Seitan Garam Masala cu mango, ananas si lapte de cocos

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 22/02/2013 06:09

antoniah scrie:Nu stiam ce este ”seitan”. :blushing: (acum am citit postarea de la link-ul tau). Este interesanta reteta ta, imi place foarte mult. =D> Pentru mine combinatia aceasta este ”nou-nouta” :) dar am sa incerc sa o pregatesc si eu. Iti doresc mult succes la concurs! :hug: :pup: :flower:


Multumesc, Antonia :blushing: Ma bucur ca vrei sa incerci, nu e chiar asa de greu cum pare..Iti urez spor la preparare! :hug: :flower:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/02/2013 07:50

M-amgandit si eu sa incerc dar nu stiu de ce am retinerea asta....ce gust are??/Sper ca nu seamana cu soia si sper ca nu ai o senzatie nasoala in gura cand o mesteci( ceva de genul unui burete :P :P ?/)Eu am auzit de seitan dar nu am avut curiozitatea de a citi nimic despre si nici de a incerca. Arata bine in farfurie, dar inca mai am retineri( ce vrei, sant baba si mai conservatoare :P :wink: )spune-mi mai multe despre textura ( ce simti in gura cand mesteci) si despre gust :P :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/02/2013 07:54

Roxana,imi place reteta asta :wink: Mult succes la concurs! :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 23/02/2013 12:05

Roxana, eu iubesc mancarea indiana, mi se pare foarte fina si foarte bine dezvoltata. Despre "seitan " am auzit, dar nu am pregatit niciodata, sunt curioasa, stiu ca imi va trebui un pic de timp sa ma conving sa incerc sa o fac.
Reteta este originala, succes mult draga mea!

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 23/02/2013 04:42

Danielutza :blushing: Multumesc!

Yafa Ma bucur ca suntem pe aceeasi unda referitor la bucataria indiana! As pune maimulte retete luate de la prieteni indieni, dar cum in casa doar eu sunt fan, mi-e greu...Si nu o sa mai folosesc niciodata prafuri sau paste gata preparate din comert! Sunt fade, nu rezulta adevarata savoare a Indiei, iar marea majoritate sunt "traducerea" pt gustul englezesc. Multumesc :hug:

Pupi, seitanul meu a avut gust puternic de soia din cauza sosului de soia folosit. Sincer, nu prea am experiente cu soia recente , ce am incercat a fost in zilele de post de acasa si stiu ca a fost bun. Eu prima data seitan am gustat in niste crenvursti la o prietena lacto- vegetariana si mi-au placut. Cel din comert, fiind deshidratat a avut o textura buretoasa, nu stiu de ce poate ca nu l-am lasat la hidratat suficient sau mai stiu eu ce. Cel facut de mine mi s-a parut a avea gust de ...porc, ceafa frageda sau momite :D :) Data viitoare, cum am spus, o sa incerc alt sos de soia , de fapt o sa fac dintr-un kg de faina si cand o sa il fierb voi incerca cu soia sau fara soia, in supa de legume de casa. Dar algele trebuiesc neaparat, asa am inteles de la vegetariana mea chiar azi :D Cand repet vin cu poze noi la reteta de seitan :hug: :pup:
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/02/2013 07:33

Roxy, nu am nimic cu algele, le folosesc si eu uneori :P ....ma deruta seitanul asta, gust, textura, ce simti in gura si cu ce ramai dupa aia :P ....sti tu la ce ma refer :P . Imi place si mie bucataria indiana, pregatesc si eu uneori cate ceva dar nu foarte mult. In general ma intind mai mult la painicile lor....sant fenomenaledar si aici, cum sant singura adoratoare a lor, trebuie sa le pregatesc ion cantitate mica si doar pentru mine....asa ca inainte de a incerca un produs nou imi iau masurile de prevedere =)) :wink: .....mersi mult de raspuns :hug: :hug: .....si , spor la treaba....azi ai musafirii?? :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/02/2013 03:47

Grozava idee si preparat :!: :master: :master: :master:

Trebuie incercat :peace:

Xanora, :master: :master: :master: =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori