Supa de gulii

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Supa de gulii

Mesajde lucia_bp » 14/04/2014 06:58

Aceasta supa de gulii, mi-a umplut bucataria de miros ardelenesc si a fost extraordinar sa am senzatia ca miroase in casa ca atunci cand gatea mama :vis:

Ingrediente

-3- 4 gulii, taiate bastonase
-1- 2 morcovi, rasi
-2- 3 fire ceapa verde, taiata rondele
-2-3 cartofi, taiati cubulete
-2 galbenusuri
-200 g smantana
-1 lingura faina
-1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
-sare
-piper, proaspat macinat
-ulei
-smantana pentru servit, optional

Preparare

Curatati legumele. Taiati guliile sub forma de bastonase, cartofii in cubulete, iar morcovii treceti-i prin razatoarea cu ochiuri mari.
Caliti bastonasele de gulie in cateva linguri de ulei incins, amestecand mereu, pana ce acestea se inmoaie si incep sa se rumenesca usor.
Adaugati morcovii si caliti inca 2- 3 min, apoi ceapa verde, taiata rondele, amestecand mereu.
Dupa 2 min turnati cca 3 l de apa. Lasati sa fiarba, la foc potrivit aproximativ 10 min, adaugati cubuletele de cartofi si fierbeti in continuare pana ce legumele sunt facute.
Intre timp, amestecati galbenusurile cu smantana si faina.
Subtiati cu cateva polonice de supa fierbinte, adaugata pe rand si cate putin, amestecand bine de fiecare data.
Turnati in fir subtire in vasul cu supa luat de pe foc si omogenizati bine.
Adaugati verdeata, tocata marunt, acoperiti vasul si lasati 5 min in asteptare, sa se intrepatrunda aromele.

Serviti cald, adaugand in farfurie cate 1 lingurita de smantana, dupa preferinta ( optional).
Fişiere ataşate
cimg4473.jpg
cimg4473.jpg (115.13 KiB) Vizualizat de 5707 ori
cimg4502.jpg
cimg4502.jpg (84.15 KiB) Vizualizat de 5707 ori
cimg4519.jpg
cimg4519.jpg (119.46 KiB) Vizualizat de 5707 ori
cimg4539.jpg
cimg4539.jpg (114.14 KiB) Vizualizat de 5707 ori
cimg4547.jpg
cimg4547.jpg (80.24 KiB) Vizualizat de 5707 ori
cimg4548.jpg
cimg4548.jpg (93.47 KiB) Vizualizat de 5707 ori
cimg4553.jpg
cimg4553.jpg (82.5 KiB) Vizualizat de 5707 ori
cimg4551.jpg
cimg4551.jpg (73.59 KiB) Vizualizat de 5707 ori
cimg4556.jpg
cimg4556.jpg (88.12 KiB) Vizualizat de 5707 ori
cimg4550.jpg
cimg4550.jpg (85 KiB) Vizualizat de 5707 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/04/2014 10:09

sigur am fost separate la nastere mai Lucia :hug: Si mama mea facea supa de gulii dar nu-mi amintesc exact cum, sigur cu smintina ca la noi in special asa se faceau supele (ardelenesti ) si rar la Paste aparea un bors de pui sau iarna cite o ciorba cu zeama de varza

:buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 14/04/2014 06:03

Ce bine arata... :roll: Personal nu am mai mincat gulii de-o vesnicie... :cry:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 15/04/2014 03:56

Am folosit gulia in diferite ciorbe,dar o supa de gulii nu am mancat inca :) ...dupa post am sa o incerc si eu sunt sigura ca este foarte buna....mai ales ca are smantana :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
:hug: :pup: :love: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/04/2014 06:49

crista scrie:sigur am fost separate la nastere mai Lucia :hug: Si mama mea facea supa de gulii dar nu-mi amintesc exact cum, sigur cu smintina ca la noi in special asa se faceau supele (ardelenesti ) si rar la Paste aparea un bors de pui sau iarna cite o ciorba cu zeama de varza

:buuun: :buuun: :buuun: :buuun:


=)) =)) =)) Buna remarca, dar ai dreptate ca ne asemanam la gusturi :peace:
Pe la noi se fac doar supe si mai putin bors sau ciorbe...cea de gulii, este una din preferatele mele, mai putin a familiei :D

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/04/2014 08:15

pai da.. dar la mine neamul e amestecat deci si la retete era vraishte, tata e ardelean crescut in regat si mama bucuresteanca crescuta in ardeal =)) =)) =)) =)) noi nu prea mai stim =)) =))

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/04/2014 07:13

Danieluta scrie:Ce bine arata... :roll: Personal nu am mai mincat gulii de-o vesnicie... :cry:

=D> :hug: :flower:


Din pacate si eu o pregatesc destul de rar...doar mie imi este pe plac.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 19/04/2014 07:22

Si mie imi place supa de gulii ,si tot cu smanatana asa ardeleneste.
hi

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/04/2014 12:28

Supica aceasta este cu siguranta delicioasa. Arata minunat... :vis:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/04/2014 02:29

d_dana_a scrie:Am folosit gulia in diferite ciorbe,dar o supa de gulii nu am mancat inca :) ...dupa post am sa o incerc si eu sunt sigura ca este foarte buna....mai ales ca are smantana :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
:hug: :pup: :love: :flower:


Sper sa o incerci :rugaciune: ...Mie imi place tare mult :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori