Salata cu ruccola si parmezan

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Salata cu ruccola si parmezan

Mesajde admin » 17/06/2015 05:50

(timp de pregatire 10 min)

Ingrediente:
(2 portii)
Ruccola – o casoleta
Parmezan – 100 g
Zeama de lamaie – 1 si 1/2 lingura
Oua de prepelita – 6 buc
Otet – 3 linguri
Paine prajita – 2 felii
Cous cous – 5-6 linguri
Apa fierbinte – 200-300 ml
Unt – 25 g
Ulei – 1 lingura
Seminte de susan – 1 lingurita
Ardei iute – 1 buc

Dressing de pesto cu busuioc:
Miez de seminte de floarea soarelui – 1 lingura
Busuioc proaspat – 7-8 frunze
Ulei de masline – 30-50 ml
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Adaugati ruccola intr-un bol incapator si stropiti-o cu zeama de lamaie;
Frecati ardeiul si scoateti semintele – taiati-l apoi rondele;
Puneti busuiocul proaspat si miezul de floarea soarelui intr-un mojar – zdrobiti-le cu pistilul si adaugati ulei de masline treptat;
Adaugati pesto (dupa gust) in bol;
Radeti parmezan peste si amestecati toate ingredientele;
Adaugati semintele de susan (in ploaie) pe deasupra;
Gustati si asezonati cu sare si piper daca mai este cazul;
Puneti o craticioara cu apa si sare pe foc;
Cand apa a inceput sa fiarba, dati focul mic si adaugati otetul;
Faceti un vartej cu telul in apa si in interiorul acestui spargeti ouale de prepelita;
Lasati-le acolo cca 1-2 minute, in functie de cum preferati sa le mancati;
Scoateti-le cu o spumiera pe farfurie;
Puneti cous cous-ul intr-un castron si adaugati apa fierbinte peste acesta;
Lasati cca 3 minute la umflat si apoi scurgeti excesul de apa;
Trageti-l la tigaie cu putin unt, sare si piper;
Serviti cous cous-ul si ouale de prepelita posate impreuna cu salata.

Pofta buna !
Fişiere ataşate
salata_cu_ruccola_si_parmezan_2.jpg
salata_cu_ruccola_si_parmezan_2.jpg (196.95 KiB) Vizualizat de 1551 ori
salata_cu_ruccola_si_parmezan_3.jpg
salata_cu_ruccola_si_parmezan_3.jpg (163.18 KiB) Vizualizat de 1551 ori

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 17/06/2015 05:52

=D> =D> =D>
pfuuu, cum arata !
Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 17/06/2015 06:47

Ma servesc si eu cu o portie :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori