Salata de vinete ..sudaneza

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Salata de vinete ..sudaneza

Mesajde crista » 12/08/2006 09:34

O vinata spalata si uscata cu servetul de bucatarie se taie rondele . Se prajesc in tigaia cu ulei si pe o parte si pe cealalata pian se auresc si devin moi. Se scot pe o farfurie ( platou) pe care ati pus putina sare groasa si ati "murdarit-o " cu un catel de usturoi strivit ( il puteti strivii cu furculita , sau cu dispozitivul special de strivit usturoi, sau pisa in mojarul pt mujdei si rasturna pe farfurie).. se poate pune in lipsa usturoiului proaspat si praf de usturoi in farfurie.
Se aseaza rondelele de vinetet prajite pe farfurie intr.-un singur strat .
Separat se taie rosiile in patratele mici cit unghia si se amesteca cu sare si boia de ardei iute ( putina!).
Se aseaza al doilea strat al salatei, cel de rosii condimentate.
Deasupra se presara patrunjel tocat proaspat.

Ulei nu este nevoie caci lasa vinetele destul in farfurie...

am mincat salata impreuna cu piinea indiana
Fişiere ataşate
DSCN0456.JPG
DSCN0456.JPG (106.23 KiB) Vizualizat de 6272 ori
DSCN0453.JPG
DSCN0453.JPG (98.39 KiB) Vizualizat de 6272 ori
DSCN0452.JPG
DSCN0452.JPG (83 KiB) Vizualizat de 6272 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/07/2015 08:27

am refacut aceasta reteta si am pus condimentele care imi lipseau si fara de care gustul nu e cel care trebuie :lol:

ultima varianta :lol:



- vinete felii prajite sau gratarite
- cit sunt calde cum le luati de pe gratar/tigaie le puneti intr-un castron cu niste catei de usturoi taiat/striviti si acoperiti cu alt castron /farfurie ..
- lasate sa stea acolo sa prinda gust presarate cu ras el hanout si niste paprika ( eu am una turceasca si are gust usor de afumat in plus nu e ff iute),
- aruncati la sfirsit usturoiul ( sau nu, daca va place sa il mincati) sau procedati ca in reteta originala adica ungeti farfuria cu usturoi si va da doar gust fara sa mirositi ..

- asezati feliile in farfurie /platou si peste ele cubulete mici de rosie .. putina sare peste rosie si patrunjel verde tocat

peste vinete daca le faceti la gratar cit stau in castron puteti sa puneti putin ulei crud sau il puneti direct peste ele in platou, daca sunt prajite in ulei nu mai puneti nimic ca au suficient

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/07/2015 03:18

si inca doua variante ale acestei minunatii ...

in ambele retete vinetele sunt prajite la tigaie fara ulei, gratar, apoi puse intr.-un castron, adaugat putin ulei daca vreti si musai niste catei de usturoi taiati felii , ei vor imprumuta vinetelor doar aroma

1. cu boia turceasca ( putin picanta si putin afumata ), cumin, rosii taiate cuburi, patrunjel verde tocat si brinza feta sfarimata ( merge si telemea)

2. cu za'atar +ulei
Fişiere ataşate
immagine_332pic.jpg
immagine_332pic.jpg (85.57 KiB) Vizualizat de 3505 ori
immagine_337_1.jpg
immagine_337_1.jpg (74.95 KiB) Vizualizat de 3505 ori
immagine_335_1.jpg
immagine_335_1.jpg (116.79 KiB) Vizualizat de 3505 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 17/07/2015 08:47

Chiar am sa fac azi salatica ta, gasca tot cere parmigiana, asa ca am sa las cateva felii pentru a gusta bunatatea asta.
Seamana putin cu salata pentru gratar, cea cu usturoi, ulei de masline si balsamic si cred ca voi gasi adepti imediat.

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/07/2015 09:13

sunt sigura ca gasesti interesati


o sa o fac si eu cu balsamic cum zici tu si vreau si o parmigiana la tigaie /fara cuptor


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori