Soia - cum o preparam?

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
bely
Incepator
Mesaje: 207
Membru din: 10/02/2008 08:01
Localitate: Portugalia

Mesajde bely » 29/03/2008 12:59

lacra ai dreptate a fost, ca deja ai papat'o :P

Avatar utilizator
blueheart_d
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 21/11/2007 06:20
Localitate: Oradea

Mesajde blueheart_d » 03/04/2008 02:53

elena.elena scrie:
blueheart_d scrie:azi am pregatit chiftele de soia si salata de leurda. chiftelele nu-mi place sa le prajesc in ulei. asa ca le-am copt.

Dana, gand la gand cu bucurie! <Ma gandeam si eu la chiftele coapte, intrebare: nu se imprastie fara ou? Ce ai pus in ele? :flower:


Elena draga, scuze pt raspunsul tarziu.
chiftelele coapte nu au cum sa se imprastie. o data am incercat sa le prajesc si a fost teroare- aiesit o papara de toata minunea
pt compozitie folosesc o punde de soia granule inmuiata, 3-4 cartofi (depinde de marime) rasi prin razatoarea mare, ceapa verde si patrunjel tocate marunt, o lingurita de boia, vegeta naturala, sare dupa gust, pesmet si ulei. ingredientele se amesteca bine, se modeleaza chiftelele sub forma dorita si se pun in tava. eu nu folosesc ulei ci prefer hartia de copt. dupa ce s-au copt aprox 15 min pe o parte se intorc si pe cealalta parte. compozitia proaspata e mai greu de intors in tava, dar dupa ce se rumenesc o idee e mai usor de lucrat cu ele.
Toate ingredientele sunt crude.
Dana.

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 03/04/2008 03:15

Pana la urma asa le-am facut si au iesit foarte bune! Ieri am facut si snitele din soia, dar cu ou pt ca noi tinem post catolic, de asemenea foarte bune. :buuun:

viov
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 20/10/2012 09:29

Mesajde viov » 23/02/2013 08:57

parintii mei sunt vegetarieni si gatesc cu mult soia.
Dar ei folosesc cel mai des boabele de soia, din care fac un fel de pate sau drob sau chiar si chiftelute. Boabele le lasa peste noapte si a doua zi le fierbe exact ca si la mincarurile de fasole boabe.... dupa care le trece printr-o sita, sa scape de coaja aia mai groasa. si din aceasta pasta prepara in continuare bunatati...
Si eu am incercat sa fac snitele din soia de la magazin dar cum nu le-am preparat asa cum zice Miha, aveau gust rau. Nu mi-a placut. Dar nu ma dau batuta...

Ma bucur cand aud ca cineva e vegetarian, iti respect parintii si sunt bucuros pentru aceasta alegere a parintilor tai, si eu as vrea sa pot alege aceasta cale, dar, fiind casatorit, e mai greu, pentru ca celuilalt partener cand i-am propus acest tip de mancare, a preferat sa zica ca nu vrea sa traiasca asa de mult. Cine are timp sa il asculte pe Calin Marginean sa vedeti ce zice acest doctor in cuvantarea sa despre soia, are vre-o 22 de cuvantari, iar in cea de a 11-a e despre soia; asta e sanatatea adevarata si o viata cat mai lunga.
Ultima oară modificat 23/02/2013 09:38 de către viov, modificat 1 dată în total.

viov
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 20/10/2012 09:29

Mesajde viov » 23/02/2013 09:59

Nally scrie:Stiu ca snitele de soia sunt foarte bune! Din acestea am facut mai des.. numai ca ieri mi s-a nazarit sa fac drob :D ... nu am mai facut niciodata si nici nu mai mancasem pe undeva ... nu eram eu prea sigura ce o sa imi iasa. ... dar a iesit foarte gustos!

Mie nu imi lipsesc din camara pungile de soia! Consider ca e foarte buna mancarea cu soia si sanatoasa! De aceea cand termin... pun la loc :D ... nu mai ajung sa micsorez la poze .... am facut si sarmale cu soia... pot sa zic ca am facut mai tot ce se poate face sin soia... Secretul sta si in ce codimente o fierbi...am desoperit o combinatie tare faina de codimente (sunt un amestec pentru friptura de pui) care imi place ce gust ii dau! :buuun:

ne spui si noua te rugam frumos, care e acea combinatie de condimente? Multumesc.


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator