





Am facut pentru festival saleurile astea sa se vanda langa bere sau vin




1 kg faina
sare dupa cum credeti ca le vreti de sarate
600 gr unt
3 lingurite scuturate de drojdie
6 galbenusuri
( albusele se pastreaza la congelator ptr o viitoare folosinta)
smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat moale , matasos, usor de manevrat
( mie mi-a intrat 4 linguri cu varf dar asta nu inseamna ca este cantitatea exacta)
1/4 lingurita zahar
Se pune faina in vasul in care framantati si se amesteca cu sarea. Drojdia se pune in cateva linguri de apa ( 4 ) si se lasa cateva minute , apoi se amesteca ca sa se topeasca, se pune zaharul din reteta si se ia din faina putin , se amesteca si se formeaza maiaua.
Intre timp se pune untul in faina si se freaca cu palmile ca sa se incorporeze untul in faina , in asa fel incat sa aibe aspectul de faramituri. Se adauga apoi drojdia dospita si galbenusurile si 2 linguri cu varf de smantana. Se framanta putin, apoi daca este cazul se mai adauga tot cate o lingura ( nu chiar cu varf) de smantana pana se obtine aluatul dorit.
Se scoate din vasul de framantat , se pune pe blatul de lucru, se mai framanta 2-3 minute si se lasa la dospit( nu o sa creasca mult dar devine aluatul mai pufos). Se intinde foaie groasa de 3/4 cm,cu un cutit se fac linii pe suprafata lui apoi se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar , se aseaza pe tava apoi se ung cu albus de ou si se presara chimen deasupra.
Se coc la foc mediu pana prind o culoare aurie....se servesc cu bere sau vin
