Supa de Salata cu Zer

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Supa de Salata cu Zer

Mesajde beccas » 06/02/2013 10:54

Pentru zer:
1.5 l lapte integral
1/2 cana smantana (24-30% grasime)
3 linguri otet de vin alb sau de mere
1/2 lingurita sare de mare fina

Pentru supa:
40 g unt nesarat
3 cepe taiate marunt
1 lingurita sare de mare grunjoasa
2 morcovi razaliti fin
1 catel de usturoi razalit fin
1/4 lingurita cimbru
500 ml supa concentrat de pui/legume (ajustati dupa plac)
2 capatane salata verde spalate si taiate dupa plac
1 ceapa verde taiata marunt
2 lingurite marar verde (sau mai mult dupa plac)
piper negru si alb proaspat macinat

Aduceti intr-o cratita mare pe foc mic laptele cu smantana la o temperatura de 74 C. Luati de pe foc si adaugati otetul. Amestecati 2 minute apoi puneti sarea si continuati inca 1 minut dupa care lasati deoparte 10 minute. Strecurati apoi printr-o strecuratoare fina sau tifon.
Intr-o oala topiti untul si caliti ceapa cu sarea grunjoasa la foc mic 25-30 de minute (este importanat ca aceasta sa fie caramelizata). Puneti morcovul si mai caliti inca 5 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul, amestecati si lasati inca 1 minut dupa care turnati zerul si supa de pui. Aduceti la o fierbere lenta dupa care puneti salata, ceapa verde, mararul, apoi asezonati cu piper si sare daca mai este nevoie. Dupa 8-10 minute stingeti supa. Optional serviti cu putina smantana.
Fişiere ataşate
IMG_0566.jpg
IMG_0566.jpg (74.66 KiB) Vizualizat de 1811 ori
IMG_0567.jpg
IMG_0567.jpg (77.76 KiB) Vizualizat de 1811 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 07/02/2013 07:21

Becca ce zer de mare clasa , din smintina :buuun: Am mai zis si mama punea zer in ciorba de salata dar sigur era de la laptele taiat sau in fine asa ceva ..

cind treci smintina prin sita nu-ti ramine nimic in sita , nu ?? o treci tocmai pentru a nu avea cocoloase in supa ??


in rest una dintre ciorbele mele preferate :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/02/2013 07:45

Grozava supa =D> =D> =D>... cea de salata este una dintre preferatele mele :buuun: si o pregatesc destul de des :peace:

A ta este mai light... noua ne place mai putin dietetica ( influente culinare, deh :!: )
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... erde-1919/
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... -pui-7148/

:hug: :hug: :hug:
Ultima oară modificat 07/02/2013 02:00 de către lucia_bp, modificat 1 dată în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 07/02/2013 12:24

imi place supa de salata a ta e si light asa ca merita incercata =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 07/02/2013 06:14

Si eu prefer ciorba de salata :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
Ciorbica de salata am descoperit-o cand am venit in Sibiu, acum aproximativ 9 ani :wink: ...si este una dintre preferatele mele :peace:
Ai facut o ciorbica delicioasa =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/02/2013 06:16

Si mie imi place supa de salata dar cu zer nu am facut inca. Nota 10 =D> =D>

CRISTA. ai intrebat ce ramane in strecuratoare??? Laptele amestecat cu smantana( uneori si cu iaurt) pus la fiert dupa care se adauga otet la el se transforma in branza de vaci. La strecurat curge zerul si ramane branza :) .

Chiar voiam sa intreb pe Becca ce a facut cu branza ramasa :D :hug: :hug:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 07/02/2013 09:35

crista scrie:Becca ce zer de mare clasa , din smintina :buuun: Am mai zis si mama punea zer in ciorba de salata dar sigur era de la laptele taiat sau in fine asa ceva ..

cind treci smintina prin sita nu-ti ramine nimic in sita , nu ?? o treci tocmai pentru a nu avea cocoloase in supa ??


in rest una dintre ciorbele mele preferate :buuun: :buuun:


Mersi Crista :hug: . O singura data mi s-a intamplat ca am grabit procesul cand am facut zerul, nu s-a separat indeajuns si s-a branzit putin cand l-am adus din nou la fierbere in supa. A fost doar chestie de aspect, gustul a fost la fel si supa tot delicioasa.
Dupa ce am strecurat zerul am obtinut in strecuratoare sau tifon o branza delicioasa care se numeste paneer si poate fi servita imediat sau strangi tifonul, pui o greutate si o lasi 2-3 ore pentru a-i da o textura. Intrebuintarile sunt multe, aceasta putand fi folosita si in retete dar personal o servesc simplu, in sandwich-uri sau cu putina paine prajita si salata.
Ultima oară modificat 08/02/2013 10:38 de către beccas, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 07/02/2013 10:25

pupi scrie:Si mie imi place supa de salata dar cu zer nu am facut inca. Nota 10 =D> =D>

CRISTA. ai intrebat ce ramane in strecuratoare??? Laptele amestecat cu smantana( uneori si cu iaurt) pus la fiert dupa care se adauga otet la el se transforma in branza de vaci. La strecurat curge zerul si ramane branza :) .

Chiar voiam sa intreb pe Becca ce a facut cu branza ramasa :D :hug: :hug:


Pupi iti multumesc :hug: . Intrebarea e buna, am mancat branza simplu cu lingurita imediat dupa ce am strecurat-o :blushing: . Imi place foarte mult cand e atunci proaspata. :pup:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 07/02/2013 10:50

lucia_bp scrie:Grozava supa =D> =D> =D>... cea de salata este una dintre preferatele mele :buuun: si o pregatesc destul de des :peace:

A ta este mai light... noua ne place mai putin dietetica ( influente culinare, deh :!: )
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... erde-1919/
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... -pui-7148/

:hug: :hug: :hug:


Lucia draga imi plac supele tale foarte mult. Si mama le facea aproape cu aceleasi ingrediente. In zilele de astazi retetele trebuie sa le fac mai mult vegetariene incercand sa respect o limita la produse de carne, de aceea a trebuit sa-mi caut alternative in combinatie cu ingredientele. Desi e fara carne e delicioasa iar adesea ma rasfat cu putina smantana deasupra. Sper sa iti placa si tie daca o vei incerca. :hug: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/02/2013 10:29

Mersi fetelor :flower: .. acum imi dau seamna ca am intrebat "prost" :-) vroaim sa zic daca dai cu lingura prin strecuratoare si treci totul pe partea cealalata sau ramine ceva in strecuratoare ... acum m-am prins ca e numai zerul brinza intra la alta reteta =))


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori