Supa crema de dovleac

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Monica Marton
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 09/01/2017 04:22

Supa crema de dovleac

Mesajde Monica Marton » 17/10/2018 12:06

Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
• 800 de grame de dovleac
• 1 morcov
• 1 rădăcină de păstârnac
• 2 cartofi
• 1 ceapă mică
• 1 căţel de usturoi
• 2 linguri de unt
• 1,5 litri de supă de pui
• 1 litru de apă
• 1/2 linguriţă de sare
• 1/4 linguriţă de piper alb
• 1/4 linguriţă de chimen măcinat
• 1/4 linguriţă de coriandru măcinat
• 1 linguriţă de turmeric
• un vârf de cuţit de nucşoară.
Spălaţi, curăţaţi şi tocaţi cubuleţe morcovul, păstârnacul, cartofii, ceapa, usturoiul şi dovleacul din care scoateţi şi seminţele.
Puneţi untul să se încingă, apoi adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovul şi păstârnacul.
Cînd sunt călite, adăugaţi supa de pui, apa, dovleacul şi îl lăsaţi să fiarbă 10 minute. Adăugaţi cartofii, sare şi lăsaţi să mai fiarbă aproximativ 10 minute, până sunt bine pătrunse.
Luaţi supa de pe foc, o lăsaţi să se răcească puţin şi o puneţi într-un blender şi o mixaţi până devine o pastă. Adăugaţi piperul alb măcinat, chimenul, coriandrul, turmericul, nucşoara şi o puneţi în bolurile de supă.
Puteţi să o serviţi cu crutoane de pâine sau seminţe prăjite de dovleac.
Poftă bună!

Fişiere ataşate
supa-creme-de-dovleac2m.jpg
supa-creme-de-dovleac2m.jpg (6.91 MiB) Vizualizat de 150 ori
supa-creme-de-dovleacm.jpg
supa-creme-de-dovleacm.jpg (6.29 MiB) Vizualizat de 150 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori