Supa de ceapa

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Supa de ceapa

Mesajde pampkin » 06/02/2019 09:28

500 gr ceapa alba(se pune aproximativ 100 gr ceapa /portie)
3 graunti de usturoi
1,5 litri supa de vita
200 ml vin demidulce
50 gr unt
2-3 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline
Sare si piper proaspat rasnit
1 lingura zabar brut(sau zahar alb)
200 ml smantana pentru gatit
2 linguri faina alba(optional)
4 felii de paine taraneasca cu seminte
Branza chedar si branza brie pentru gratin
Eu am inceput supa de ceapa cu supa de vita. Se poate folosi orice alta supa, de pui, oase sau legume. Am folosit un os de vita cu maduva, morcovi, radacina de patrunjel, telina. Am pus totul la fiert in oala sub presiune pentru o ora. Am strecurat si folosit doar zeama de supa.
In oala in care faceti supa de ceapa se pune untul si uleiul. Se lasa sa se incinga. Ceapa se curata si se taie pestisor. Se caleste ceapa la foc mic pana devine moale si translucida. Se adauga cate 1 polonic mic de supa si se continua calirea. Cand supa de pe ceapa scade se completeaza cu supa de vita. Se repeta procedeul de 2-3 ori, iar la final se adauga vinul. Se adauga zaharul brut(eu il folosesc pentru culoare si gust), usturoiul taiat feliute si se lasa sa se caramelizeze zaharul cateva minute. Se adauga cu aproximatie 1 litru supa de vita, se lasa sa fiarba 10-15 minute.
Smantana rece pentru gatit se amesteca cu faina cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga 1-2 polonice de supa fierbinte, se amesteca si se adauga la restul de supa din oala. Se lasa sa dea un clocot. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit.
Feliile de paine se pun intr-o tava cu hartie de copt. Peste paine se pune branza chedar rasa si felii de branza brie. Se da la cuptor pana painea devine crocanta si branza s-a topit.
Se pregatesc vase termorezistente pentru supa. Se pune cate un polonic de supa in fiecare vas, se adauga cate o felie de paine gratinata si se completeaza cu supa de ceapa. Este bine sa nu umpleti vasul pana sus cu supa, sa lasati spatiu pentru ca in cuptor va incepe sa bolboroseasca. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Se serveste supa fierbinte.

Fişiere ataşate
dsc-9570.jpg
dsc-9570.jpg (765.46 KiB) Vizualizat de 140 ori
dsc-9565.jpg
dsc-9565.jpg (685.69 KiB) Vizualizat de 140 ori
dsc-9556.jpg
dsc-9556.jpg (693.84 KiB) Vizualizat de 140 ori
dsc-9554.jpg
dsc-9554.jpg (696.12 KiB) Vizualizat de 140 ori
dsc-9550.jpg
dsc-9550.jpg (571.41 KiB) Vizualizat de 140 ori
dsc-9547.jpg
dsc-9547.jpg (539.92 KiB) Vizualizat de 140 ori
dsc-9544.jpg
dsc-9544.jpg (601.85 KiB) Vizualizat de 140 ori
dsc-9569.jpg
dsc-9569.jpg (862.09 KiB) Vizualizat de 140 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori