Sarmalute in foi de vita cu orez integral si pleurotus

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Sarmalute in foi de vita cu orez integral si pleurotus

Mesajde crista » 18/04/2014 03:32

Ingrediente pentru 30 de sarmalute

40-50 foi de vita *

* Daca frunzele folosite de voi sunt ca si cele folosite de mine din borcan de la alimentara atunci trebuie sa le tineti in apa rece putin pina isi mai pierd din sarea in exces si din gustul de conserva
Pastrati o parte din frunze ca sa puneti jumatate pe fundul oalei si alta jumatate deasupra sarmalutelor cind puneti oala la fiert, eu am pus vreo 10 dedesubt si alte 10 deapsupra caci eraui foarte mici si rupte, pe cele mari (30 buc) le-am facut sarmale

umplutura

1/2 ceapa tocata marunt
1 cana de ceai cu ciuperci pleurotus spalate si tocate
2 morcovi curatati si toaiati cubulete mici sau rasi pe razatoare
300 gr orez integral
1 cutie de conserve din cele mici cu pulpa de rosii
patrunjel si marar tocat ( merge si uscat )
ulei si sare


- inabusiti ceapa in tigaie cu putin ulei impreuna cu morcovul
- adaugati orezul, ciupercile spalate, curatate si tocate si o ceana (250 ml ) de apa , acoperiti cu capac si lasati la foic mic pina cind apa se evapora, la sfirsit amestecati mai des si lasati sa se fiarba fara capac
- adaugati sare, patrunjelul si mararul
- puneti cite o lingura din aceasta umplutura pe fiecare frunza de vita si formati sarmalutele
- puneti sarmalele in cratita tapetata cu o parte dintre frunzele de vita rupte sau prea mici
, puteti face mai multe straturi daca vreti si sa puneti macar o frunza intre srtraturi, terminati cu un strat de frunze deasupra sarmalutelor
- varsati pulpa de rosii si apoi apa cit este nevoie ca sa acoperiti sarmalutele, pina la nivelul lor apoi puteti pune o farfurie intoarsa sau un capac mai mic care sa tina sarmalele sub nivelul apei in timpul fierberii
- coaceti mai mult de 1 ora la foc mic ( eu i8n oala de fonta smaltuita) si verificati sa nu ramina fara apa ( mai adaugati daca e nevoie, la mine nu a fost caci am tinut focul mic mereu si oala acoperita) .
- lasati sa se raceasca putin inainte de a servi , se pot minca si reci
Fişiere ataşate
immagine_239.jpg
immagine_239.jpg (71.36 KiB) Vizualizat de 1545 ori
immagine_233.jpg
immagine_233.jpg (72.14 KiB) Vizualizat de 1545 ori
immagine_236.jpg
immagine_236.jpg (60.31 KiB) Vizualizat de 1545 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/04/2014 05:12

Ce bine arata... :buuun: :buuun: :buuun:

=D> :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/04/2014 07:28

Noi doua suntem pe aceeasi lungime de unda :peace: ...si eu am facut sarmale invelite in frunze de vita de vie, dar nu sunt de post...Revin cu reteta dupa sarbatori.
Imi place gustul dat de aceste frunze...eu le-am conservat in congelator ( aici este alimentara mea :D )...Arata tare bine sarmalutele tale =D> :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/04/2014 08:29

eu cred ca am facut o pasiune pentru orezul asta integral in sarmale, este asa de gustos fata de orezul normal, ala alb si slefuit :buuun: :buuun: :buuun:


astept luna mai sa ma duc pe coclauri la cules de frunze de vita de la niste vii abandonate s le voi pune si eu in congelator. prea erau urite atea din borcan

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 19/04/2014 01:47

O reteta minunata de post :buuun: :buuun: :buuun:
Felicitari pentru postare =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/04/2014 03:37

multumesc Danutza :hug: azi le-am terminat :-)

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 19/04/2014 05:46

Ce bunatate abia astept sa creasca frunzele la vie :wink: =D> =D> =D> :master: :master: :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/04/2014 12:43

Sunt frumoase... :vis: Imi place cum le-ai pregatit cu ciuperci si foi de vita... :buuun: Sunt super sarmalutele (pregatite asa in foi de vita imi plac mai mult decat impachetate folosind varza). :blushing:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/04/2014 07:41

e drept ca sunt tare primavaratice :lol: cred ca mergeau acum la un soi de detoxifiere dupa Paste :-)


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori