Salata de fasole boabe cu ciuperci umplute

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

akezdi
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 29/12/2015 04:18

Salata de fasole boabe cu ciuperci umplute

Mesajde akezdi » 23/10/2018 08:30

1 cutie 425 g fasole rosie Kidney
100 g masline mixt fara samburi (verzi, negresi, kalamata )
2 cepe rosii
1 ceapa alba
1-2 fire ceapa verde
1 morcov
100 g morcov baby
5 ciuperci
2 ardei (verde si rosu)
4-5 rosii cherry
150 piept de pui dezosat
1 catel de usturoi
1/2 miere
2-3 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
Sare piper dupa gust
Frunze de patrujel , busuioc si oregano,
Pentru cepele coapte am mai folosit
2 cepe rosii
3 linguri ulei de masline
3 linguri de otet balsamic

In prima faza am spalat si am curatat toate legumele. O ceapa rosie medie am taiat in 2 apoi pe orizontala felii de 1 cm; am infierbantat o tigaie antiaderenta, am pus o lingura de ulei de masline si am adaugat ceapa, am redus focul la mediu aproape minim si am calit ceapa 20 de minute amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana capata o culoare maronie, am adaugat un strop de miere, am luat de pe foc si am continuat sa amestec 1-2 minute ( de la caldura tigaii se caramelizeaza in continuare ). Am scos cu o paleta si am pus deoparte.

In uleiul ramas am calit ardeii taiati felii 2 minute, apoi am adaugat boabele de fasole scurse si bine clatite, am mai lasat 2-3 minute pe foc. Am scos totul intr-un bol mai maricel, am lasat sa se raceasca! Rosiile le-am taiat in doua, cele mici le-am lasat intregi, maslinele la fel, morcovii baby fierti al dente am taiat rotocoale de 1 cm, le-am adaugat si acestea in bol impreuna cu frunze de patrunjel si oregano, am potrivit cu sare si piper apoi cu otet balsamic o lingurita, bolul acoperit cu folie am pus in frigider pana am preparat ciupercile.
Pieptul de pui l-am macinat in blender, la asta am adaugat un morcov dat prin razuitoare cu gauri mici, un catel de usturoi pisat si 1 bucata de ciuperca macinata tot in blender, am pus sare si piper si frunze de patrunjel tocat marunt (ciupercile si morcovii ajuta sa nu se usuce carnea in timpul coacerii). Am impartit carnea in 4 ciuperci peste care am pus cate o felie de rosie unsa cu ulei de masline, am presarat putina sare piper si frunze de busuioc tocat.

Intr-o tava unsa, am asezat ciupercile, am acoperit cu folie de aluminiu 10 minute, am bagat in cuptor, apoi am scos folia si am lasat alte 10 minute sa se rumeneasca si sa se evapore lichidul lasat de ciuperci.
Cepele coapte (sunt foarte gustoase, merg si ca garnitura). Cepele se curata si se taie in forma de rozeta ( in 4, apoi fiecare patrat in doua ) dar nu pana jos, se lasa la baza 1 cm netaiat ! Apoi se tavalesc prin ulei si otet amestecat, se pune in tava sau vas yena, se toarna in mijlocul cepii amestecul de ulei, se sareaza si se pipereaza, apoi se introduce in cuptor 20-30 de minute acoperit cu folie, dupa ce se scoate folia se mai lasa inca 5 minute in cuptor. Se serveste alaturi de ciuperci calde si salata de fasole in care se adauga ceapa caramelizata pentru un gust dulce acrisor si textura crocanta, am mai adaugat si o ceapa vede tocata marunt. Pare multa ceapa, dar fiind de texturi diferite are un gust divin !


Fişiere ataşate
dscf1393.jpg
dscf1393.jpg (1.57 MiB) Vizualizat de 315 ori
dscf1449.jpg
dscf1449.jpg (2.34 MiB) Vizualizat de 315 ori
dscf1447.jpg
dscf1447.jpg (1.64 MiB) Vizualizat de 315 ori
dscf1394.jpg
dscf1394.jpg (2.15 MiB) Vizualizat de 315 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori