Ingrediente
-bulbi de arpagic
-1 praf de sare
-ulei de masline
-50 ml vin de porto / vin licoros dulce ( ex. Lacrima lui Ovidiu) ori alt vin rosu, dulce, tare si parfumat
-1 lingura otet balsamic sau dupa gust
Preparare
Curatati, spalati si scurgeti arpagicul.
Adaugati-l impreuna cu sarea in foarte putin ulei de masline incins si brezati cateva minute ( sotare rapida in putina grasime), amestecand mereu, apoi inabusiti pana se fragezeste ( acoperiti vasul cu un capac si lasati la foc mic pana ce arpagicul se inmoaie).
Descoperiti vasul, mariti flacara la mediu si caliti in continuare, amestecand des dar delicat, pana ce bulbii de arpagic se rumenesc frumos pe toate partile.
Adaugati vinul, faceti focul foarte mare si lasati pana ce lichidul se reduce mai mult de jumatate si zaharul din vin caramelizeaza frumos arpagicul.
Dati vasul deoparte, lasati sa se raceasca si adaugati otet balsamic.
Serviti ca salata langa orice tip de carne.
Cum se curata arpagicul:
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... icul-9028/
Salata de arpagic
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Salata de arpagic
- Fişiere ataşate
-
- cimg3801.jpg (77.96 KiB) Vizualizat de 4354 ori
-
- c1_cum_se_curata_arpagicul.jpg (95.11 KiB) Vizualizat de 4354 ori
-
- c2_arpagic_caramelizat.jpg (101.92 KiB) Vizualizat de 4354 ori
-
- cimg3802.jpg (109.31 KiB) Vizualizat de 4354 ori
-
- cimg3803.jpg (107.73 KiB) Vizualizat de 4354 ori
-
- cimg3804.jpg (57.59 KiB) Vizualizat de 4354 ori
-
- cimg3805.jpg (92.25 KiB) Vizualizat de 4354 ori
-
- cimg3806.jpg (92.06 KiB) Vizualizat de 4354 ori
-
- cimg3807.jpg (87.61 KiB) Vizualizat de 4354 ori
-
- cimg3808.jpg (85 KiB) Vizualizat de 4354 ori
-
- cimg3809.jpg (88.86 KiB) Vizualizat de 4354 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
- biaskitchen
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2074
- Membru din: 08/12/2012 08:52
- Contact:
Mie imi place arpagicul de cand eram mica.
Aveau strabunicii mei saci cu arpagic si eu âfuramâ cate una si o mancam pe ascuns.
Avea un gust usor dulceag, asa de bun...
Imi place tare mult postarea ta si reteta. Multe amintiri frumoase mi-a readus in suflet (o fetita cu codite si arpagic in buzunarase care fugea prin curte cat era ziulica de mare).




Imi place tare mult postarea ta si reteta. Multe amintiri frumoase mi-a readus in suflet (o fetita cu codite si arpagic in buzunarase care fugea prin curte cat era ziulica de mare).




Danieluta scrie:Nu am mincat niciodata o astfel de salata,dar dupa cum arata sint convinsa ca este delicioasa...![]()
![]()
![]()
Delicata...se potriveste grozav de bine langa fripturi, carne la gratar, etc



"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
biaskitchen scrie:Nici eu nu am mancat o asemenea salata, ingenioasa ideea Lucia, felicitari!
![]()
![]()
![]()
Imi place asezonarea cu vin dulce![]()
P.S. se mai gaseste arpagic acum?
Salata merita facuta




"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Înapoi la “Bucatarie vegetariana”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori