Saratele de casa cu cascaval

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Saratele de casa cu cascaval

Mesajde flaviadaiana » 14/08/2013 03:31

Imi era mie pofta de niste saratele, insa nu din acelea facute din foietaj. Cum sunt adepta unui stil de gatit cat mai sanatos, am improvizat si am facut un blat din albus de ou si faina neagra. Adica am ales cateva oua, am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma ca pentru bezele. De galbenusuri nu ne vom ocupa aici, deci le puteti lasa deoparte. Dupa ce am batut albusurile spuma, am adaugat si o cana de lapte batut pentru a-i da volum si fragezime blatului. Am mixat bine pana s-a incorporat laptele batut si toata compozitia a crescut in volum, apoi am adaugat un praf de sare, condimente – oregano, busuioc, piper alb si verde , praf de copt si faina neagra. Am incorporat un blat pe care l-am turnat intr-o tava intinsa de aragaz peste hartie de copt. Inainte sa asez hartia de copt in tava, am uns putin tava cu ulei. Am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute la treapta a 2-a.
Cat timp blatul a stat la cuptor, am dat pe razatoare cascavalul. Eu am folosit cascaval din lapte de capra – este mult mai cremos decat cel din lapte de vaca. Am scos tava de la cuptor si pe deasupra blatului am presarat cascavalul dat pe razatoare. Am dat din nou tava la cuptor si am mai lasat-o inca 15 minute la foc mic pentru a lasa suficient timp cascavalului sa se rumeneasca.
Dupa ce s-a rumenit cascavalul, am scos tava si am lasat sa se raceasca. Cand s-a racit, am tras usor de marginile hartiei de copt pentru a se desprinde de blat si cu ajutorul formelor, am taiat diferite figurine din blat. Puteti utiliza formele pentru taiat sau pur si simplu se poate taia cu cutitul.
Pentru diversitate, am dat cateva saratele prin sos de rosii facut in casa. Ca sa obtin sosul am procesat la blender doua rosii impreuna cu busuioc proaspat, piper alb si chilli.
Ingrediente: -5 albusuri
-5 linguri de faina neagra
-1 cana de lapte batut sau iaurt
-praf de copt
-condimente pentru blat (sare, chilli, piper alb, piper verde, busuioc, oregano)
-100 g cascaval
-sos de rosii (2 rosii, busuioc proaspat, piper alb, chilli)
Fişiere ataşate
088.JPG
Saratele de casa cu cascaval2
088.JPG (125.3 KiB) Vizualizat de 1230 ori
092.JPG
Saratele de casa cu cascaval1
092.JPG (88.3 KiB) Vizualizat de 1230 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/08/2013 03:55

Interesant, o reteta de tinut minte pentru cind ne ramin albuse (mai ales la sarbatori).

=D>

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Multumesc!

Mesajde flaviadaiana » 14/08/2013 04:58

Si eu le-am facut tot fiindca imi ramasesera albusurile :)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/08/2013 09:38

Am sa le incerc si eu....imi plac pentru ca sant mai picante, merg la un vin bun sau cu bere....revin cu impresia :P si mersi ca ai impartit cu oi reteta :hug:

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Cu placere!

Mesajde flaviadaiana » 14/08/2013 11:45

Am auzit ca merg si la meci :D

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/08/2013 12:04

:D trebuie incercat :wink:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/08/2013 07:47

Delicioase cu siguranta si in plus... o reteta utila pentru zilele in care raman albuse nefolosite.

:flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori