Salata de sfecla rosie si hrisca

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Salata de sfecla rosie si hrisca

Mesajde flaviadaiana » 14/08/2013 04:22

Ingrediente: -1 sfecla mare
-1 ardei capia
-1 ardei iute
-1 lingura de boabe de hrisca
-ulei de masline
-otet balsamic
-verdeata (patrunjel, marar)
-condimente (piper alb, oregano, busuioc)
Aceasta salata este foarte hranitoare si sanatoasa pentru organism, atat pentru calitatile nutritionale ale sfeclei, cat si pentru cele ale boabelor de hrisca. Este o salata racoroasa si hranitoare prin beneficiile pe care ni le aduce sfecla in stare sa naturala – lupta cu obezitatea, amigdalita sau cu bolile de inima, cat si boabele de hrisca – previn diabetul, cancerul sau Alzheimerul.
Este o salata extrem de revigoranta si de exotica, lasati-va curprinsi de prospetimea ei si-i veti simti beneficiile din plin. Pe langa toate astea, este o salata care se pregateste extrem de repede, frumoasa si colorata de care cu siguranta veti fi incantati.
Pentru a ne bucura de toti nutrientii din sfecla, desigur ca a trebuit sa folosim acest aliment in stare cruda. Drept pentru care am ales o sfecla rosie marisoara pe care am curatat-o de coaja si am dat-o pe razatoare. Alaturi de sfecla data pe razatoare, intr-un castron am taiat cuburi un ardei capia mare, ardei iute si verdeta, adica marar si patrunjel proaspete.
Aici am adaugat si boabele de hrisca fierte in prealabil. Boabele de hrisca pot fi folosite in salata si in starea lor naturala. Sunt putin crocante, daca nu le gasiti suparatoare pentru dinti, ele pot fi adaugate in salata fara a fi fierte. Un secret pe care vreau sa vi-l impartasesc: daca urmeaza sa nu consumati salata imediat, boabele de hrisca se vor umfla de la zema din salata si se vor inmuia.
Dupa ce am adaugat boabele de hrisca in salata, urmatorul pas a fost sa asezonez cu mirodenii – oregano, busuioc si piper alb. Ca o mica paranteza – sfecla are un gust dulce, pentru cine doreste se poate adauga si un praf de sare.
La final am stropit cu ulei de masline si otet balsamic.
Fişiere ataşate
363.JPG
363.JPG (155.72 KiB) Vizualizat de 1255 ori

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 15/08/2013 04:07

Portia de sanatate a zilei! Eu nu stiu daca am mancat vreodata sfecla cruda, dar poate o fi timpul sa incerc :).

:flower: :flower: :flower:
Imagine

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Este foarte buna la gust!

Mesajde flaviadaiana » 15/08/2013 09:40

Pentru cei carora le place dulcele, e mai buna ca o prajitura. Si foarte sanatoasa :)

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/08/2013 07:53

Cred ca este delicioasa! =D>

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Multumesc!

Mesajde flaviadaiana » 17/08/2013 09:52

Noua ne-a placut tare mult, in special cu preparate picante :D


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori