Salata de cartofi cu ceapa oparita si aroma de lamaie

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Salata de cartofi cu ceapa oparita si aroma de lamaie

Mesajde d_dana_a » 19/02/2013 10:23

Va servesc cu o salata delicioasa si aromata :buuun: :buuun: :buuun:
...tocmai am mai vazut o salata cu ceapa oparita pe forum :peace:


Ingrediente:
aproximativ 17 cartofi rosi potriviti
3 cepe albe potrivite
o lamaie
200 gr masline
8 castraveti murati
maioneza din 3 galbenusuri
o legatura patrunjel
o lingura rozmarin
vegeta,sare si piper se pun dupa gust
5 linguri otet
3 linguri apa
Mod preparare:
Cartofii se curata si se taie bucati neuniforme mai mari.Se pun intr-o oala impreuna cu coaja rasa de lamaie,o lingura de vegeta ,o lingura rozmarin si apa cat sa ii depaseasca.Acestia se pun la fiert.
Intre timp se taie castravetii rondele subtiri si se pun la scurs intr-o sita.
Se taie pulpa maslinei de pe sambure neuniform,bucatele mai mari,dupa care se pun intr-un caston.Peste acestea se pun rondelele de castravete scurse, urmand celelalte ingrediente .
Ceapa se taie julien si se pune la fiert cu otetul si apa , amestecand continuu.Se fierbe aproximativ 10 minute la foc mic.Atentie:Ceapa nu trebuie sa se fiarba foarte tare!!!
Dupa ce a fiert se pune intr-o sita sa se scurga, dupa care se pune peste celelalte ingrediente.
Cand cartofii s-au fier se pun si ei in sita pentru a se scurge, dupa ce s-au scurs si s-au racit se pun in salata.
Spre final se adauga maioneza (preparata din 3 galbenusuri cu o lingura de mustar si ulei),sarea si piperul si se amesteca.Sarea si piperul se pun dupa gust.
La final se pune patrunjelul taiat marunt.
Aceasta salata se serveste cu paine prajita sau ca si garnitura.
Eu am servit-o cu piept de curcan ;)
Pofta buna !
Fişiere ataşate
21.JPG
21.JPG (60.45 KiB) Vizualizat de 4231 ori
20.JPG
20.JPG (70.6 KiB) Vizualizat de 4231 ori
19.JPG
19.JPG (80.08 KiB) Vizualizat de 4231 ori
18.JPG
18.JPG (78.17 KiB) Vizualizat de 4231 ori
17.JPG
17.JPG (93.99 KiB) Vizualizat de 4231 ori
16.JPG
16.JPG (55.69 KiB) Vizualizat de 4231 ori
15.JPG
15.JPG (65.09 KiB) Vizualizat de 4231 ori
14.JPG
14.JPG (62.53 KiB) Vizualizat de 4231 ori
13.JPG
13.JPG (51.08 KiB) Vizualizat de 4231 ori
12.JPG
12.JPG (71.44 KiB) Vizualizat de 4231 ori
11.JPG
11.JPG (46.45 KiB) Vizualizat de 4231 ori
10.JPG
10.JPG (49.46 KiB) Vizualizat de 4231 ori
9.JPG
9.JPG (67.16 KiB) Vizualizat de 4231 ori
8.JPG
8.JPG (88.32 KiB) Vizualizat de 4231 ori
7.JPG
7.JPG (86.2 KiB) Vizualizat de 4231 ori
6.JPG
6.JPG (71.51 KiB) Vizualizat de 4231 ori
5.JPG
5.JPG (64.08 KiB) Vizualizat de 4231 ori
4.JPG
4.JPG (62.12 KiB) Vizualizat de 4231 ori
3.JPG
3.JPG (64.42 KiB) Vizualizat de 4231 ori
2.JPG
2.JPG (56.05 KiB) Vizualizat de 4231 ori
1.JPG
1.JPG (95.57 KiB) Vizualizat de 4231 ori
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 19/02/2013 12:06

Foarte interesanta salata asta...trebuie incercata..imi place mult asa la prima vedere!!! =D> :buuun: :roll:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/02/2013 06:11

Dana, salata asta imi place mult....o pregatesc si eu , putrin ,putin mai deosebita in sensul ca nu folosesc ceapa fiarta, nu folosesc patrunjel si nu pun nimic in apa in care fierb cartofii decat sare.
In rest e aceasi( uneori , cand o servesc pe post de aperitiv mai adaug cateva feliute de carnati uscat) e delicioasa..
Ma bucur ca ai postat varianta asta cu ceapa fiarta. :hug: :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 20/02/2013 12:14

nicoleta64 scrie:Foarte interesanta salata asta...trebuie incercata..imi place mult asa la prima vedere!!! =D> :buuun: :roll:

Multumesc pentru apreciere :hug: :pup: :flower:
Sunt sigura ca o sa va placa :peace:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 20/02/2013 02:56

arata taaare bine :buuun: ,iar daca pregatim maioneza de post,reteta e tocmai buna si in zilele/perioada de post =D> ,deci e foarte practica si destul de consistenta !
:flower:
Imagine

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 20/02/2013 05:05

Buna si varianta asta de salata,e diferita de ce am postat eu.
hi

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 20/02/2013 10:47

pupi scrie:Dana, salata asta imi place mult....o pregatesc si eu , putrin ,putin mai deosebita in sensul ca nu folosesc ceapa fiarta, nu folosesc patrunjel si nu pun nimic in apa in care fierb cartofii decat sare.
In rest e aceasi( uneori , cand o servesc pe post de aperitiv mai adaug cateva feliute de carnati uscat) e delicioasa..
Ma bucur ca ai postat varianta asta cu ceapa fiarta. :hug: :hug:

:hug: :pup: :flower:
Salata de care ziceti dumneavoastra am incercat-o si eu :wink: ...intredevar este foarte buna :peace:
In salata postata de mine predomina aroma de lamaie , iar gustul acesteia este usor marinat :peace:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 20/02/2013 10:50

carmenica scrie:arata taaare bine :buuun: ,iar daca pregatim maioneza de post,reteta e tocmai buna si in zilele/perioada de post =D> ,deci e foarte practica si destul de consistenta !
:flower:

Intradevar este potrivita si pentru zilele de post, daca folosim maioneza vegetala :wink:
Ca de consistenta este destul de consistenta :peace:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 20/02/2013 10:53

maraarad scrie:Buna si varianta asta de salata,e diferita de ce am postat eu.

Da este diferita :) ...intradevar este buna :wink:
Seara am venit hotarata sa postez reteta de salata cu ceapa oparita, cand m-am uitat pe site am mai vazut una :o :o :o ...nu imi venea sa cred :shock:
...ce coincidenta :)
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 20/02/2013 11:04

Dana imi place salata pregatita. Nu am incercat niciodata cu aceasta metoda dar nici nu am sa ezit sa o incerc. Mersi :hug:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori