Spanac cu crusta din miez de paine

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Spanac cu crusta din miez de paine

Mesajde lucia_bp » 19/11/2010 07:07

Se poate pregati spanacul si asa !!! :peace: :peace: :peace:

Va propun un dejun consistent si sanatos !

Ingrediente :

-500 g spanac
-2 linguri unt
-zeama de la ½ lamaie
-3 oua
-1 ½ cana miez de paine maruntit, din paine mai veche de o zi ( de preferat de secara)
-50-100 g cascaval ras
-sare
-ulei
-paprika pentru varianta cu oua coapte in cuptor

Preparare :

Fierbeti spanacul bine spalat, in apa clocotita cu sare, pana se farama intre degete.
Puneti imediat in apa rece, apoi stoarceti-l intre maini si tocati-l nu prea marunt.
Omogenizati-l cu ž din untul taiat bucatele, ouale crude, ½ din cantitatea de miez de paine maruntit si potriviti de sare, dupa gust.
Intindeti compozitia rezultata intr-un vas termorezistent sau tava ( puteti folosi vase termorezistente individuale din care sa serviti direct la masa ), presarati cascavalul ras, restul de miez de paine, puneti din loc in loc bucatele de unt ramas si stropiti cu putin ulei si zeama de lamaie.
Dati la cuptorul preancalzit, 15 min, la foc potrivit sau pana ce se formeaza deasupra o crusta aurie, crocanta.
Serviti cat este cald cu oua ochiuri ( pregatite separat ) sau rondele de oua fierte mai tare.

Sau puteti proceda si astfel: faceti cate o adancitura in compozitia din tava, puneti cate un ou crud in locasul format, presarati peste el putina paprika si dati totul la cuptor.
Fişiere ataşate
CIMG9644.JPG
CIMG9644.JPG (52.16 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9640.JPG
CIMG9640.JPG (62.52 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9638.JPG
CIMG9638.JPG (48.25 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9639.JPG
CIMG9639.JPG (66.71 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9633.JPG
CIMG9633.JPG (82.19 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9632.JPG
CIMG9632.JPG (82.23 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9611.JPG
CIMG9611.JPG (66 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9612.JPG
CIMG9612.JPG (60.6 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9610.JPG
CIMG9610.JPG (58.7 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9608.JPG
CIMG9608.JPG (61.02 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9604.JPG
CIMG9604.JPG (74.53 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9600.JPG
CIMG9600.JPG (60.24 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9575.JPG
CIMG9575.JPG (82.79 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9562.JPG
CIMG9562.JPG (63.07 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG9579.JPG
CIMG9579.JPG (64.24 KiB) Vizualizat de 3579 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/11/2010 07:15

Lucia draga, asta arata bestial si trebuie sa fie si tare buna :buuun: ....dupa componente , este mai mult decat pe placul meu :buuun: :buuun: :roll: ....fara carne :D :D o pun la catastif....chiar ieri am facut si eu pui la cuptor in vas de lut si spanac si cartofi prajiti langa el :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 19/11/2010 09:12

Excelenta reteta Lucia, e pe gustul meu, minunata combinatie, multumim! :hug: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 19/11/2010 09:28

Ce fain arata... ne place spanacul f mult si este f faina reteta pt ca e pregatita in cuptor... o sa o prepar, poate pun si o poza aici daca nu uit :paguba:

Avatar utilizator
lucianmarcu
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 16/11/2010 09:45
Localitate: norwich

Re: Spanac cu crusta din miez de paine

Mesajde lucianmarcu » 19/11/2010 11:36

da Lucia, cred ca dupa aspect si ingrediente trebuie sa fie foarte buna si binenteles ca trebuie incercata .
tinand cont ca-mi place spanacul foarte mult voi incerca negresit reteta ta :flower:
marcus

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/11/2010 06:23

pupi scrie:Lucia draga, asta arata bestial si trebuie sa fie si tare buna :buuun: ....dupa componente , este mai mult decat pe placul meu :buuun: :buuun: :roll: ....fara carne :D :D o pun la catastif....chiar ieri am facut si eu pui la cuptor in vas de lut si spanac si cartofi prajiti langa el :hug: :hug: :pup: :pup:


Sa va fie de bine !
La asa bunatati facute, nu poti decat sa-ti lingi degetele !!! :roll: :roll: :roll:

Iar daca reteta postata de mine ti-a atras atentia, nu poate decat sa ma bucure !

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucianmarcu
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 16/11/2010 09:45
Localitate: norwich

buna lucia

Mesajde lucianmarcu » 20/11/2010 07:58

lucia ,chiar ma bucur cand vad si pe altcineva ca poate sa bucure poftele celor din jur, folosindu-si darul de a gati si nu numai ci si a crea ceva placut cum este si creatia ta :hug:
marcus

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Re: Spanac cu crusta din miez de paine

Mesajde lucia_bp » 21/11/2010 08:30

lucianmarcu scrie:da Lucia, cred ca dupa aspect si ingrediente trebuie sa fie foarte buna si binenteles ca trebuie incercata .
tinand cont ca-mi place spanacul foarte mult voi incerca negresit reteta ta :flower:


Daca o incerci poate imi spui si mie daca ti-a placut...ce zici ?

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 21/11/2010 11:59

Eiiiiiiii, aici mi-ai pus capac 8) !!! Imi place dincolo de cuvinte dejunul asta al tau - spanac as manca dimineata, la pranz si seara - iar ideea de-a baga oul drept in el este asa de veche la mamaligute, piureuri de cartofi etc. dar niciodata nu mi-ar fi trecut prin "capsor" sa-l bag in spanac :shock:

Foarte multumesc :master: :master: :master:

(unde mai gasesti tu spanac proaspat la ora asta?????????)

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 22/11/2010 08:35

mno, reteta asta vreau sa o incerc si eu!
ImagineImagineImagine


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori