Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 553
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere

Mesajde anisoara67 » 05/01/2018 09:53

Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de rascove si umplura de mere
DSC00138.JPG
DSC00138.JPG (864.55 KiB) Vizualizat de 200 ori

Ingrediente blat fraged tarta;2 oua,500 g faina,150g zahar,200 g amidon alimentar,250 g margarina,un praf de sare,2 -3 linguri pudra de roscove
Umplutura;5 mere mari,galbene.un praf de scortisoara,o cana de zahar,o cana de miez de nuca prajit si maruntit sau rupt mai marunt
Preparare;
Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbensurile.Albususrile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intarec.Se incorporeaza bezeaua obtinuta in amestecul de margarina si se toarana faina amestecata cu amidonul alimentar.Se mixeaza bine apoi aluatul se imparte in 2 jumatati egale,infasurate fiecare in celofan se dau la rece cel putin o ora,dar ideal ar fi sa se lase de seara pana dimineata.
Se scaote aluatul din celofane si se intinde in 2 bucati dreptunghiulare subtiri.Pe fiecare foaie de aluat intinsa se presara pudra de roscove apoi se ruleaza strans ,obtinand 2 rulade care se baga amandoun in celofam,30 minute la congelator.Se scot rulourile din celofan si se taie in felii de rulada groase de 1 cm fiecare.Se aseaza fiecare rulada una langa alta,se acopera cu celofan si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda un pic mai mre ca diametru decat forma de tarta.Foaia rotunda intinsa o asezam in forma de tarta.
Curatam merele de coaja si 3 dintre ele le taiem felii subtiri iar 2 le dam prin razatoare.Le amestecam cu miezul de nuca ,zaharul si un praf de scortisoara.Turman peste foaia de tarta acest ameste de mere.Se acopera deasupra cu foaia intainsa cu diametrul formei,procedand ca la prima foaie;taiem rulade,le asezam una langa alta si le intindem cu sucitorul apoi acoperim ulplutura,presam marginea tartei si intepam cu o furculita din loc in loc.Se da 10 minute la cuptor preincalzit,la foc iute apoi dam la foc mai mic inca 10-15 minute pana se raceste.Taiem tarta dupa ce se raceste un pic.Are aluatul foarte fraged iar pudra de roscove ii da un gust deosebit de bun.
Pofta buna!
DSC00001.JPG
DSC00001.JPG (417.34 KiB) Vizualizat de 200 ori
DSC00003.JPG
DSC00003.JPG (671.39 KiB) Vizualizat de 200 ori
DSC00006.JPG
DSC00006.JPG (674.29 KiB) Vizualizat de 200 ori
DSC00009.JPG
DSC00009.JPG (377.74 KiB) Vizualizat de 200 ori
DSC00012.JPG
DSC00012.JPG (440.83 KiB) Vizualizat de 200 ori
DSC00016.JPG
DSC00016.JPG (726.12 KiB) Vizualizat de 200 ori
DSC00017.JPG
DSC00017.JPG (1.04 MiB) Vizualizat de 200 ori
DSC00019.JPG
DSC00019.JPG (677.06 KiB) Vizualizat de 200 ori
DSC00047.JPG
DSC00047.JPG (650.6 KiB) Vizualizat de 200 ori
DSC00089.JPG
DSC00089.JPG (769.98 KiB) Vizualizat de 200 ori
DSC00105.JPG
DSC00105.JPG (825.36 KiB) Vizualizat de 200 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori