Thanksgiving 2007

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Thanksgiving 2007

Mesajde roxanavmv » 23/11/2007 09:45

Episodul nr. 2, continuare la http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... anksgiving
Ca si anul trecut am fost la prietena mea Liliana, si de miercuri seara am inceput sa gatim impreuna pt. ieri, cand ne-am adunat cu prietenii. Am fost 15 adulti si 3 copii, cu mult prea multa mancare, o buna-dispozitie generala si o petrecere lungita ca de obicei pana cand l-am pus pe gabi sa scoata chitara si sa cante "Te uita cum ninge Decembre".
O sa incerc sa pun si pozele si retetele, desi multe se repeta, suntem foarte conservatori in privinta meniului, dar de fiecare data ies asa de bune, ca nu ne vine sa mai cautam si facem alte retete.

Incep cu aperitivele:

1. andive cu crema de branza Philadelphia (amestecata cu piper, coaja de lamaie si zeama de la ½ lamaie), somon afumat, capere si ceapa verde
+ tartine cu icre, ardei gras rosu si chives (iarba ciorii)
2. cupe de foi de placinta ( fillo/phyllo) cu ciuperci calite cu praz si marar, si fontina rasa
3. cruditati cu sos de smantan, ceapa verde si verdeata
4. tartine cu fasole lima ( boabe de fasole verde, fierte cu 3 catei de usturoi tocat, lasate sa se raceasca si frecate cu ulei de masline, zeama de lamaie, chimen praf, sare, piper, un varf de paprika iute si menta proaspata), pancetta prajita (bacon neafumat) si parmesan ras
5. mozzarella proaspata invelita in busuioc si prosciutto
Fişiere ataşate
mozzarella proaspata invelita in prosciutto si busuioc.jpg
mozzarella proaspata invelita in prosciutto si busuioc.jpg (24.94 KiB) Vizualizat de 123187 ori
tartine cu pasta de fasole lima, pancetta si parmesan ras.jpg
tartine cu pasta de fasole lima, pancetta si parmesan ras.jpg (36.15 KiB) Vizualizat de 123191 ori
cruditati cu sos de smantana, ceaa verde si verdeata.jpg
cruditati cu sos de smantana, ceaa verde si verdeata.jpg (30.83 KiB) Vizualizat de 123191 ori
cupe umplute cu ciuperci si fontina rasa.jpg
cupe umplute cu ciuperci si fontina rasa.jpg (40.57 KiB) Vizualizat de 123191 ori
andive cu crema de branza si somon afumat, tartine cu icre.jpg
andive cu crema de branza si somon afumat, tartine cu icre.jpg (37.63 KiB) Vizualizat de 123191 ori
Ultima oară modificat 24/11/2007 06:22 de către roxanavmv, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/11/2007 09:52

Apoi, bineinteles CURCANUL (de fapt curcanii, am luat doi mai mici ca sa fie unul mare, uscat si sa ne para rau).
La-m marinat de miercuri seara, asezat intai pe spate vreo trei ore, apoi intors cu pieptul in jos in:

apa minerala (cca 300ml)
bere (am folosit o sticla de 330 ml)
suc de lamaie ( de la 2 lamai)
ceapa taiata solzi
usturoi taiat felii
sare, piper, cimbru, paprika, amestec de condimente cu salvie, maghiran, rozmarin
A doua zi am aruncat marinata si l-am pregatit de cuptor. Am pus in cavitatea curcanului o jumatate de ceapa, cateva frunze de telina, 3-4 catei de usturoi zdrobiti in coaja, o jumatate de portocala/mandarina, rozmarin, cimbru.
L-am uns cu unt si condimentat bine, am pus o cana apa + o cana de vin alb in tava si l-am bagat la cuptor la inceput la foc mai mare (400-450F sau 200-230 C) timp de o ora, apoi l-am acoperit cu folie sa nu se arda pieptul si aripile, am micsorat focul (300-350F sau 150-175C) si l-am mai tinut cam 2 ore. Cam la fiecare jumatate de ora l-am udat cu sosul lasat in tava.

iar pt. gravy -sosul de la curcan, am fiert sosul lasat de curcan in tava ca sa scada, si l-am ingrosat cu o lingurita de faina.
Fişiere ataşate
gravy (sosul de la curcan).jpg
gravy (sosul de la curcan).jpg (36.96 KiB) Vizualizat de 123180 ori
curcanul nr. 2.jpg
curcanul nr. 2.jpg (37.61 KiB) Vizualizat de 123185 ori
curcanul nr. 1.jpg
curcanul nr. 1.jpg (40.74 KiB) Vizualizat de 123185 ori
curcanul nr. 1 gata de cuptor.jpg
curcanul nr. 1 gata de cuptor.jpg (43.75 KiB) Vizualizat de 123185 ori
curcani la marinat.jpg
curcani la marinat.jpg (42.05 KiB) Vizualizat de 123186 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/11/2007 09:53

Apoi, ratza pe varza calita
Am condimentat rata si am pus-o la cuptor cu o cana de apa si vreo 3 linguri de untura (lard) timp de o ora, cand era rumenita bine, dar nu gata inca. Am scos rata si am calita varza in untura de la rata, iar cand varza a fost aproape gata, am pus ratza inapoi si am mai tinut-o la cuptor cam 15 minute.
Fişiere ataşate
rata pe varza calita.jpg
rata pe varza calita.jpg (38.36 KiB) Vizualizat de 123179 ori
rata gata de cuptor.jpg
rata gata de cuptor.jpg (38.76 KiB) Vizualizat de 123179 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/11/2007 09:57

Garnituri au fost:

1. Umplutura (stuffing)
2. Grating de yams si cartofi
3. Sos de cranberries (am pus retetele mai jos)
4. Fennel si ceapa rosie taiate felii caramelizate la cuptor cu ulei de masline, sare si piper. Alaturi de dovleac facut dupa reteta Simonei (multumesc mult de tot, a fost :buuun: :hug: ).
5. Legume puse la aburi: dovlecei - zucchini mici, squash miniatura, broccoli rabe (rapini) si varfuri de broccoli si puse la aburi, cu sare de mare si piper
6. Sparanghel la cuptor, stropit cu ulei de masline, sare de mare si piper
7. Fasole verde si galbena oparita, cu otet balsamic
8. Piure de cartofi

Umplutura (Stuffing)
2-3 carnati proaspeti scosi din piele
1 ceapa medie tocata (sau un fir de praz)
1 lujer de telina frunze
1 mar mediu taiat feliute
1 cup macese uscate
500 gr crutoane
cimbru
rozmarin
11/2 cani zeama de supa de pui
½ cana apa

Se pune ceapa la calit in 2 linguri ulei, si cand e aurie se adauga carnatii sfaramati. Se prajeste carnea pana nu mai e roz si apoi se adauga telina si marul, si se mai tin pe foc pana se moaie merele si telina. Se pun crutoanele si macesele la muiat in zeama de supa + apa si se lasa sa se moaie timp de 2-3 min, apoi se amesteca totul cu ceapa, carnatii, telina si merele, sare si piper dupa gust, si verdeata tocata. Se pune umplutura intr-un vas uns cu unt la cuptor la foc mediu pt. cca 35-40 min, acoperita cu folie primele 20 min ca sa nu se arda, si apoi se da folia la o parte sa se rumeneasca pe deasupra.

http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... light=yams
Ingrediente:
3 cartofi dulci
8 cartofi obisnuiti
cateva linguri de unt
300 ml smantana lichida
300 ml zeama de supa
2-3 crengute de cimbru uscat
1 fir de rozmarin
un varf de cutit nucsoara
150 gr nuci tocate, dar nu f. marunt
doi pumni de marshmallow

Se taie cartofii felii si se aseaza un start de cartofi obisnuiti intr-un vas de yena uns cu putin unt, apoi un strat de cartofi dulci si tot asa pana se uple vasul.
Se incalzeste cuuptorul la 175 C (350F)
Intr-o craticioara se pune la fiert smantana, zeama de supa, sare, piper, cimbru, rozmarin si nucsoara si se lasa pana da in clocot, apoi se da la o parte si se toarna peste cartofi. Deasupra cartofilor se pun bucatele mici de unt si cateva marshmallow, se acopera cu folie de aluminiu si apoi se da vasul la cuptor cca 30 min, pana incepe sa fiarba sosul, apoi se da la o parte folia de aluminiu si se mai lasa inca 20 de minute, cat sa scada sosul cam la jumatate. Se presara pe deasupra nucile si restul de marshmallows si se mai tine la cuptor inca 5-10minute cat sa se topeasca bezelele si a se prajeasca putin nucile.

Sos de cranberries
450 gr cranberries
200 ml apa
200 g zahar
coaja de la o jumatate de portocola
o portocala - decojita si taiata cuburi

Se fierb toata ingredientele impreuna pana se sparg cranberries si scade lichidul, trebuie sa arate ca o dulceata.
Prietena mea pune in plus ananas tocat si o para rasa, dar mie imi place numai cu portocala.
Fişiere ataşate
sos de cranberries.jpg
sos de cranberries.jpg (36.32 KiB) Vizualizat de 123168 ori
gratin de yams si cartofi.jpg
gratin de yams si cartofi.jpg (38.99 KiB) Vizualizat de 123168 ori
stuffing 3.jpg
stuffing 3.jpg (28.55 KiB) Vizualizat de 123168 ori
stuffing 2.jpg
stuffing 2.jpg (35.44 KiB) Vizualizat de 123168 ori
stuffing 1.jpg
stuffing 1.jpg (38.21 KiB) Vizualizat de 123168 ori
ingrediente stuffing (umplutura).jpg
ingrediente stuffing (umplutura).jpg (32.12 KiB) Vizualizat de 123168 ori
fennel si ceapa rosie.jpg
fennel si ceapa rosie.jpg (34.54 KiB) Vizualizat de 123168 ori
piure de cartofi.jpg
piure de cartofi.jpg (35.17 KiB) Vizualizat de 123174 ori
fasole oparita cu otet balsamic.jpg
fasole oparita cu otet balsamic.jpg (36 KiB) Vizualizat de 123174 ori
asparagus la cuptor.jpg
asparagus la cuptor.jpg (39.57 KiB) Vizualizat de 123174 ori
legume facute la aburi.jpg
legume facute la aburi.jpg (40.43 KiB) Vizualizat de 123174 ori
fennel, ceapa rosie si dovleac caramelizate.jpg
fennel, ceapa rosie si dovleac caramelizate.jpg (33.5 KiB) Vizualizat de 123174 ori
Ultima oară modificat 23/11/2007 10:07 de către roxanavmv, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/11/2007 10:00

Desert:
1. Placinta cu mere si dovleac ( foaia facuta din 7 linguri apa, 3 linguri otet, un varf de sare, un pachet de margarina de 250 gr, faina cat cuprinde)

2. Tort de ciocolata acoperit cu fondant ( cos de toamna cu frunze, ghinde si mere)

3. Platou cu branzeturi, nuci, migdale, poame si crackers

4. Cos cu fructe
Si a fost intr-adevar un Thanksgiving foarte fericit, nu numai din cauza mancarii, dar a ajutat destul :D
Fişiere ataşate
cos cu fructe.jpg
cos cu fructe.jpg (28.03 KiB) Vizualizat de 123171 ori
platou cu branzeturi, poame si nuci.jpg
platou cu branzeturi, poame si nuci.jpg (34.55 KiB) Vizualizat de 123171 ori
felie de tort.jpg
felie de tort.jpg (19.63 KiB) Vizualizat de 123171 ori
tort de ciocolata - toamna.jpg
tort de ciocolata - toamna.jpg (26.58 KiB) Vizualizat de 123171 ori
tort de ciocolata.jpg
tort de ciocolata.jpg (32.85 KiB) Vizualizat de 123171 ori
placinta cu mere.jpg
placinta cu mere.jpg (30.72 KiB) Vizualizat de 123171 ori
placinta cu dovleac.jpg
placinta cu dovleac.jpg (29.41 KiB) Vizualizat de 123171 ori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 23/11/2007 10:49

Roxana, extraordinar :o :o :o cate bunataturi , ce frumos erau aranjate, rata pe varza, curcanul acela delicios, platoul cu branzeturi :wink: , nici nu stiu ce sa mai zic.. felicitari :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/11/2007 11:08

Multumesc Thea, au fost toate bune. Lili face intodeauna curcanul, ratza pe varza si placintele (cea cu dovleac este absolut perfecta). Retetele ei imi plac enorm, eu ajut numai cu manevratul curcanilor si al ratei si sa ii dau condimentele :D , apoi la consumat ca restul lumii.
Legumele, nu sunt mare gateala, dar sunt tare gustoase si necesare pe langa restul bucatelor.
Iar stuffingul, gratinul de yams, fennelul, aperitivele si tortul sunt contributia mea.
Asa le impartim de trei ani, si pana acum totul a mers struna.

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 23/11/2007 11:29

=D> =D> =D> Roxanel, ce minunatii imi vad ochii :o !!!....ce bucate alese...si ce frumos sunt prezentate :master: ...toate imi plac :buuun: :buuun: ...aperitive, garnituri, legume, branzeturile, dulciurile....in concluzie : tot...
am notat cateva ideei pentru sarbatori...iti multumesc inca de pe acum :pup: :hug: ..

cel mai mult imi place bucuria si fericirea, intalnirile cu prieteni dragi, care dau un plus de feerie intregii sarbatori...

:pup: :hug: :hug: :love: :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/11/2007 11:35

Mona :hug: , ma bucur daca gasesti vreo idee, eu ma inspir tot timpul de la voi, nu e zi in care sa nu imi vina in fatza ochilor ceva ce am vazut aici si sa merg acasa sa incerc sa fac, ceea ce cred ca ii fericeste pe ai mei tare mult.
Mona S P scrie:cel mai mult imi place bucuria si fericirea, intalnirile cu prieteni dragi, care dau un plus de feerie intregii sarbatori...

Sa stii ca de aia ne place si noua ziua asta. Chiar suntem multumitori si recunoascatori pt. viata pe care o avem si tot ce ne ofera ea, nu ma refer numai la bucate, ci si la sansa de a sarbatori cu prietenii si familiile noastre, ca asa trebuie - si atunci multumirea e si mai mare.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/11/2007 09:35

Felicitari gospodinelor !!! arata minunat tot ce ati pregatit Roxi ...

dar cel mai cel e tortul ... extraordinar =D> =D> =D>


Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator