Soia - cum o preparam?

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 20/03/2006 07:32

Merci pt. sustinere gemola :)
Cred ca in anumote perioade ale anului este bine sa incercam si alternative alimentare, mai ale vand este vorba de virtuti terapeutice :)

Adevarul ca in afara gustului care nu prea tenteaza(dar care se poate ameliora cu condimente), ne lovim si de o mare doza de prejudecata :?
dar minti deschise cum suntem, putem depasi acest mic impas.

Ion Martha
Incepator
Mesaje: 80
Membru din: 02/03/2006 07:44
Localitate: Ploiesti

Mesajde Ion Martha » 20/03/2006 07:37

Dragilor daca urmati indicatiile de preparare (adica cum va spune Miha) soia este foarte gustoasa..serios.Daca prima data mananci bine preparata nici nu iti dai seama ce fel de "carne" este..garantat.
martha

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/03/2006 07:42

:?

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 20/03/2006 07:42

miha...cu tot respectul...sper ca nu te-ai suparat
amu stii cum ii nu pot sa zic nimic si eu am exact aceasi atitudine fata de cine nu vrea sa guste scoici,creveti,homari ,broaste si alte fructe de mare
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
adinutaa
Incepator
Mesaje: 9
Membru din: 11/03/2006 08:36
Localitate: iasi
Contact:

Mesajde adinutaa » 28/03/2006 06:22

si eu gatesc soia si ne place f f f mult. Imi plac cubuletele. Mare lucru nu fac la ele, nu le las in apa cine stie cat... le pun la fiert si gata. Max 1 h ( off.. gatesc la resou) desi nu cred ca ia asa de mult. Adaug foi de dafin, si sare la fiert. Apoi le storc de apa si le bag la "prajeala" :)) In tigaie le pun dupa cum am chef... ori usturoi, delikat cu siguranta ,,, si ce imi mai vine mie.

Servim cu orez in general.
pofta buna Imagine

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/03/2006 06:45

Daca le faci un sos picant merg f. bine si cu macaroane.

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 30/03/2006 02:28

Cind eram acasa, in post cosumam foaarte multa soia. In perioada postului in special avem in vinzare tot felul de produse din soia: lapte de soia, maioneza de soia ( care e absolut identica cu maionaza cu ou...daca stie cineva reteta va rog!!!!!!!stiu ca se face din praf de soia), pate de soia, "carne" de soia (soia tocata gata), salam de soia...deci orice produs care normal merge din carne. Toate sunt probate de mine si sunt absolut multumita de gust ( in afara laptelui)...Din pacate in Germania nu am vazut decit lapte de soia :( ...Poate ma ajuta Cara :rugaciune: ...
liliana

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 30/03/2006 05:51

Am incercat si eu sa beau (anul trecut)lapte de soia.Nu mi-a placut.dar imi place branza:tofu.si unele pateuri(depinde de firma).In privinta carnii, cum v-am mai spus, poate fi folosita.este chiar recomandat din punct de vedere medical.Medicii recomanda sa fie folosita soia in alimentatie macar o data pe saptamana.
Daca am fi mai putin reticenti...In fond cum acceptam dietele pentru slabit(care de care mai absurde!),si de multe ori fara temei stiintifc...
In we voi face chiftelute din soia.
Ultima oară modificat 30/03/2006 03:56 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 30/03/2006 03:40

Aseara am facut drob de soia cu ciuperci! :buuun: Tare fain a iesit! Nici nu spui ca nu are carne in el!

Am sa pun si reteta cand ma mai linistesc un pic si am timp sa scriu si sa micsorez la poze! :blushing:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 30/03/2006 03:50

lili777 scrie:Cind eram acasa, in post cosumam foaarte multa soia. In perioada postului in special avem in vinzare tot felul de produse din soia: lapte de soia, maioneza de soia ( care e absolut identica cu maionaza cu ou...daca stie cineva reteta va rog!!!!!!!stiu ca se face din praf de soia), pate de soia, "carne" de soia (soia tocata gata), salam de soia...deci orice produs care normal merge din carne. Toate sunt probate de mine si sunt absolut multumita de gust ( in afara laptelui)...Din pacate in Germania nu am vazut decit lapte de soia :( ...Poate ma ajuta Cara :rugaciune: ...


lili, eu nu simpatizez cu produsele din soia. asta e si motivul pentru care nu m-am interesat daca exista asa ceva in germania. am sa ma uit in magazine si iti spun. intreb si pe prietenii mei de aici. poate stiu ei. lapte de soia parca am vazut si eu.


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori