Somon cu inghetata de piper roz

V-a iesit de curand o reteta complexa si migaloasa care a meritat osteneala, dar pe care nu o recomandati incepatorilor? Prezentati-o pentru cei care vor sa-si depaseasca limitele in bucatarie!

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 09/06/2007 04:19

iasmina scrie:eu stiu ca roscova(faina de carruba, cum spuneti voi) se foloseste pt gust.bunica mea facea prajitura dospita, adica cozonac, cu roscova.la sarbi se foloseste destul de mult roscova la prajituri, are gust bun.


Nu te contrazic! S-ar putea atunci sa aiba dubla utilizare :wink:

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 09/06/2007 05:14

eu nu am inteles "addensante", te rog daca poti sa imi traduci.multumesc :flower: :pup:
iasmina

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 09/06/2007 10:46

Scuza-ma ai dreptate! Addensante- a da densitate, a ingrosa. Stiu sigur ca la produsele industriale (prajiturele acelea pentru copii) faiana de carruba e folosita pentru asta(scrie pe unele pachete :lol: ).Pe aici pe unde stau eu e plin de pomi astia de carruba dar sincera sa fiu nu stiu ce gust are.Si ca se foloseste si pe la noi iara n-am stiut! Eu sunt din Brasov, dar n-am auzit pe nimeni sa foloseasca in bucatarie roscove! Omul cat traieste invata :wink:

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 09/06/2007 11:19

adry multumesc mult pt raspuns.o duminica placuta :flower: :pup:
iasmina

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 09/06/2007 11:29

adry scrie:Scuza-ma ai dreptate! Addensante- a da densitate, a ingrosa. Stiu sigur ca la produsele industriale (prajiturele acelea pentru copii) faiana de carruba e folosita pentru asta(scrie pe unele pachete :lol: ).Pe aici pe unde stau eu e plin de pomi astia de carruba dar sincera sa fiu nu stiu ce gust are.Si ca se foloseste si pe la noi iara n-am stiut! Eu sunt din Brasov, dar n-am auzit pe nimeni sa foloseasca in bucatarie roscove! Omul cat traieste invata :wink:


Am citit ca are gust asemanator cu cacaoa.Aici scrie in italiana ce propietate terapeutica are. http://www.fitoterapia.in/alimenti/carruba.html Am vazut nu site cu delicatese din Sicilia, unde se vinde, crema de carruba(roscova) sau faina si sirop din fruct si seminte. http://www.siciliaemoto.it/catalog/prod ... cts_id/254
Fişiere ataşate
crema di carruba(roscova).jpg
crema di carruba(roscova).jpg (8.06 KiB) Vizualizat de 5547 ori
Ultima oară modificat 10/06/2007 12:15 de către nicoleta64, modificat de 2 ori în total.

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 09/06/2007 11:33

da, are gustul ceva asemanator cu cacao.soacra mea si acuma face destul de des cozonac cu faina de roscove.se face ca si cozonacul cu nuca, numai ca se amesteca roscova cu zahar.
iasmina

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 10/06/2007 02:53

Nicoleta, interesant ceea ce ai gasit! Acum ca m-am "documentat" mi-ar place sa stiu daca se comercializeaza aceasta faina! :clipocit: Pentru prajituri trebuie sa fie o minune daca este asemanatoare cu cacaoa! Printre altele am vazut ca are o concentratie mare de pectina; deci are sens si ceea ce am spus eu apropos de densitate! :wink:

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 10/06/2007 05:01

adry, daca gasesti faina eu o sa iti scriu retete de prajitura. :pup: :flower:
iasmina

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 10/06/2007 09:25

iasmina scrie:adry, daca gasesti faina eu o sa iti scriu retete de prajitura. :pup: :flower:


Eu pe aici n-am vazut asa ceva la supermarket! :? Astept sa vad daca stie cineva unde s-ar putea gasi! Nu cred ca se distribuie numai pentru industrie :?: O sa mai incerc pe net! Iasmina tu pregateste retetele, poate, poate apar si roscovele :P

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 10/06/2007 09:48

eu o sa caut pe aici in trento sa vad daca se gasete si unde.daca nu, am la firenze o prietena, care este de peste 30 de ani in italia, si este vegetariana, ea sigur stie daca este si unde.cand vorbesc cu ea , o sa iti scriu :flower: :pup:
iasmina


Înapoi la “Retete recomandate expertilor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori