Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Mesajde lucia_bp » 03/06/2016 06:20

Ingrediente pentru 4 buc

Aluat
-500 g faina
-1 ou
-250 ml apa minerala
-½ lingurita sare
-150 g untura moale/unt ( grasime min 80 %), moale
-ulei pt uns masa

Umplutura pt visine/cirese si afine, proaspete
-800 g visine/cirese, fara samburi
-200 g afine
-150 g zahar sau dupa gust ( daca vreti sa fie mai dulce)
-1 lingurite scortisoara
-100 g pesmet
-zahar vanilat, optional
-ciocolata rasa, optional

Umplutura pt visine/cirese si afine, congelate/din compot
-800 g visine/cirese, fara samburi, scurse bine
-200 g afine, scurse bine
-200 ml sirop de visine
-2 linguri amidon dizolvat in 100 ml sirop de visine, rece
-ciocolata tocata marunt/rasa, optional

Pentru uns si servit
-1 galbenus/suc de mere, pentru uns
-zahar pudra/zahar pudra vanilat, pentru servit ( optional)

Preparare

Aluat

Puteti face aluatul, fie in masina de paine/robot ( 1), fie sa-l framantati de mana ( 2):
1/ Puneti in masina de paine/robot apa minerala, oul, sarea, apoi faina cernuta.
Setati pe programul de framantat.

2/ Daca nu aveti masina de paine/robot procedati astfel: puneti faina cernuta pe masa de lucru, in mijlocul ei spargeti oul si turnati cate putin din apa minerala in care ati dizolvat sarea.
Incepeti sa framantati, adaugand si restul de apa minerala pana obtineti un aluat potrivit si care sa nu se lipeasca de maini.

* Daca coca este prea tare, mai adaugati apa minerala, daca este prea moale, adaugati faina.

Scoateti aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in 3 bucati egale.
Impartiti cantitatea de untura tot in 3 parti.
Intindeti in foaie dreptunghiulara prima bucata de aluat, cat mai subtire, pe masa usor unsa cu ulei.
Ungeti toata suprafata cu 1/3 din cantitatea de untura moale si rulati-o apoi sub forma de sul, pe latura lunga. Dati deoparte.
Ungeti din nou planul de lucru cu putin ulei. Intindeti cat mai subtire si a doua bucata de aluat, tot intr-o foaie dreptunghiulara, care sa aiba aceeasi lungime ca prima.
Ungeti intreaga suprafata a foii cu alta parte de untura.
Puneti prima rulada formata la marginea lunga a celei de a 2-a foaie intinsa si rulati-le impreuna ca pe un sul. Dati deoparte.
Procedati identic cu a 3-a parte de aluat: plan de lucru uns cu ulei, intins in foaie dreptunghiulara, unsa cu restul de untura, pus sulul anterior format si rulate impreuna.
Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Umplutura
- pt visine/cirese si afine, proaspete:
Lasati la scurs si zvantat afinele spalate, precum si visinele/ciresele spalate, de la care ati indepartat coditele si samburii.
Amestecati-le cu zahar, pesmet, scortisoara, vanilie.
Impartiti in 4 parti egale.

- pt visine/cirese si afine, congelate/din compot:
Lasati la dezghetat fructele.
Scurgeti bine.
Aduceti la punctul de fierbere siropul si visinele/ciresele, adaugati amidonul dizolvat in 100 ml sirop rece si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Dati deoparte si lasati la racit.
Impartiti in 4 parti egale.

Scoateti aluatul din frigider pe planul de lucru usor infainat si impartiti rulada in 4 parti egale.
Intindeti pe rand fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara de aluat care sa aiba latura lunga de aceeasi marime cu lungimea tavii folosite.
Puneti o parte din umplutura la marginea lunga a foii, presarati cu ciocolata ( optional) si rulati sub forma de sul.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Procedati identic si cu restul de aluat si umplutura.
Ungeti-le cu galbenus/suc de mere.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 1 ora, la 175-180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar. Pudrati cu zahar pudra/zahar pudra vanilat ( optional).

Serviti strudelul feliat, cald sau rece.
Fişiere ataşate
cimg4656.jpg
cimg4656.jpg (79.53 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4668.jpg
cimg4668.jpg (76.17 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4669_5299.jpg
cimg4669_5299.jpg (58.02 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4670_1403.jpg
cimg4670_1403.jpg (56.27 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4671_5809.jpg
cimg4671_5809.jpg (44.71 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4672_8683.jpg
cimg4672_8683.jpg (52.17 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4673.jpg
cimg4673.jpg (52.43 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4674_2961.jpg
cimg4674_2961.jpg (58.59 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4675.jpg
cimg4675.jpg (55.07 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4676.jpg
cimg4676.jpg (68.85 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4677.jpg
cimg4677.jpg (66.04 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4678.jpg
cimg4678.jpg (84.73 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4679.jpg
cimg4679.jpg (54.45 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4680_9218.jpg
cimg4680_9218.jpg (56.78 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4681.jpg
cimg4681.jpg (71.68 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4682.jpg
cimg4682.jpg (81.22 KiB) Vizualizat de 10292 ori
cimg4683.jpg
cimg4683.jpg (79.53 KiB) Vizualizat de 10292 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Mesajde gaby_d » 03/06/2016 07:10

Mai Lucia, mai!
Ma zapacesc imaginile tale!
Mor de pofta la tot ce postezi tu.
Pot veni pe la tine? :P
:hug: :flower: :love:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/06/2016 12:06

gaby_d scrie:Mai Lucia, mai!
Ma zapacesc imaginile tale!
Mor de pofta la tot ce postezi tu.
Pot veni pe la tine? :P
:hug: :flower: :love:


Mai intrebi ? Poti veni oricand :!: :hug: Si de ti-o fi pofta de acest strudel, indata il repezesc :peace:

Multumesc :pup: :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 04/06/2016 12:12

Lucia, :hug: :love: , gand drag si frumos inapoi! :flower:

Subscriu la ce a zis Gaby, :blushing: , ca a zis bine! :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/06/2016 04:25

mikirafaela scrie:Lucia, :hug: :love: , gand drag si frumos inapoi! :flower:

Subscriu la ce a zis Gaby, :blushing: , ca a zis bine! :flower: :flower: :flower:



:blushing: :blushing: :blushing:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori