Somon cu inghetata de piper roz

V-a iesit de curand o reteta complexa si migaloasa care a meritat osteneala, dar pe care nu o recomandati incepatorilor? Prezentati-o pentru cei care vor sa-si depaseasca limitele in bucatarie!

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Somon cu inghetata de piper roz

Mesajde nicoleta64 » 08/06/2007 03:09

* 500 grame filet de somon
* 1/2 l.lapte
* 200 cl.smantana
* 120 grame zahar pudra
* 25 grame piper roz macinat si cateva boabe
* un varf de sare si zahar tos
* 5 grame de faina de roscova(facultativ)
* 1 pahar ulei de masline extravergin
* sucul de la 1 lamaie.
* cateva foi de busuioc sau marar
Acestea sunt ingredientele pentru 6 portii.
Prepararea inghetatei
Boabele de piper roz se pun in infuzie in laptele incalzit,se tin pana cand laptele devine caldut,se filtreaza,se adauga zaharul si sarea(eventual faina de roscova),se amesteca, se lasa sa se raceasca bine laptele.Cand laptele este rece se adauga smantana si se pune compozitia in congelato.Cine are aparat de facut inghatata in casa,poate prepara inghetata cu aceasta.
Marinarea somonului
Fileturile de somon se taie cubulete,se lasa la marinat 8 ore cu 1 pahar de ulei masline extravergin,sucul de la 1 lamaie,cateva boabe de piper roz,un varf de sare si unul de zahar.
Dupa ce somonul este marinat,se serveste cu bile de inghetata de piper si ornat cu foi de busuioc sau marar.
Aceasta reteta nu am realizat-o personal; la cererea lui Onna,care era interesata de o reteta cu peste sau fructe de mare cu inghetata,am tradus de pe net si am postat-o.Sper sa fie utila si altor persoane care vor sa faca o reteta mai speciala.
Ultima oară modificat 08/06/2007 08:19 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 08/06/2007 06:16

Ce-i faina carruba? :?: :vis: Nicoleta, foarte interesanta reteta. :o :o :o

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/06/2007 07:18

carruba e un fruct .. arata ca o pastaie ... dulce si are o coloare mai roscata ... se face faina din care se fac numai prajituri ( sta zic din ce am vazut la tv ca asa pe viu n.am vazut-o ).

Dar cum e facultativa in reteta poti sa sari peste 8)

a.. si parca nu are gluten deci e o faina buna si pt cei care nu pot minca faina de griu ( normala )

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 08/06/2007 07:29

Cred ca "carruba" este roscova

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/06/2007 07:41

da roscova ... bravo Maria =D>


era si in dictionarul nostru 8)

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Onna,

Mesajde nicoleta64 » 08/06/2007 08:18

Scuza-ma,dar nu stiam traducerea la "carruba".Spre rusine mea :blushing: ,stiam de roscova dar nu stiam cum arata,atfel imi dadeam seama.Chiar vroiam sa mai caut pe Google mai multe informati de "carruba",asa poate ajungeam si la traducerea exacta. :)
Maria,iti multumesc mult pentru traducere. :hug:
Modific imediat. :pup:
Ultima oară modificat 08/06/2007 08:31 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 08/06/2007 08:30

crista scrie:carruba e un fruct .. arata ca o pastaie ... dulce si are o coloare mai roscata ... se face faina din care se fac numai prajituri ( sta zic din ce am vazut la tv ca asa pe viu n.am vazut-o ).

Dar cum e facultativa in reteta poti sa sari peste 8)

a.. si parca nu are gluten deci e o faina buna si pt cei care nu pot minca faina de griu ( normala )

Nu stiu daca nu are gluten(se poate..) dar se asoarbe f.bine de intestin si asa cum ai zis ,se foloseste mai ales la dulciuri.Se foloseste la prepararea dulciurilor dietetice,avand o valoare calorica redusa.

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 08/06/2007 09:11

Hai sa ma bag si eu in vorba voastra! Eu stiu ca faina de carruba se foloseste in cofetarie ca "addensante" deci nu atat pentru gust incat pentru a da consistenza preparatelor!

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 08/06/2007 09:16

eu stiu ca roscova(faina de carruba, cum spuneti voi) se foloseste pt gust.bunica mea facea prajitura dospita, adica cozonac, cu roscova.la sarbi se foloseste destul de mult roscova la prajituri, are gust bun.
iasmina

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Re: Onna,

Mesajde maria MIHULESCU » 09/06/2007 02:36

nicoleta64 scrie:Scuza-ma,dar nu stiam traducerea la "carruba".Spre rusine mea :blushing: ,stiam de roscova dar nu stiam cum arata,atfel imi dadeam seama.Chiar vroiam sa mai caut pe Google mai multe informati de "carruba",asa poate ajungeam si la traducerea exacta. :)
Maria,iti multumesc mult pentru traducere. :hug:
Modific imediat. :pup:


Nu treuie sa imi multumiti pentru nimic. Sa nu credeti ca eu stiam mai mult ca voi. M-am dus pe imaginile din google si asa am aflat ca e roscova. Asa ca nu am nici un merit :roll:


Înapoi la “Retete recomandate expertilor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori