Somon in crusta de aluat

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Somon in crusta de aluat

Mesajde abetina » 14/03/2019 01:43

Ingrediente pentru aluat:
-500 gr. faina de grau,
-200 gr. unt, grasime 80%,
-2 oua,
-3 linguri smantana, grasime 30%,
-1 varf de cutit de sare.
Ingrediente pentru somon in crusta:
-700 gr.somon
-200 gr.cascaval
-200 gr.bacon
-4 linguri bulion de gogosari
-3 galbenusuri de ou
-1 lingurita piper alb macinat
Mod de preparare pentru aluat:
Se pune intr-un vas faina de grau, peste faina se adauga untul la temperatura camerei, putina sare, smantana, ouale si se framanta un aluat care se lasa sa se odihneasca pana se pregatesc restul de ingrediente.
Mod de preparare pentru somon in crusta de aluat:
Se inlatura pielea de pe somon, se scot suvitele de carne de pe spinare, sunt doua suvite subtiri si cu ajutorul mainilor se dezlipeste carnea de pe oase. La final vor rezulta doua bucati de peste fara oase. Se presara putin piper macinat alb si nu se mai presara sare deoarece baconul este suficient de sarat si pestele va trage sare in momentul cand se va coace.
Se imparte aluatul in doua bucati egale si se fac foi pe masa de lucru. O foaie trebuie sa aiba de 3x marimea pestelui.
Pe o foaie se presara cascaval ras, bulion de gogosari, daca nu aveti bulion de gogosari este bine sa puneti si pasta de tomate sau bulion de rosii si se intinde cu o spatula peste toata foaia. Se asaza felii de bacon, se pune o bucata de peste pe mijlocul foii de aluat si se aduc marginile de aluat peste peste, este bine sa vina parte peste parte de alaut. Se unesc la varfuri, la un capat sa aiba varful ascutit sa duca ca model spre un cap de peste si la un capat sa fie mai lat sa duca spre forma unei cozi de peste. Se ia cu ambele maini aluatul si se pune in tava pe partea in care aluatul a fost unit. Se da o forma de cap de peste cu ajutorul unei furculite, tot cu ajutorul furculitei se da si forma la coada de peste si forma de solzi se poate da cu o lingurita mica sau cu o forma speciala de scobit fructe.
Se pregateste inca o portie de somon in crusta de aluat dupa acelasi model. Se ung cu galbenus batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 40 minute sau pana cand se rumeneste usor.
Se serveste caldut sau rece, oricare ar fi preferinta, gustul este deosebit. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Fişiere ataşate
dsc0017.jpg
dsc0017.jpg (146.89 KiB) Vizualizat de 113 ori
dsc0012.jpg
dsc0012.jpg (208.12 KiB) Vizualizat de 113 ori
dsc0008.jpg
dsc0008.jpg (165.29 KiB) Vizualizat de 113 ori
dsc0007.jpg
dsc0007.jpg (129.79 KiB) Vizualizat de 113 ori
dsc0006.jpg
dsc0006.jpg (240.61 KiB) Vizualizat de 113 ori
dsc0004.jpg
dsc0004.jpg (185.76 KiB) Vizualizat de 113 ori
dsc0002.jpg
dsc0002.jpg (155.3 KiB) Vizualizat de 113 ori
dsc0001.jpg
dsc0001.jpg (154.29 KiB) Vizualizat de 113 ori
dsc0015.jpg
dsc0015.jpg (182.87 KiB) Vizualizat de 113 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori