Supa de vita cu galuscute de ficat sau pecene halusky

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cristyd
Incepator
Mesaje: 255
Membru din: 08/06/2009 09:09
Localitate: Bratislava

Supa de vita cu galuscute de ficat sau pecene halusky

Mesajde cristyd » 03/03/2012 05:55

Pt. supa
1 kg carne de vita cu grasime si cu os
3 morcovi mari
1 radacina patrunjel
1 bucatita de telina
1 bucatica de gulie


Pt. galuscute (halusky)
200-250g ficatei
1 lingurita maioran
1 lingurita paprika dulce
1 lingurita praf de usturoi (sau un catel strivit)
1 lingurita sare
3-4 linguri de pesmet


Carnea se fierbe pentru o ora intr-o oala mare cu apa, cu sare, delikat. Dupa aceea se scoate carnea, se curata legumele. Se pun legumele albe intregi in supa ( se vor scoate la sf sau se lasa in supa daqr nu se servesc). Se taie morcovii rondele goase si se adauga in supa. Se fierbe pana cand legumele sunt moi. Se poate adauga patrunjel maruntit la final.

Pentru halusky se toaca ficateii cu oul in robotul de bucatarie. Se adauga toate codimentele si pesmetul si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se odihneasca si cand pui lingura inauntru trebuie nici prea tare nici prea moale. Se poate adauga putin pesmet daca trebuie.

Acum vom folosi aparatul pentru halusky. Este un aparat indispensabil in bucataria slovaca unde mancare preferata este galuscute de tot felul. Aparatul se pune peste o oala cu apa clocotind. Se pune pasta inauntrul capacului de platic si se impinge capacul inainte si inapoi peste tabla metalica cu gaurele rotunde. In acest timp picurele de pasta cad prin gaurele si fierb in apa. Se continua pana se termina pasta si apoi se mai fierbe inca 10 minute ca sa fim siguri ca toate galuscutele sunt fierte.

Se strecoara si apoi se adauga galuscutele in supa.

Se serveste fierbinte cu painica proaspata.
Fişiere ataşate
2.jpg
2.jpg (52.12 KiB) Vizualizat de 2010 ori
3.jpg
3.jpg (50.84 KiB) Vizualizat de 2010 ori
4.jpg
4.jpg (50.66 KiB) Vizualizat de 2010 ori
5.jpg
5.jpg (60.7 KiB) Vizualizat de 2010 ori
6.jpg
6.jpg (53.77 KiB) Vizualizat de 2010 ori
7.jpg
7.jpg (61.27 KiB) Vizualizat de 2010 ori
8.jpg
8.jpg (61.83 KiB) Vizualizat de 2010 ori
9.jpg
9.jpg (54.21 KiB) Vizualizat de 2010 ori
10.jpg
10.jpg (61.29 KiB) Vizualizat de 2010 ori
11.jpg
11.jpg (54.28 KiB) Vizualizat de 2010 ori
12.jpg
12.jpg (42.77 KiB) Vizualizat de 2010 ori
13.jpg
13.jpg (51.72 KiB) Vizualizat de 2010 ori
14.jpg
14.jpg (42.83 KiB) Vizualizat de 2010 ori
15.jpg
15.jpg (44.16 KiB) Vizualizat de 2010 ori
16.jpg
16.jpg (37.39 KiB) Vizualizat de 2010 ori
17.jpg
17.jpg (44.32 KiB) Vizualizat de 2010 ori
18.jpg
18.jpg (45.25 KiB) Vizualizat de 2010 ori
19.jpg
19.jpg (54.14 KiB) Vizualizat de 2010 ori
20.jpg
20.jpg (45.36 KiB) Vizualizat de 2010 ori
21.jpg
21.jpg (45.01 KiB) Vizualizat de 2010 ori
22.jpg
22.jpg (64.67 KiB) Vizualizat de 2010 ori
23.jpg
23.jpg (53.03 KiB) Vizualizat de 2010 ori
1.jpg
1.jpg (51.96 KiB) Vizualizat de 2010 ori

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 03/03/2012 07:18

si eu sant la perioada supelor,dureri de stomac,imi place mult supica ta,si instrumentul ala al tau,tare mi l-as dori si eu,am sa-l caut mai insistent,te pup o seara minunata si o primavara fericita :hug:

cristyd
Incepator
Mesaje: 255
Membru din: 08/06/2009 09:09
Localitate: Bratislava

Mesajde cristyd » 03/03/2012 09:00

yaya6 scrie:si eu sant la perioada supelor,dureri de stomac,imi place mult supica ta,si instrumentul ala al tau,tare mi l-as dori si eu,am sa-l caut mai insistent,te pup o seara minunata si o primavara fericita :hug:



Se poate cu o sita cu gauri mai mari sau o razatoare si impingi pasta cu lingura. Dar instrumentul ususreaza mult procesul si ies mai frumoase.

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 04/03/2012 04:45

Foarte interesanta reteta, sunt curioasa de gustul supei si a galuscutelor ,chiar am sa o incerc.

Merci de reteta :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/03/2012 08:09

Ce supica buna si delicioasa ai facut :buuun: iar galuscutele sunt un deliciu :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicopopa
Incepator
Mesaje: 86
Membru din: 03/01/2009 09:05
Localitate: Bratislava, Slovacia
Contact:

Mesajde nicopopa » 04/03/2012 09:12

Bravo Cris! Felicitari pentru supa si mai ales pentru galuste. Si eu ma tin de mult sa le fac, dar cum lista este mare niciodata nu stiu ce sa fac si mereu le am in vizor pe cele mai noi. Eu am facut galusti in genul asta cu branza topita, cu Niva si ies super. Dar le-am modelat in mana si ies ca niste perisoare asa micute si gustoase. Chiar o sa fac, ficatei am, vroiam sa ii fac cu bacon. Dar le schimb destinatia :P :P :P :P


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori