Seitan Garam Masala cu mango, ananas si lapte de cocos

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Seitan Garam Masala cu mango, ananas si lapte de cocos

Mesajde xanora » 20/02/2013 01:07

Stim cu totii ca indienii sunt , in marea lor majoritate , vegetarieni.
Iar noi avem postul nostru :D
Asa ca , pornind de la cele doua enunturi am elaborat o reteta cu baze indiene dar care poate fi aplicata cu mult succes in postul nostru.



150-200 grame seitan http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... 35/#139012

4 rondele ananas proaspat sau in suc propiu-neindulcit
3 felii mango
150 ml lapte de cocos
praf de Garam Masala http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... 38/#139005

2 cepsoare mici verzi sau un fir de praz
ulei de susan



Seitanul, preparat conform retetei de seitan, se feliaza si se presara cu Garam Masala pe ambele parti.Intr-o tigaie antiaderenta se pune o lingura de ulei de susan si se prajesc usor feliile de carne vegetala.Cand sunt gata se scot si se rezerva.
Adaugati in aceeasi tigaie daca este mai inalta-tip wok- inca o lingura si jumatate de ulei de susan si caliti ceapa, pana cand aceasta devine sticloasa. Daca optati pt ananas si mango proaspat, puteti sa le caliti impreuna cu ceapa, punand in acest caz 2 linguri de ulei de susan. Daca nu , adaugati ananasul si mango din conserva dupa ce ceapa s-a calit ,acestea fiind tocate in bucati de diferite marimi, mai mici si mai mari, si lasati sa fiarba usor cca 5 minute. Adaugati si laptele de cocos, lasati ca reduca cam un sfert din cantitate, dupa care puneti seitanul rezervat. Amestecati cu grija, sarati si gustati. In functie de gust mai adaugati sare si Garam Masala praf. Lasati sa mai scada un pic, in total trebuie sa aveti jumatate din cantitea initiala de lichid- atat fructele cat si seitanul vor elimina lichid.

Serviti alaturi de orez basmati fiert simplu in apa cu sare si optional calit intr-o lingura de ulei de susan si paine indiana Naan.
Fişiere ataşate
CIMG4146.JPG
CIMG4146.JPG (69.74 KiB) Vizualizat de 2068 ori
CIMG4145.JPG
CIMG4145.JPG (52.49 KiB) Vizualizat de 2068 ori
CIMG4144.JPG
CIMG4144.JPG (56 KiB) Vizualizat de 2068 ori
CIMG4142.JPG
CIMG4142.JPG (62.91 KiB) Vizualizat de 2068 ori
CIMG4141.JPG
CIMG4141.JPG (53.6 KiB) Vizualizat de 2068 ori
CIMG4140.JPG
CIMG4140.JPG (55.81 KiB) Vizualizat de 2068 ori
CIMG4139.JPG
CIMG4139.JPG (108.65 KiB) Vizualizat de 2068 ori
CIMG4138.JPG
CIMG4138.JPG (48.62 KiB) Vizualizat de 2068 ori
CIMG4137.JPG
CIMG4137.JPG (48.12 KiB) Vizualizat de 2068 ori
CIMG4134.JPG
CIMG4134.JPG (72.5 KiB) Vizualizat de 2068 ori
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 20/02/2013 01:18

Super reteta! Desi pana acuma habar nu aveam ce este acela seitan (doar am auzit) sau cum e la gust, imi place aceasta reteta si mancaruri cu fel si fel de mirodenii indiene sau asiatice. Sunt foarte curioasa de gustul acesteia. Felicitari si succes! =D> :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 20/02/2013 04:34

subscriu =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 20/02/2013 08:01

xanora ,sterge tot ce ai scris la inscriere si posteaza linkul asta la inscrierea in concurs http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... cos-11339/
si DOAR poza a 7-a sau a 9-a de sus in jos,mi se par cele mai reusite ! =D>

intr-una din poze se vede polonicul,deeeci te incadrezi :party:
Imagine

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 20/02/2013 10:00

carmenica scrie:xanora ,sterge tot ce ai scris la inscriere si posteaza linkul asta la inscrierea in concurs http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... cos-11339/
si DOAR poza a 7-a sau a 9-a de sus in jos,mi se par cele mai reusite ! =D>

intr-una din poze se vede polonicul,deeeci te incadrezi :party:


Acum am vazut ca am pus linkul de la sectiunea de aprobare a retetei! Of, cand zic ca eu sunt speciala si voi nu ma credeti????
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 20/02/2013 10:33

Felicitari :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
...o reteta interesanta :peace:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 20/02/2013 11:01

xanora scrie:
Acum am vazut ca am pus linkul de la sectiunea de aprobare a retetei! Of, cand zic ca eu sunt speciala si voi nu ma credeti????


stai linistita ,ca si noi (adica unele din noi,mai ales io =)) ) am dat-o 'n bara cu primele postari de retete si linkuri si poze si.... :paguba:
Imagine

Avatar utilizator
peppa
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 15/12/2012 04:19

Mesajde peppa » 22/02/2013 02:46

Extraordinar de interesanta reteta asta Roxana :!: :!: :!: Mor de curiozitate :x Astept o perioada in care sa stiu sigur ca sunt acasa trei zile la rand si ma apuc sa-mi fac o portie de garam-masala si apoi carnea asta ciudata, dupa care, mancarea in sine! Sa ma vezi in curand falindu-ma :blushing: :P
If you're going to try, go all the way. Otherwise, don't even start.

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 22/02/2013 03:02

=)) Abia astept sa te vad...dar fa dintr-un kg de faina, ai spor si poti sa congelezi ce ramane... :pup:
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/02/2013 05:15

Nu stiam ce este ”seitan”. :blushing: (acum am citit postarea de la link-ul tau). Este interesanta reteta ta, imi place foarte mult. =D> Pentru mine combinatia aceasta este ”nou-nouta” :) dar am sa incerc sa o pregatesc si eu. Iti doresc mult succes la concurs! :hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori