Somon cu piure de dovleac

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Monica Marton
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 09/01/2017 04:22

Somon cu piure de dovleac

Mesajde Monica Marton » 05/01/2018 12:05

• 1 kg de somon eviscerat şi curăţat
• zeama de la o lămâie
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 linguriţă de piper roşu măcinat
• 1 linguriţă de cimbru uscat şi măcinat
• 1/2 linguriţă de piper alb măcinat
• 600 de grame de dovleac plăcintar
• un praf de sare
Ungeţi somonul cu un amestec din sare, cimbru, piper roşu măcinat, zeama de lămâie, uleiul de măsline şi îl puneţi la cuptorul încins la 190 de grade Celsius, pentru 25 de minute.
Între timp, pregătiţi si piureul de dovleac. Alegeţi un dovleac plăcintar bine copt, îl spălaţi, îl tăiaţi în două şi curăţaţi interiorul de seminţe şi fibre, până la pulpa cărnoasă. Îl spălaţi din nou şi îl puneţi la cuptor într-un vas de yena, la 200 de grade, pentru o oră, după ce aţi presărat un praf de sare peste el. Cînd dovleacul este bine pătruns, îl scoateţi din cuptor, desprindeţi miezul bine pătruns şi îl amestecaţi cu piper alb măcinat.
Puneţi pe farfurii somonul porţionat şi adăugaţi garnitura din piure de dovleac. Serviţi cald.
Poftă bună!

Fişiere ataşate
somon-cu-dovleacm.jpg
somon-cu-dovleacm.jpg (1.5 MiB) Vizualizat de 20 ori
somon-cu-dovleac1m.jpg
somon-cu-dovleac1m.jpg (2.55 MiB) Vizualizat de 20 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori