Strudel cu mere din aluat de casa

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
momo121
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 28/05/2013 12:23
Localitate: Iasi
Contact:

Strudel cu mere din aluat de casa

Mesajde momo121 » 07/04/2018 09:18

Pentru foi:
12 linguri ulei
12 linguri apa minerala
1 ou
1/2 pliculet praf de copt
1/2 lingurita sare
faina cat cuprinde(cca.500g)
Pentru ciulama:
6 linguri ulei
6 linguei faina
Pentru umplutura:
1 kg mere
zahar dupa gust
1-2 lingurite scortisoara
Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri.

Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi transferam pe aragaz si lasam la foc mic sa dea cateva clocote.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet (trebuie folosita rece).

Pentru foi:

Intr-un bol punem oul, apa minerala, uleiul, praful de copt si sarea, amestecam foarte bine toate ingredientele, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat tare si nelipicios.

Aluatul obtinut il intindem cu ajutorul unui sucitor, cam de marimea unui deget, ne ajutam de putina faina, pentru a nu se lipi. Intindem pe toata suprafata aluatului ciulamaua racita, rulam usor pentru a nu curge, apoi o invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora. Dupa acest timp, scoatem aluatul si il impartim in 4 parti egale. Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul, trebuie sa obtinem o foaie atat de subtire, incat sa se vada blatul de lucru, dar cu grija sa nu se rupa.

Pentru umplutura... o pregatim atunci cand aluatul sta la frigider:
Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Asamblare:

Asezam compozitia de mere in 2 siruri puse pe marginile foilor in stanga si in dreapta, apoi rulam marginile spre mijloc pana se unesc. Taiem bucata De aluat rulata de dimensiunea dorita, eu le-am taiat cam de 10 cm fiecare.

Asezam bucatile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu (180 grade) pentru cca.40 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt gata, pudram strudelele cu zahar pudra.

Pofta buna!
Fişiere ataşate
27787227-1841700262515478-1432204451-o.jpg
27787227-1841700262515478-1432204451-o.jpg (1.01 MiB) Vizualizat de 301 ori
27786942-1841700412515463-1856337741-o.jpg
27786942-1841700412515463-1856337741-o.jpg (727.61 KiB) Vizualizat de 301 ori
27785792-1841699902515514-1713939536-o.jpg
27785792-1841699902515514-1713939536-o.jpg (749.1 KiB) Vizualizat de 301 ori
27782988-1841700195848818-9128736-n.jpg
27782988-1841700195848818-9128736-n.jpg (35.59 KiB) Vizualizat de 301 ori
27746662-1841700075848830-1610595917-o.jpg
27746662-1841700075848830-1610595917-o.jpg (585.32 KiB) Vizualizat de 301 ori
27746654-1841699995848838-711902615-o.jpg
27746654-1841699995848838-711902615-o.jpg (658.06 KiB) Vizualizat de 301 ori
27746556-1841700042515500-1199160120-o.jpg
27746556-1841700042515500-1199160120-o.jpg (717.16 KiB) Vizualizat de 301 ori
27745036-1841700282515476-1414661479-o.jpg
27745036-1841700282515476-1414661479-o.jpg (1.09 MiB) Vizualizat de 301 ori
27720811-1841700479182123-1459141142-n.jpg
27720811-1841700479182123-1459141142-n.jpg (36.1 KiB) Vizualizat de 301 ori
27720615-1841700455848792-713959896-n.jpg
27720615-1841700455848792-713959896-n.jpg (34.7 KiB) Vizualizat de 301 ori
27718437-1841700672515437-1529371690-n.jpg
27718437-1841700672515437-1529371690-n.jpg (36.6 KiB) Vizualizat de 301 ori
27661915-1841700512515453-1751225440-n.jpg
27661915-1841700512515453-1751225440-n.jpg (31.41 KiB) Vizualizat de 301 ori
27711165-1841700055848832-387896022-o.jpg
27711165-1841700055848832-387896022-o.jpg (755.97 KiB) Vizualizat de 301 ori
Dana

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori