Salata in mantie de iaurt

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Salata in mantie de iaurt

Mesajde lucia_bp » 30/01/2015 06:08

Am pregatit acest aperitiv inedit si super bun :buuun: :buuun: :buuun: …incredibil de usor de facut si rapid. Tare gustos si racoritor :peace: :roll:
Acest aperitiv rece, inafara de faptul ca arata frumos, este colorat si vesel, surprinde placut papilele gustative :buuun:
Fanii salatelor vor fi incantati de finetea si mai ales “ starea solida “ a salatei :party:

Reteta este versatila si se poate face cu ce umplutura vreti.


Ingrediente

Pentru baza
-½ l iaurt dietetic
-40 g gelatina
-3 linguri maioneza, optional ( puteti inlocui cu 1 lingura mustar)
-sare
-piper alb, proaspa macinat

Pentru ** umplutura
-putin morcov ras sau tocat marunt
-putina carne, gen pastrama / piept de pui la gratar sau fript / sunca, etc, taiate cubulete, optional
-putina branza tare, rasa / cascaval, taiat cubulete
-putin castravete proaspat, tocat marunt, dar sa aiba forma de cubulete
-boabe de mazare ( congelate sau proaspete, fierte)
-boabe de porumb, din conserva
-masline verzi, fara samburi sau umplute cu gogosari rosii, taiate felii
-ardei rosu, taiat cubulete
-verdeata ( patrunjel / marar verde), tocata grosier, etc

Altele
-oua fierte, tari

Preparare

Fierbeti ouale tari in apa sarata. Scurgeti, lasati la racit si decojiti.
Pregatiti toate ingredientele de la umplutura asa cum este precizat la ingrediente ( taiati-le cubulete sau radeti-le) si amestecati-le.
Puneti gelatina 10 min la hidratat in apa rece, conform cu instructiunile de pe plic.
Incalziti iaurtul pe foc mic fara sa-l lasati sa fiarba si separat, topiti gelatina pe bain- marie.
Inglobati gelatina in iaurtul caldut si amestecati foarte bine pana se omogenizeaza.
Turnati peste toate ingredientele de la umplutura si amestecati.
Lasati sa ajunga la temperatura camerei.
Adaugati maioneza ( optional) sau mustarul si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati ½ din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu folie, puneti pe mijloc ouale fierte, unele langa altele si acoperiti cu restul compozitiei.

* Puteti folosi in loc de tava de chec, una de tarta sau diferite forme mici de silicon, unse cu foarte putin ulei.

Dati la rece pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.
Scoateti din tava, indepartati folia sau rasturnati din formele individuale.

Pastrati la rece si feliati doar inainte de servire.


** La umplutura, puteti renunta la unele ingrediente enumerate mai sus sau puteti adauga altele care va plac ( ex: capere, salam, carne de peste, resturi de la friptura, etc).
** Puteti transforma gustul preparatului, incalzind pe foc iaurtul impreuna cu 2 catei de usturoi trecuti prin presa, acoperiti si lasati 10 min la infuzat. Folositi apoi iaurtul conform retetei.
Fişiere ataşate
cimg4107.jpg
cimg4107.jpg (96.88 KiB) Vizualizat de 7033 ori
cimg4108.jpg
cimg4108.jpg (89.49 KiB) Vizualizat de 7033 ori
cimg4109.jpg
cimg4109.jpg (72.79 KiB) Vizualizat de 7033 ori
c1_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg
c1_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg (81.13 KiB) Vizualizat de 7033 ori
cimg4110.jpg
cimg4110.jpg (60.01 KiB) Vizualizat de 7033 ori
c2_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg
c2_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg (91.53 KiB) Vizualizat de 7033 ori
c3_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg
c3_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg (74.17 KiB) Vizualizat de 7033 ori
c4_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg
c4_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg (101.63 KiB) Vizualizat de 7033 ori
c5_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg
c5_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg (86.49 KiB) Vizualizat de 7033 ori
c6_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg
c6_salata_in_mantie_de_iaurt.jpg (88.43 KiB) Vizualizat de 7033 ori
cimg4111.jpg
cimg4111.jpg (72.8 KiB) Vizualizat de 7033 ori
cimg4112.jpg
cimg4112.jpg (65.28 KiB) Vizualizat de 7033 ori
cimg4113.jpg
cimg4113.jpg (70.55 KiB) Vizualizat de 7033 ori
cimg4114.jpg
cimg4114.jpg (71.98 KiB) Vizualizat de 7033 ori
cimg4115.jpg
cimg4115.jpg (64.38 KiB) Vizualizat de 7033 ori
cimg4116.jpg
cimg4116.jpg (66.44 KiB) Vizualizat de 7033 ori
cimg4117.jpg
cimg4117.jpg (70.5 KiB) Vizualizat de 7033 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 30/01/2015 07:10

Lucia,mult succes la concurs! :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 30/01/2015 07:42

Felicitari si mult succes la concurs!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 01/02/2015 02:00

:rugaciune: mamaaa cum arata ! beton ! =D>
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/02/2015 09:24

Lucia nota 10 cu felicitari!! =D> =D> =D> =D> ce sa mai zic , cuvintele sunt sarace pe linga pozele astea ale tale, imi place de mor reteta , pozele .. tot ..

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 01/02/2015 03:33

O reteta deosebita...felicitari ! =D> :master: Cred ca este si buna.... :buuun: :roll:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/02/2015 08:42

Danieluta scrie:Lucia,mult succes la concurs! :flower: :flower: :flower:


Multumesc, draga mea :pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 02/02/2015 10:39

succes la concurs Lucia ....nota 10++++++ =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 03/02/2015 07:39

Danieluta scrie:Lucia,mult succes la concurs! :flower: :flower: :flower:


Multumesc :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 05/02/2015 07:24

mikirafaela scrie:Felicitari si mult succes la concurs!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


Multumesc :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori