Spanac

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Spanac

Mesajde cara » 19/03/2007 10:14

Ingrediente:

spanac (500 g)
o ceapa medie sau mare
usturoi (unul sau doi catei)
lamaie
pasta de rosii/bulion
sare

Mod de preparare:

Frunzele de spanac se curata de codite. Se spala foarte bine cu apa rece.
Intr-un recipient mai mare se fierbe apa cu un pic de sare. Cand apa da in clocot se pune spanacul si se lasa 10 minute. Spanacul oparit de scoate din apa si se scurge bine.
Se toaca o ceapa uscata. Se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se adauga spanacul si pasta de tomate si se amesteca. Se adauga apa rece si sare si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mediu. Dupa ce se ia mancarea de pe foc, se stoarce zeama de la jumatate lamaie, se amesteca bine in mancare si se pun doi catei de usturoi. Se acopera cratita cu un capac si se lasa inca 10 minute.

Se serveste simplu cu felii de lamaie sau ca garnitura la carne de pui sau de porc.
Se serveste, de asemenea, si cu oua ochiuri.
Fişiere ataşate
07.jpg
07.jpg (44.25 KiB) Vizualizat de 9371 ori
06.jpg
06.jpg (69.18 KiB) Vizualizat de 9371 ori
05.jpg
05.jpg (79.58 KiB) Vizualizat de 9371 ori
04.jpg
04.jpg (44.25 KiB) Vizualizat de 9371 ori
03.jpg
03.jpg (72.52 KiB) Vizualizat de 9371 ori
02.jpg
02.jpg (65.43 KiB) Vizualizat de 9371 ori
01.jpg
01.jpg (68.88 KiB) Vizualizat de 9371 ori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 19/03/2007 10:25

:D Idee buna Cara !
Eu gatesc de obicei spanacul in fel urmator :(500 gr spanac)
fierb spanac si iltoc marunt
pe 3 linguri de ulei prajesc un pic 2 linguri de faina
adaug spanacul tocat, si lapte cat sa acopere putin .Aici adaug si vreo 3 catei de usturoi pisati, sare , si las sa fiarba pana se ingroasa.
Se serveste cu ochiuri de ou.

Imi place felul in care ai gatit spanacul am sa-l incerc si eu :pup:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 19/03/2007 10:48

O sa ma prefac ca nu am vazut poza de mai sus sau varianta Leilei, ca prea :buuun: si eu sunt tot la lucru ( cred ca ar trebui sa nu mai intru decat de acasa, ca diferenta asta de fus orar :x ). Tin minte cand l-a facut Ange, m-am dus acasa si seara ma gatit spanac. cred ca asa o sa fie si azi :D

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/03/2007 11:33

Super spanacul, Cara. :buuun: Si eu il fac la fel ca tine, pentru ca evit faina, in general, la sosuri sau mancaruri ( stomacului meu nu-i prieste si se revolta :oops: ) si tot cu oua. Ce bine ca am cinat...

Plec sa vad cum se ard fallas :hug:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 19/03/2007 11:49

:cry: :cry: vreau si eu :cry: :cry: !
acum chiar ca nu mai pot de pofta :buuun: ca tare bun mai este :buuun: !!
am mancat "virtual"si langosi acum si spanac cu oua,pot sa dorm linistita!
...nu ,mai bine ma duc sa mananc o bucatica mica de placinta cu dovleac..ca de'asta pot :lol: .
Cara,arata atat de bine :buuun: ,felicitari :flower: :hug: !

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/03/2007 07:42

dragele mele,
nu e nimic deosebit. e doar un spanac clasic. nici nu-mi venea sa mai postez reteta, ca au iesit niste poze...oh..
si nu aveam de gand sa postez spanacul +oua ochiuri (asta e alta problema.)
spanacul in sine e gatit de post (e singura forma in care l-am gatit pana acum)..
ce punem pe langa el poate sa nu fie de post. (oua, carne)
la noi acasa, primul spanac se gatea cu miel, dupa Paste. aceeasi reteta, numai ca se prajea carne de miel inainte. era ..un deliciu. la subiectul asta am sa postez dupa Paste spanac cu miel. si cred ca am sa deschid si subiect separat cu ' stufat cu miel' . nu stiu daca va spune ceva 'stufatul' dar o sa va lamuresc eu ce e :P :P =))

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 20/03/2007 08:33

cara scrie:dragele mele,
nu e nimic deosebit. e doar un spanac clasic. nici nu-mi venea sa mai postez reteta, ca au iesit niste poze...oh..
si nu aveam de gand sa postez spanacul +oua ochiuri (asta e alta problema.)
spanacul in sine e gatit de post (e singura forma in care l-am gatit pana acum)..
ce punem pe langa el poate sa nu fie de post. (oua, carne)
la noi acasa, primul spanac se gatea cu miel, dupa Paste. aceeasi reteta, numai ca se prajea carne de miel inainte. era ..un deliciu. la subiectul asta am sa postez dupa Paste spanac cu miel. si cred ca am sa deschid si subiect separat cu ' stufat cu miel' . nu stiu daca va spune ceva 'stufatul' dar o sa va lamuresc eu ce e :P :P =))


Nu as crede sa nu cunoasca cineva stufatul :!: mie imi fac ochii deja ca girofarurile de la masina politiei cand ma gandesc la stufat :buuun:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/03/2007 08:36

tu il gatesti tot cu miel, sau simplu? eu pun la stufat: praz, ceapa verde si usturoi verde ..iese deliciossssss!!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/03/2007 08:45

noi cind eram la mama acasa nu puneam praz, numai ceapa si usturoi verde si faceam coronite din astea doua ( ineluse) ... arata super frumos in farfurie ... Tot cu miel ca era specific pt Paste.

Spanacul eu am invatat aici sa nu il fierb ( si tu l-ai oparit putin ) .. il spal si il pun asa ud cu 1 lingura de ulei si utina sare in cratita cu capacul pus , la foc mic si il las sa se inabuse ... dc e nevoie mai adaug cite putina apa si cind a inceput sa se inmoaie pun si putin unt .. asa ca iese inabusit in unt /margarina . La sfirsit pun si zeama de lamiie . Asta e spanacul meu ( na sa ma dau si eu mare aici la reteta ta 8) ).

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 20/03/2007 08:58

noi acasa nu concepeam sa mancam spanac decat in combinatie cu cartofi prajiti, oua ochiuri si morcovi sotati :lol: .
de cate bordee atatea obicee :lol:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator