi am acoperit pieptul cu o folie de aluminiu si l-am mai tinut inca 2 ore la 175C.

Si gata, am avut curcanul, a fost super saftos si gustos, am mancat ieri ( doar noi 5) jumatate din el...azi cealalta jumatate...
Maine, de Thanksgiving sintem invitati la prieteni, deci face altcineva curcanul...
Fişiere ataşate
P1090488.JPG
P1090488.JPG (96.46 KiB) Vizualizat de 8959 ori
P1090439.JPG
P1090439.JPG (102.19 KiB) Vizualizat de 8959 ori
P1090438.JPG
P1090438.JPG (79.85 KiB) Vizualizat de 8959 ori
P1090428.JPG
dupa 30-40 minute, cind este rumen, pui folie de aluminium
P1090428.JPG (50.38 KiB) Vizualizat de 8959 ori
P1090426.JPG
asa arata dupa 30-40 minute la foc mare
P1090426.JPG (61.13 KiB) Vizualizat de 8959 ori
P1090414.JPG
gata de pus la cuptor
P1090414.JPG (84.22 KiB) Vizualizat de 8959 ori
P1090413.JPG
mandarine, ierburi aromate, usturoi , sar, piper, boia, peste tot
P1090413.JPG (85.92 KiB) Vizualizat de 8959 ori
P1090411.JPG
P1090411.JPG (89.3 KiB) Vizualizat de 8959 ori
P1090408.JPG
ierburi sub piele, nu fa taieturi in carne ca se face uscat, curc sucurile
P1090408.JPG (63.23 KiB) Vizualizat de 8959 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/11/2007 11:01

Simona, ce-mi place asa rumenit ...imi ploua in gura :buuun: :buuun:
Petrecere frumoasa ,pentru maine! :party:
Imi aduce aminte de sarbatorile de iarna facute la rude in Tg.-Jiu, faceau mereu curcan la cuptor,in special de Revelion.
:hug: :flower:
Ultima oară modificat 21/11/2007 11:03 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/11/2007 11:02

Simona, ce-mi place asa rumenit ...imi ploua in gura :buuun: :buuun:
Petrecere frumoasa ,pentru maine! :party:
Imi aduce aminte de sarbatorile de iarna facute la rude in Tg.-Jiu, faceau mereu friptura de curcan ,in special de Revelion.
:hug: :flower:

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 21/11/2007 11:03

Urmeaza, sosul de curcan (gravy):

Din maruntaiele de la curcan, minus ficatul, se face o mancarica scazuta cu : ceapa, telina verde, ardei,morcov, pastirnac, usturoi, ierburi aromate, vin alb, apa, sare, piper, ardei iute, dafin, corianderu verde, patrunjel verde. cind este gata, scazuta si aromata, dupa vreo ora, se strecoara toata zeama intr-un vas si se pastreaza, restul se arunca in afara de morcovi care ii folosim la stuffing.
Dupa ce curcanul este gata, se ia tava in care au cazut sucurile de la curca, se arunca grasimea de curca, aproape toata, si se amesteca cu zeama se la mancarica de maruntaie in aceeasi tava, pe aragaz, la foc mic.
Dupa ce se omogenizeaza, se adauga smantina lichida dulce, un pic de unt si un pic de amidon in apa, ca sa se lege.
Se mai tine pe foc 5-10 minute apoi se strecoara si gata, avem si sosul de curcan!
Fişiere ataşate
P1090484.JPG
gata de strecurat
P1090484.JPG (55.17 KiB) Vizualizat de 8955 ori
P1090483.JPG
pui smintina, unt, amidon (sau faina)
P1090483.JPG (90.84 KiB) Vizualizat de 8955 ori
P1090467.JPG
zeama de la mancarica de curcan amestecata cu sucurile de la curcan din tava, pe foc mic
P1090467.JPG (98.06 KiB) Vizualizat de 8955 ori
P1090441.JPG
mancarica de curcan, scazuta, gata de strecurat
P1090441.JPG (60.43 KiB) Vizualizat de 8955 ori
P1090421.JPG
mancarica de curcan inainte se a pune vinul si apa
P1090421.JPG (88.96 KiB) Vizualizat de 8955 ori
P1090419.JPG
caliti ceapa, apoi adaugati maruntaiele
P1090419.JPG (88.32 KiB) Vizualizat de 8955 ori
P1090432.JPG
vin alb pentru mancarica de curcan
P1090432.JPG (57.55 KiB) Vizualizat de 8955 ori
P1090404.JPG
ingredientele pentru mancarica de curcan
P1090404.JPG (73.93 KiB) Vizualizat de 8955 ori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 21/11/2007 11:20

urmeaza stuffing:

Aveti nevoie de : crutoane de paine, proaspat facute, supa de pui, unt, telina verde, morcovi si pastirnac deja fierti din mancarica de curcan, ardei, cirese confiate, usturoi, ceapa albastra, ierburi aromate: patrunjel, coriandru, salvie, cimbru; nuci caramelizate picante, cu ardei iute, sare, piper.
Se caleste ceapa albastra cu ulei de masline si otet balsamic de Modena, sare si piper in oala de tuci.
Se caleste telina verde cu usturoiul, ciresele, nucile, ardeiul, sare, piper.
Se incalzeste supa cu 4 linguri de unt, se adauga morcovii, crutoanele, ceapa caramelizata, si celelalte legume calite, se amesteca usor, se ajusteaza cu sare si piper dupa gust.
Fişiere ataşate
P1090480.JPG
P1090480.JPG (86.05 KiB) Vizualizat de 8946 ori
P1090479.JPG
P1090479.JPG (103.44 KiB) Vizualizat de 8946 ori
P1090476.JPG
legumele calite gata sa fie amestecate cu crutoanele de paine
P1090476.JPG (150.2 KiB) Vizualizat de 8946 ori
P1090475.JPG
crutoanele amestecate cu supa si untul topit
P1090475.JPG (67.29 KiB) Vizualizat de 8946 ori
P1090473.JPG
supa de pui cu morcovii fierti si pastirnacul
P1090473.JPG (60.88 KiB) Vizualizat de 8946 ori
P1090461.JPG
ierburi si nuci
P1090461.JPG (56.22 KiB) Vizualizat de 8946 ori
P1090459.JPG
legume calite
P1090459.JPG (96.53 KiB) Vizualizat de 8946 ori
P1090451.JPG
cirese confiate, uscate
P1090451.JPG (69.92 KiB) Vizualizat de 8946 ori
P1090454-1.JPG
nu am putut sa ma abtin sa pun 3 poze cu ceapa caramelizata, as manca numai ceapa daca ar fi dupa mine...
P1090454-1.JPG (99.47 KiB) Vizualizat de 8946 ori
P1090455.JPG
P1090455.JPG (89.15 KiB) Vizualizat de 8946 ori
P1090444.JPG
cepa albastra, otet baslamic de Modena, ulei de masline, sare, piper
P1090444.JPG (71.2 KiB) Vizualizat de 8946 ori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 21/11/2007 11:26

umeaza fasole verde cu ceapa ( varianta mea)

fasole verde facuta in abur, ceapa caramelizata in otet balsamic, ulei de masline, sare, piper; se amesteca si se pune sare si piper dupa gust
Fişiere ataşate
P1090482.JPG
P1090482.JPG (81.82 KiB) Vizualizat de 8944 ori
P1090464.JPG
P1090464.JPG (83.3 KiB) Vizualizat de 8944 ori
P1090455.JPG
P1090455.JPG (89.15 KiB) Vizualizat de 8944 ori
P1090401.JPG
P1090401.JPG (44.48 KiB) Vizualizat de 8944 ori
P1090400.JPG
fasole verde tinara, frageda
P1090400.JPG (68.78 KiB) Vizualizat de 8944 ori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 21/11/2007 11:29

urmeaza: cartofi dulci (sweet potatoes, yams) cu marshmallows
se pun cartofii dulci in abur, se zdrobesc cu furculita, se adauga putin lapte, unt, sare piper, se adauga marshmallows deasupra si putin unt, se da la cuptor 30 minute
Fişiere ataşate
P1090460.JPG
P1090460.JPG (68.33 KiB) Vizualizat de 8942 ori
P1090445.JPG
P1090445.JPG (90.38 KiB) Vizualizat de 8942 ori
P1090430.JPG
P1090430.JPG (35.01 KiB) Vizualizat de 8942 ori
P1090416.JPG
P1090416.JPG (64.82 KiB) Vizualizat de 8942 ori
P1090465.JPG
P1090465.JPG (93.23 KiB) Vizualizat de 8943 ori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 21/11/2007 11:35

urmeaza cartofii pireu: cartofi, unt, lapte, sare, piper, zdrobiti, apoi dati la cuptor sa se rumeneasca
Fişiere ataşate
P1090487-1.JPG
P1090487-1.JPG (109.92 KiB) Vizualizat de 8935 ori
P1090435.JPG
P1090435.JPG (47.48 KiB) Vizualizat de 8935 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 21/11/2007 11:39

Excelente Simona, felicitari inca o data.
Retetele mele pt. stuffing (umplutura) si pt. yams sunt diferite, nu foarte mult, stii tu variatiuni pe aceeasi tema, o sa le scriu vineri cu poze cu tot. Si curcanul noi il marinam de seara cu mirodenii, dar nu stiu daca face mare diferenta, ca al tau arata la fel de bine si cu mai putini pasi pregatitori.

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 21/11/2007 11:39

urmeaza cranberry sos: 3 cani cranberries, 1 cana apa, 1 cana zahar, la foc mic in oala de tuci, 20 minute la inceput cu capac, apoi fara
Fişiere ataşate
P1090466.JPG
P1090466.JPG (61.91 KiB) Vizualizat de 8934 ori
P1090448.JPG
P1090448.JPG (50.25 KiB) Vizualizat de 8934 ori


Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator