Supa italiana de fasole boabe cu cicoare

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Supa italiana de fasole boabe cu cicoare

Mesajde crista » 17/01/2013 04:24

Ingrediente :

2 pumni de fasole boabe *
1 capatina medie de cicoare de gradina sau un castron mai mare cu cicoare salbatica ( merge si papadie)
1 lingura cu ceapa tocata
1 lingura morcov tocat marunt
1 lingura telina tocata marunt ( tulpini sau radacina )
2 linguri cu ulei
3 linguri pulpa de rosii taiata cuburi
frunze de dafin
sare, ardei iute ( cu grija si optional)

* - daca aveti fasole uscata o puneti la inmuiat de cu seara si apoi o clatiti si o puneti la fiert in apa cu un strop de ulei, sare si o frunza de dafin
- daca aveti ca mine fasole boabe proaspata congelata o puneti la fiert direct, fara inmuiere in apa cu sare, ulei si frunza de dafin
- daca folositi fasole boabe din coinserva , gata fiarta doar o scurgeti si o clatiti foarte bine si sunteti gata sa treceti la pasul urmator.


Cind fasolea este fiarta o scurgem si aruncam apa. Jumatate din cantitatea de fasole o strivim cu o furculita si cealalta jumatate o lasam intreaga, boabe.

In timp ce fierbe fasolea spalam si tocam de cca 1 cm lungime frunzele de cicoare si le punem la fiert in apa cu putina sare pina sunt moi.

In oala in care vom pregati supa punem ulei, ceapa, morcov, telina si sare , inabusim putin si apoi varsam 500 ml apa sau supa vegetala impreuna cu pulpa de rosii si ardeiul iute daca alegem sa il punem. Lasam sa fiarba la foc mediu 5 minute apoi adaugam fasolea fiarta si cea intreaga si cea strivita si cicoarea fiarta si scursa de apa .

Lasam supa sa fiarba pina cind consideram ca este gata ( in special morcovul trebvuie sa fie fiert caci restul ingredientelor sunt deja fierte). Cca 15-20 minute maxim.

Servim calda cu crutoane de piine sau cu o felie de piine prajita si stropita cu ulei de masline ,


Cicoarea folosita de mine este


Imagine



in engleza se numeste italian dandellion
http://www.bountifulgardens.org/prodinf ... r=VCH-3190
Fişiere ataşate
Immagine 085.jpg
Immagine 085.jpg (104.54 KiB) Vizualizat de 1912 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 17/01/2013 05:20

crista ne delectezi numai cu mancaruri bune :wink: am auzit ca fasolea cu cicoria merg bine dar nu am incercat ,arata bine de tot felicitari =D> =D> :master:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 17/01/2013 06:41

Imi placeee :roll: Harnicuto! :hug:

:flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/01/2013 08:01

Nu am gatit niciodata cu cicoare...si spre rusinea mea, chiar daca treceam pe langa ea, tot nu stiam ce este :cry:

Ce gust are ? Cu ce se aseamana sau se poate inlocui ?

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/01/2013 08:28

NU pot spune ca nu am auzit sau ca nu stiu de cicoare, dar pot spune ca nu am mancat niciodata. Nu stiu de ce am retineri cand vine vorba de ea. Am impresia ca e amara si nu o accept. Ce gust are de fapt??
Amarui sau nu??
Oricum produsul final e super fain, apetisant :hug: :pup:


Azi vine randul la supa de mazare uscata , aia olandeza( nu am avut timp sa o fac ) :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 17/01/2013 09:24

Sunt foarte curioasa ce gust are :?:
...sunt sigura ca este buna , de curiozitate merita incercata :wink:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
peppa
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 15/12/2012 04:19

Mesajde peppa » 18/01/2013 12:15

Imi plac genul asta de supe/ciorbe! Si eu fac fasole cu salata (din aceea amaruie care creste numai in anumite zone ale tarii - creata si dungata cu rosu pe alocuri, se numeste "frunza de stejar" :? ...)

Tare mult imi place crista supa asta =D> =D> =D>
If you're going to try, go all the way. Otherwise, don't even start.

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 18/01/2013 07:18

Crista draga, lumineaza-ne ca suntem in ceata 8) ...sunt tare curioasa... si nu vreau sa dau o cautare pe google pentru ca astept un raspuns avizat de la tine :!:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/01/2013 08:07

Lucia si restul fetelor dragi :hug: e amaruie dar nu in disperare ,d'asta se si maninca in amestec cu legume din astea mai dulci ( fasole boabe, piure de bobi, piure de cartofi sau chiar cartofi fierti ) .

Se poate inlocui cu frunze de papadie sau de cicoare salbatica ( seamana cu papadia la frunze dar are flaorea aia bleo frumoasa ) , astea culese primavara nu.s asa amarui ca-s tinere . Sau se poate inlocui cu ce spune Peppa cu andiva scarola asa s-ar traduce cred eu dar aqre multe forme si una dintre ele este cea care spune Peppa salata "frunza de stejar" sau cum ii zice la Xanora "roble" care roble este de fapt o specie de stejar si salata asta are frunzele usor rosiatice, crestate cam ca frunzele de stejar (sa zicem .. ca totusi e un fel de salata , andiva ) si e usor amaruie .

Sa nu intelegeti ca sunt amare ca ceaiul de cicoare ,ala se face cu radacina si e foarte amar, frunzele sunt mai delicate.


Deci nu stiu ce sa spun conteaza gusturile voastre, eu la inceput cind am sosit aici si nu o cunosteam mi se parea cam amaruie . E drept ca o mincam numai asa oparita si apoi zapacita in tigaie cu putin ulei, un catel intreg de usturoi, sare si poate si ardei iute cind aveam chef ... mai puneam si zeama de lamiie uneori sau masline alteori ...evident cu paste :wink: . Apoi mi-a placut din ce in ce mai mult . O cumpar des, in perioada asta de iarna e vremea ei ca si a "salatelor "( andivele alea ca salata ) crete si amarui care la rindul lor sunt tot neam cu cicoarea .. toate foarte sanatoase, pline de vitamine si minerale si mai ales contin inulina ( cred ca asa ii zice ) o substanta care scade colesterolul ( e foarte buna si garnitura la carnuri in special mai grase sau mai grele poate tocmai d'asta ).


Eu am facut-o pentru prima oara dar o sa o mai fac ca e tare buna, este o reteta din Calabria ( tot acolo se face si cum spune Peppa cu andiva cea creata, culmea ca o am si pe aia in frigider si am ales varianta cu cicoarea pentru ca andiva mincasem acum 2 zile =)) ).

Claudia sper sa va placa :party:


keep in touch ca eu sunt pusa pe supe de legume, acum e vremea lor :D

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/01/2013 02:09

Nici eu nu am folosit niciodata cicoare (mi-a fost de folos toata informatia). :) Acum am inteles si combinatia de ingrediente pe care ai folosit-o! =D> =D> =D>


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori