Saraberne

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Saraberne

Mesajde madi_marin » 16/01/2018 07:36

Bezele:
6 albuÅŸuri
300 g zahăr
2 linguri cu amidon
100 g nuci
zeamă de lamâie
un praf de sare
Crema:
400 ml frişcă lichidă
300 g ciocolată neagră
1 fiolă esenţă de rom
100 g unt
Ornat:
nucă măcinată
Pregătim crema şi o dăm la rece (eu am pus craticioara un pic şi la congelator ca să capete consistenţă): se pun la foc mic toate ingredientele şi se amestecă bine până obţinem o cremă omogenă.

Într-un vas încăpător se bat albuşurile cu un praf de sare şi câteva picături de zeamă de lămâie. Se adaugă zahărul treptat (amestecat bine cu amidonul în prealabil, asta din lipsa zahărului pudră ).

Când e gata bezeaua , se încorporează cu o spatulă nuca măcinată fin (eventual un pic rumenită).

Se pune compoziţia într-o pungă de orant şi se formează bezele pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 150 grade timp de 25 de minute ( eu am folosit ventilaţia şi am pus două tăvi în acelaşi timp).

Se scot la răcit.

Când sunt gata toate pălăriuţele :), se lipesc două câte două dacă ies moţate sau câte trei (cum am procedat eu pentru ca erau plate şi nu puteam obţine butoiaşul :)) cu cremă, se ung cu cremă si pe margine, apoi marginea se tăvăleşte prin nucă măcinată.

Mie mi-au ieşit 56 de bucăţi finite.

Sunt migăloase, dar sunt foarte bune, mai ales a doua zi când se mai înmoaie bezeaua şi gusturile se combina.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
sb-11.jpg
sb-11.jpg (108.27 KiB) Vizualizat de 458 ori
sb-22.jpg
sb-22.jpg (113.89 KiB) Vizualizat de 458 ori

Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori