Soia - cum o preparam?

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Soia - cum o preparam?

Mesajde miha1950 » 19/03/2006 03:43

Hulita in "epoca de aur@,soia ne este recomandata din ce in ce mai des de catre nutritionisti.

100g soia texturata contune de doua ori mai multe proteine decat carnea, aceeasi cantitate de lecitina cat intr-un ou, cazeina cat orice produs de lapte.
100g soia contine:40mg proteine,
20mg grasimi vegetale
260mg Ca
13,3 mg Vit E
0,63mg Vit B1
12 mg Fe
0 colesterol (!)
141 Kcal

aceste amanunte le-am gasit scrise pe ambalajul produselor.

Cum o preparam:
Pt. 100 g soia texturata avem nevoie de 1 lingura condiment vegetal, pe care-l punem intr-un vas cu apa calda timp de 2 ore.
Fişiere ataşate
2005_0214Image0009.JPG
2005_0214Image0009.JPG (60.22 KiB) Vizualizat de 30862 ori
Ultima oară modificat 19/03/2006 03:59 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 19/03/2006 03:45

Dupa 2 ore se stoarce, se spala si se mai da un clocot in apa curata.Se stoarce iar, altfel este amara.
Fişiere ataşate
2005_0214Image0014.JPG
2005_0214Image0014.JPG (53.21 KiB) Vizualizat de 30861 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 19/03/2006 03:48

Dupa aceste pregatiri se poate folosi ca orice carne.
Condimentata din plin cu usturoi, ajuta la scaderea colesterolului.
Regleaza tranzitul intestinal, scade tensiunea,ete energizanta, are efect regenerator pt. celule, se digera usor.
Ajuta in HTA, boli cardiace, obezitate.
Ultima oară modificat 19/03/2006 04:01 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 19/03/2006 03:53

Nu stiu din ce cauza(oare eu am fost neatanta si cine stie pe ce am apasat, desi nu-mi vine sa cred,)dar dupa ce am postat pozele cu snitelele de astazi( special pt. angelique, la cererea ei), a disparut topic-ul.
Scuze fata de angelique, nally, martha, care au raspuns la acest subiect.
Cum printre altele si prostia se plateste,am platit scriind inca o data datele de ieri, punand inn plus si ceva poze.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Snitele de soia

Mesajde miha1950 » 19/03/2006 03:54

Am folosit 2 pungi de soia felii
Fişiere ataşate
2005_0214Image0012.JPG
2005_0214Image0012.JPG (81.83 KiB) Vizualizat de 30858 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 19/03/2006 03:58

Dupa c ele-am aplicat tratamentul de mai sus, le-am prajit in aluat de bere.
Pt. acest alut am folosit: 7 linguri de faina, sare, piper,1/2 pachet praf de copt,cca 3ooml bere.
Acesta este produsul final;
Fişiere ataşate
2005_0214Image0020.JPG
2005_0214Image0020.JPG (78.58 KiB) Vizualizat de 30857 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 19/03/2006 04:03

Astazi le-am mancat-o insotite de fasole verde.
Sunt delicioase cu hrean.
Fişiere ataşate
2005_0214Image0024.JPG
2005_0214Image0024.JPG (68.93 KiB) Vizualizat de 30853 ori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 19/03/2006 09:40

f. interesant....am vazut de multe ori in magazine dar am trecut cu nonsalanta pe langa ,am probat de cateva ori tofu dar nu m-a incantat
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 19/03/2006 10:04

Cel mai mult imi place asta:felii.Este fada, dar se condimenteaza . bine.in general se pune condiment in cantitate dubla fata de carne.
Stii de fapt cu ce seamana la gust-in tocanite si alte mancaruri? Iti mai amintesti conservele de carne chinezesti (tot epoca de aur...)?

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 19/03/2006 10:09

eeeeee.acum imi explic cand zicea bunicul:de unde au chinezi astia atata carne de porc?....era in amestec cu soia
nu cred ca am sa fac..daca m-ar servi cineva as gusta ...dar sa ma apuc eu sa fac...nu cred..
pana nu ai pus poze (nu rade) ma asteptam sa vad bobitele de soia pane....is chiar nestiutoare la capitolul asta
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori