Taro ( radacini) la cuptor

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Taro ( radacini) la cuptor

Mesajde crista » 23/10/2014 02:11

Taro sau colocasia esculenta dar se mai numeste si ureche de elefant, arbi sau arpi sau edo/eddoe sau malanga
http://en.wikipedia.org/wiki/Taro

dupa mine cred ca si numele de cartof paros i se potrivea
=)) =)) E toxic cind e crud, se consuma numai fiert sau copt. Cum e prezent in multe bucatarii traditiionale din lumea larga se gasesc retete la orice pas pe internet. Eu am ales o reteta indiana din regiunea Tamil.



Ingrediente :

2 radacini de taro
1 lingura de ulei
1 lingura cu seminte de mustar
1 catel de usturoi
1/2 lingurita chimen macinat ( al meu era de Malta)
1 lingurita de turmeric/ curcuma
1 praf de piper
1 lingurita de boia dulce ( adaugati si putina paprika daca vreti)
1/2 lingurita coriandru macinat



Radacina de taro spalata bine o punem la fiert, eu am fiert-o la aburi dupa ce am taiat-o in bucati mari ca sa mearga mai repede. Se poate fierbe si in apa intreaga. Cind furculita sau cutitul intra in radacina cu usurinta e deja coapta/fiarta. Nu fierbeti mai mult caci devine sfarimicioasa, fainoasa.

Curatati de coaja radacinile fierte.

Intr-o tigaie fara ulei puneti semintele de mustar si incalziti pina cind semintele incep "sa sara" putin in tigaie. Adaugati lingura de ulei, usturoiul taiat in bucati mari si restul condimentelor, amestecati si stingeti focul.

Turnati uleiul cu condimenete peste bucatile de taro, amestecati sa se coloreze pe toate partile si le asezati pe tava cu hirtie de copt, puneti in cuptorul gata incalzit la maxim si lasati sa se rumeneasca.


In loc sa il coaceti in cuptor poate fi rumenit in uleiul cu condimente si in wok la foc mediu.
Fişiere ataşate
immagine_693.jpg
immagine_693.jpg (38.62 KiB) Vizualizat de 3207 ori
immagine_692.jpg
immagine_692.jpg (60.38 KiB) Vizualizat de 3207 ori
immagine_1326.jpg
immagine_1326.jpg (58.17 KiB) Vizualizat de 3207 ori
Ultima oară modificat 24/10/2014 07:24 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/10/2014 04:16

Gustul doar mi-l inchipui, dar metoda de preparare ( in general) o cunosc pentru ca iubesc bucataria indiana :peace:
Tare aspectuoase feliile de taro coapte in cuptor =D> =D> =D> . Nu stiu de ce gandul ma duce la cartofi :?

Iti multumesc pentru informatiile pe care mi le aduci prin aceste retete inedite :master: :master: :master: Esti o adevarata sursa de inspiratie pentru mine :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/10/2014 07:36

CRista, toata ziua vad taro in fata mea, peste tot unde merg se vinde radacina asta dar nu am avut curiozitatea sa o cumpar si sa o gatesc. Ce gust are???
nu stiu de ce nu ma atrage aspectul ei asa poros si parca imi e frica sa o gatesc =)) =)) , nu rade...chiar ce gust are si inca ceva, pentru gusturile noastre romanesti cum ai prezenta radacinaa sta....o mancare/garnitura pe care vrei sa o mai pregatesti de multe ori sau ca o garnitura de ocazie.
Chiar m-ai facut curioasa acuma de gustul ei. Arata super bine asa prajita cum este si foarte tentant.....astept raspuns :) si mersi

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 24/10/2014 06:47

eu nu am auzit de radacina asta , ma bucur mult cand invat ceva nou :) :)
Brava Crista :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/10/2014 07:19

Fetelor are gust de cartof dar mai dulce. Nu ma asteptam sa fie asa de bun :-)

Eu l-am luat de la un magazin etnic si cica exista in toate ca il maninca si asiaticii si cei din america latina ( Claudia deci si la pakistanezi dac ai din astia in orasul cel mai apropiat de tine), magazinul la care am fost eu este al celor din america latina ( aveau insa si varza murata romaneasca si cioco cu rom ca doar si noi tot emigranti suntem =)) =)) ) . Nu stiam nici ce este radacina asta plus ca nu intelegeam cum se numeste ca erau trecute pe lista toate numele pe care le are ca sa inteleaga fiecare pe limba lui, mi-a zis vinzatoarea care e si proprietareasa ca ea il pune in tocanite gen supe ( caldo parca ii zice prin america latina) dar ca se poate face si chipsuri. Eu oricum am intrat pe net si am cautat singura.

Concluzia finala : noua ne-a placut si o sa mai cumpar

Gatit in felul asta merge ca garnitura la orice, pe unul dintre site-urile de unde am citit reteta asta ( am gasit mai multe variante ale aceleeasi retete pe mai multe bloguri si pagini ) ziceau ca e unul dintre felurile de mincare care nu lipseste la nunti in Tamil. In partea asta de sud a indiei maninca si carne deci cred ca e chiar garnitura la carne, ziceau ca se mai maninca si cu orez, sincer e bun si asa de sine statator.
Trebuie sa ma mai uit dupa retetele sud americane ca in tocanita-supa sau garnitura la peste sau carne.

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 26/10/2014 07:46

Crista, interesanta radacinoasa asta, nici eu nu am auzit de ea.
Multumesc si eu pentru informatiile deosebite pe care ni le impartasesti.

:hug: :love: :hug: :master:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/10/2014 07:28

oooo Bia am ajuns sa scriu ceva nou si pentru tine :party: :party: :party: =)) Sper sa il gasesti in Ro ca merita, era bun la gust si eu sigur o sa mai iau daca mai ajung pe la magazinul asta.

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 27/10/2014 07:48

crista scrie:oooo Bia am ajuns sa scriu ceva nou si pentru tine :party: :party: :party: =)) Sper sa il gasesti in Ro ca merita, era bun la gust si eu sigur o sa mai iau daca mai ajung pe la magazinul asta.


Crista, chiar o sa caut pe la magazinele etnice, m-ai facut curioasa.


:love: :hug: :love:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori