Supa de conopida coapta si ciuperci

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Supa de conopida coapta si ciuperci

Mesajde pupi » 03/03/2013 03:48

Am gasit intr-o revista o supica tare buna. Am facut-o in premiera . Este ceva asemanator cu o supa pe care o pregatesc si eu dar cu unele mici diferente.
Se poate servi simpla sau cu smantana :wink: sau mai tradus ...calorica sau mai putin calorica :P

Deci avem nevoie de



ulei de seminte de struguri ( cocos, masline etc)
1/4 lingurita ierburi de Provence( sau alte arome dupa plac si ce cantitate doriti)
sare si piper dupa gust si daca mai este cazul
putin praf de usturoi
1,5-2 lt supa de legume ( de casa sau de cumparat sau apa)
1 conopida mai mica desfacuta in buchetele
150-200 gr ciuperci proaspete
1 morcov mai mare
1/4 dintr-un bulb de telina
1 patrunjel
1 pastarnac
1 ardei rosu
1 ceapa mare/tocata marunt

Conopida dupa ce este spalata se desface in buchetele , daca sant prea mari se taie in doua sau patru. Se scurg bine de apa se pun intr-un vas si se pun deoparte. Intr-un paharel micut se pun ierburi de Provence( sau folositi orice aroma va place si ce cantitate va place) putina sare si piper, praf de usturoi dupa gust, adaugati peste ele cateva linguri de ulei de calitate ( eu am pus circa 5 linguri de supa).
Pregatiti cuptorul la temperatura de 400 F/200C si apoi aranjati conopida in tava de copt. Stropiti cu amestecul de ierburi si ulei, invartiti bine sa se acopere conopida cu uleiul pe toate partile, aranjati apoi intr-un singur rand si puneti la cuptor.
In timp ce conopida noastra se coace, pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam marunt, morcovii ii feliem , la fel si patrunjelul si pastarnacul daca sant subtiri, daca sant mai grosi se despica in doua/patru si apoi se feliaza. Telina, ceapa si ardeiul se maruntesc, ciupercile se spala, se curata ( sau nu) de coaja, se feliaza si ele se presara putin suc de lamaie peste ele pentru a preveni oxidarea lor.
Intr-un vas mai mare se pune ulei , aproximativ 5-6 linguri, se adauga ceapa si se dunstuieste. Se adauga apoi morcovul, patrunjelul, telina, pastarnacul si ardeiul, se invart in ulei se adauga putina supa de legume. Se lasa doua trei minute la fiert dupa care se adauga ciupercile.
Se mai fierbe putin, se adauga restul de supa de legume. Daca considerati ca este prea groasa supa mai puteti adauga putina apa. Laasati sa dea in fiert, gustati de sare si piper , daca supa de legume nu a fost prea condimentata dregem dupa gustul nostru . Dupa 10 minute de la adaugarea supei punem inauntru si conopida coapta deja si mai lasam la fiert inca 5 minute. Legumele deja sant fierte .
Punem in farfurii servim cu smantana sau nu , dupa preferinta. La sfarsit se poate adauga patrunjel tocat , tot dupa preferinta .
Noi am mancat...sotul si cel mic au folosit smantana, eu am mancat simplu
:clipocit:
Fişiere ataşate
049.jpg biscuit.jpg
049.jpg biscuit.jpg (45.99 KiB) Vizualizat de 1272 ori
048.jpg biscuit.jpg
048.jpg biscuit.jpg (55.9 KiB) Vizualizat de 1272 ori
043.jpg supa conopida cu ciuperci.jpg
043.jpg supa conopida cu ciuperci.jpg (62.93 KiB) Vizualizat de 1272 ori
042.jpg supa conopida si ciuperci.jpg
042.jpg supa conopida si ciuperci.jpg (74.49 KiB) Vizualizat de 1272 ori
040.jpg supa conopida si ciuperci.jpg
040.jpg supa conopida si ciuperci.jpg (50.03 KiB) Vizualizat de 1272 ori
039.jpg supa conopioda si ciuperci.jpg
039.jpg supa conopioda si ciuperci.jpg (65.54 KiB) Vizualizat de 1272 ori
038.jpg supa conopida si ciuperci.jpg
038.jpg supa conopida si ciuperci.jpg (58.28 KiB) Vizualizat de 1272 ori
036.jpg supa conopida si ciuperci.jpg
036.jpg supa conopida si ciuperci.jpg (63.03 KiB) Vizualizat de 1272 ori
035.jpg supa coniopioda si ciuperci.jpg
035.jpg supa coniopioda si ciuperci.jpg (75.88 KiB) Vizualizat de 1272 ori
034.jpg supa conopida cu ciuperci.jpg
034.jpg supa conopida cu ciuperci.jpg (80.97 KiB) Vizualizat de 1272 ori
049.jpg biscuit.jpg
049.jpg biscuit.jpg (45.99 KiB) Vizualizat de 1272 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 03/03/2013 04:07

Imi place! :buuun:

=D> :hug: :flower:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 03/03/2013 12:13

Ce supica buna, 2 ingrediente principale si amandoua pe placul meu


:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 03/03/2013 05:59

si mie imi place mult am sa o incerc :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 03/03/2013 09:10

O supa care trebuie incercata. Am facut si eu o reteta cu morcovi si cartofi copti, imi place varianta aceasta. Salvata, mersi :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 03/03/2013 11:37

Dani, e tare buna...conopida coapta ii da un gust mai "special" :? ...mersi :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 04/03/2013 08:06

Yafa, ma bucur sa aud ca iti plac si tie exact acele doua care imi plac si mie...mersiiii :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 04/03/2013 11:00

Si foarte dietetica! Renuntand la smantana :P bineinteles! :hug:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 04/03/2013 11:07

Ce bunatate este supica aceasta... :buuun: :buuun: :buuun: Conopida coapta cred ca ii da un gust deosebit. Pun reteta la pastrare... imi place foarte mult. =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/03/2013 10:54

Ale, te astept cu impresii....ai mei au mancat-o cu smantana ....e mult mai buna decat fara, cum am mancat eu :P :P :hug: :pup:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator