Aparitia sandwich-ului este atribuit unui aristrocrat englez John Montagne Sandwich. Se pare ca primele sandwich-uri au fost create pentru John Montagne care isi petrecea noptile jucand carti si nu se putea opri din joc pentru a-si potoli foamea.
Baghete… baghete… sandwich bagheta…neaparat cu bagheta traditionala…
Ce este de fapt bagheta traditionala ? Ca sa se poata numi “Baguette de tradition”, aluatul trebuie sa fie mixat, framantat, dospit, format si copt la fata locului. Nu se poate folosi aluat inghetat si nu se pot folosi aditivi in aluat (decat anumiti aditivi acceptati, in anumite procente maxime). Aluatul trebuie sa contina doar faina de grau, apa potabila, sare, drojdie si doar uneori, foarte putin ulei de masline.
Astazi va propun un sandwich cu bagheta pregatita in casa, extraordinar !
Un sandwich cald, aromat, cu gust de busuioc, foarte bun ! O combinatie intre bagheta pregatita in casa cu umplutura pusa in interiorul ei si coapta in cuptor. Busuiocul proaspat ii da o aroma tare placuta, iar rosiile zemoase, mozzarella topita, o nebunie !
Feliati bagheta cat este calda si aburinda si astfel aveti sandwich-uri pentru intreaga familie.
Sunt convinsa ca o sa va placa daca il incercati ! Si nu omiteti- neaparat cu bagheta pregatita in casa !
Ingrediente
Aluat pentru 6 baghete
-500 g faina
-1 lingurita sare de mare
-1 lingurita zahar
-1 lingurita drojdie uscata
-280 ml apa, calduta
-4 linguri ulei masline, caldut
Umplutura
-2 bile mozzarella ( 200 g), scurse bine si taiate bastonase
-2-4 rosii, feliate
-9-7 felii sunca presata, taiate fasii
-1 mana frunze busuioc
Altele
-1 galbenus, usor batut
-negrilica sau susan negru, pentru presarat/alte seminte, dupa preferinta
Preparare
Aluatul poate fi pregatit la masina de paine.
Daca nu aveti o masina de paine procedati astfel: intr-un vas mai mare amestecati intai ingredientele solide ( faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia uscata), apoi adaugati treptat apa si uleiul, caldute.
Framantati cca 10 min sau pana obtineti un aluat nelipicios si elastic.
• Daca aveti robot, mixati-l 5 min.
Dati forma de minge, acoperiti aluatul din vas cu un servet curat de bucatarie si lasati la crescut aprox 1 ora, in loc cald, fara curenti de aer.
• Aluatul poate fi pastrat in frigider 2 zile si folosi tot sau parte din el, atunci cand aveti nevoie, pana il terminati.
Scoateti aluatul pe masa de lucru usor infainata si impartiti-l in 6 bucati egale.
Intindeti fiecare bucata intr-o fasie subtire de forma lunga-ovala.
Asezati pe mijlocul fasiei, alternativ, bucati de mozzarella, felii de rosii, sunca si frunze de busuioc.
Aduceti marginile aluatului peste umplutura, uniti-le bine si sigilati capetele.
Procedati identic cu restul de aluat si umplutura.
Transferati baghetele cu partea unita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si optional, presarata cu putina faina.
Ungeti cu galbenus si decorati cu seminte.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aprox 10-12 min, la 200 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar, lasati cateva minute la racorit si apoi feliati.
Serviti cat sunt calde.
• Pot fi reancalzite in cuptorul cu microunde.
Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa
Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa
- Fişiere ataşate
-
- CIMG4906.JPG (598.24 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4907.JPG (515.51 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4908.JPG (513.01 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4909.JPG (549.84 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4910.JPG (512.09 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4911.JPG (499.63 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4912.JPG (477.36 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4913.JPG (551.99 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4914.JPG (531.62 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4915.JPG (450.69 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4916.JPG (544.03 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4917.JPG (549.72 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4918.JPG (496.01 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4919.JPG (504.79 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4920.JPG (641.47 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4921.JPG (560.57 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4922.JPG (584.24 KiB) Vizualizat de 11878 ori
-
- CIMG4923.JPG (598.99 KiB) Vizualizat de 11878 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator