Supa crema de dovleac in varianta raw vegana

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Supa crema de dovleac in varianta raw vegana

Mesajde biaskitchen » 16/02/2014 10:23

Pentru pranzul de astazi va propun o supa miraculoasa !
Dovleacul, acest superaliment cu gust dulce si foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate, cum ar fi: imbunatatirea vederii, datorita continutului ridicat in vitamina A, ajuta la scaderea in greutate,avand un procent foarte redus de calorii si fiind bogat in fibre iar continutul bogat in beta caroten ajuta la prevenirea cancerului.

Reteta am gasit-o in cartea „Bucataria bazata pe cruditati si alimente vii”, scrisa de Doreen Virtue si Jenny Ross.

Ingrediente supa :
-500 g dovleac curatat si taiat in bucati,
-50 g ulei de masline extravirgin presat la rece,
-70 g muguri de pin,
-1 crenguta rosmarin, marar sau patrunjel prospat
-100 g rosie (1 buc.)
-1 catel de usturoi romanesc,
-40 g sirop de agave,
-500 g apa calda la 40 grade,
-3 g sare roz de Himalaya (cunoscuta ca fiind sarea cu cel mai mare grad de puritate, nefiind nici iodata si nici rafinata)

Prepararea supei :
1. Se amesteca toate ingredientele intr-un blender de mare putere pana cand devin o pasta fina.
2. Toarna supa in farfurii, adauga crenguta de rozmarin, marar sau patrunjel proaspat si serveste-o cu chipsuri raw vegane din dovleac .
3. Pentru pastrare se poate pune intr-un vas vidat la frigider pentru maxim 5 zile.

4. Pentru a o servi calda se poate incalzi la cuptorul reglat pe maxim 40 grade timp de 20 minute sau se incalzeste la foc mic, fiind controlata in permanenta cu un termemetru pentru a nu depasi 40 grade.

Va doresc Pofta Buna!
Fişiere ataşate
dovleac_bio_9689.jpg
dovleac_bio_9689.jpg (124.56 KiB) Vizualizat de 1011 ori
taiem_dovleacul_cuburi.jpg
taiem_dovleacul_cuburi.jpg (90.98 KiB) Vizualizat de 1011 ori
pofta_buna_2021.jpg
pofta_buna_2021.jpg (35.71 KiB) Vizualizat de 1011 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/02/2014 11:18

Cat de curand ii vine randul :peace: Am gatit multe cu dovleac anul acesta si chiar ca pot spune ca m-a incantat in orice fel de preparat :buuun:
Cred ca a fost delicioasa supica pregatita de tine :buuun: =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/02/2014 11:23

Bia dar siropul de agave se poate inlocui, sau eventual poate fi optional ??

trebuie incercata

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 16/02/2014 12:14

lucia_bp scrie:Cat de curand ii vine randul :peace: Am gatit multe cu dovleac anul acesta si chiar ca pot spune ca m-a incantat in orice fel de preparat :buuun:
Cred ca a fost delicioasa supica pregatita de tine :buuun: =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:

Delicioasa si foarte rapida!
Multumesc pt aprecieri.
:love: :flower: :love:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 16/02/2014 12:15

crista scrie:Bia dar siropul de agave se poate inlocui, sau eventual poate fi optional ??

trebuie incercata


Crista, siropul de agave si mugurii de pin sunt optionale.Eu am gatit si varianta fara optionale si a iesit delicioasa.

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 16/02/2014 04:22

Bia delicioasa imi place mult dovleacul cred ca o incerc zilele astea =D> =D> vin cu impresii :wink:
claudia

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 16/02/2014 07:09

Arata foarte bine :peace: sunt sigura ca a fost foarte buna =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 16/02/2014 07:27

alejoe scrie:Bia delicioasa imi place mult dovleacul cred ca o incerc zilele astea =D> =D> vin cu impresii :wink:


Claudia, multumesc pentru aprecieri si astept impresiile!
:love: :flower: :love:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 16/02/2014 07:29

d_dana_a scrie:Arata foarte bine :peace: sunt sigura ca a fost foarte buna =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:


Multumesc!
:flower: :love: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 16/02/2014 09:06

Supica aceasta trebuie sa fie delicioasa. =D> Imi place faptul ca ai adaugat sirop de agave (mie imi place foarte mult) si imi imaginez gustul ei minunat. Felicitari pentru reteta minunata SI pentru modul in care iti alegi ingredientele! :hug: :pup: :flower:

P.S. Ce frumos arata in farfure (are o culoare frumoasa, foarte apetisanta)!


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator