Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Mesajde anisoara67 » 12/01/2018 04:14

Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic
DSC00845.JPG
DSC00845.JPG (962.58 KiB) Vizualizat de 257 ori

Un aperitiv delicios,plin de culoare si arome!
Ingrediente;Un muschiulet subtire de porc(iepuras),300 g amestec de legume congelat(dupa preferinta),un plic de gelatina,ulei de masline,suc de la o jumatate de lamaie,sare,o lingurita de amestec uscat de condimente,o lingurita de legume deshidratate fara sare,2 linguri de fulgi de mei,un galbenus de ou,2 morcovi tineri,2 ardei kapia,prajiti,curatati si taiati marunt,3 linguri de cascaval ras,2 catei de usturoi,2 foi de dafin,cateva masline Kalamata
Preparare;
Preparam legumele in aspic astfel;in apa clocotita cu sare fierbem legumele congelate 10 minute,apoi le strecuram si le trecem sub jet de apa rece.Se scurg bine apoi se da cu un praf de sare,se adauga sucul de lamaie,ulei de masline,cateva rondele de masline.Se impart legumele astfel pregatite in forme din silicon pentru briose sau savarine,se imparte si zeama lasata proportional.
Se hidrateaza gelatina in 250 ml apa rece si apoi se topeste la bain marin.Se toarna peste legumele din forme si se da la rece cel putin 2 ore,de preferat de seara pana dimineata.
Muschiuletul spalat si sters se taie in 4 bucati care apoi se subtiaza intr-o singura bucata cu lama unui cutit care apoi se intind cu un ciocan de snitele acoperite cu o folie de pastic.Se sareaza ,condimenteaza si apoi se presara cascaval ras,ardeiul prajit si feliat si la capat se puna cate o jumatate de morcov fiert in apa cu sare,se ruleaza strans,se prind capetele cu scobitori de bambus,se ung cu galbenus de ouse trec prin fulgi de mei,se presara legumele deshidratate,condimentele uscate si se aseaza in tavita mai inalta,unul langa altul.Se toarna si un pahar de apa(fara sa acoperim crusta),sare,legumele deshidratate ramase,cateii de usturoi feliati,condimentele si acoperim cu o folie de aluminu.Se da 30 de minute la cuptorul incins inante apoi se desface folia si mai lasam sa se rumeneasca frumos.Se servesc taiate in felii de 1 cm grosime prinse deasupra legumelor(scoase din forma)in aspic.
Pofta buna!
DSC00725.JPG
DSC00725.JPG (749.11 KiB) Vizualizat de 257 ori
DSC00728.JPG
DSC00728.JPG (920.87 KiB) Vizualizat de 257 ori
DSC00729.JPG
DSC00729.JPG (696.11 KiB) Vizualizat de 257 ori
DSC00733.JPG
DSC00733.JPG (600.33 KiB) Vizualizat de 257 ori
DSC00741.JPG
DSC00741.JPG (771.45 KiB) Vizualizat de 257 ori
DSC00748.JPG
DSC00748.JPG (810.18 KiB) Vizualizat de 257 ori
DSC00752.JPG
DSC00752.JPG (824.47 KiB) Vizualizat de 257 ori
DSC00755.JPG
DSC00755.JPG (796.81 KiB) Vizualizat de 257 ori
DSC00770.JPG
DSC00770.JPG (724.62 KiB) Vizualizat de 257 ori
DSC00821.JPG
DSC00821.JPG (908.78 KiB) Vizualizat de 257 ori
DSC00871.JPG
DSC00871.JPG (772.92 KiB) Vizualizat de 257 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori