Rulada de carne, umpluturi - intrebari

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Super!

Mesajde christeli » 19/05/2008 03:52

Ma consolez cu ideea ca nu sunt singura nestiutoare... :D Meli, sa nu te astepti la poze, ca la capitolul asta...las de dorit...Va pup!
Cris, inca o data, multumesc!
:flower:
Christeli

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Re: Super!

Mesajde crista » 19/05/2008 03:57

Schwaninger Cristina scrie:Ma consolez cu ideea ca nu sunt singura nestiutoare...



Noroc cu teoria si cartile de bucate ca sa ma scot si eu "stiutoare" :P .. eu am facut numai di curcan pina acum :lol:

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Am gasit!

Mesajde christeli » 19/05/2008 09:34

Fetelor, iata ca am gasit si eu o umplutura(ca sa ma dau mare, sic!).
Pt. o bucata de 750 de grame, preparata de macelar special pt. rulada:
cateva ciuperci mari(funghi porcini)
100 gr. champignon
100 de grame de telina rasa
250 de grame de carne tocata in asa fel, incat sa devina o pasta aproape alba(impasta per salsicia)
patrunjel si busuioc tocat
Umplutura asta mi-a fost calduros recomandata si sper sa va fie cu folos. :flower: :hug:
Christeli

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/05/2008 12:00

Cristina, suna tare bine varianta asta ultima ..

telina aici la mine se gaseste mai rar dar cred ca la prima oczie imi cumpar si o pun in congelator gata rasa ...

imi place ideea de umplutura cu carne tocata sau chiar pasta de cirnati :peace:

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Ma bucur!

Mesajde christeli » 21/05/2008 12:11

Cris, sa amesteci in compozitie si 2-3 linguri de mezza panna, iese super! Eu am incercat-o aseara si....nu prea ma pricep eu la poze, ca mureai de pofta!
Incearca si da o veste! Iti va placea cu siguranta! O zi buna la toata lumea! :hug: :pup:
Christeli

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/05/2008 12:31

da .. eu tb mai intii sa gasesc telina =))

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Da, da

Mesajde christeli » 21/05/2008 12:35

Vrei sa iti trimit o punga? :D :flower:
Incearca cu pastarnac... :love:
Christeli

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/05/2008 12:45

pastirnac nu am vazut niciodata aici ... :o :o


cred ca asta creste numai la clima racoroasa


Soseste ea telina a magazin doar ca nu m-a dus mintea sa imi fac rezerve...dehhh

Avatar utilizator
ablodde
Incepator
Mesaje: 103
Membru din: 20/11/2007 05:42
Localitate: Normandie, Franta/ Cluj, Romania

o reteta pe care am vazut-o aseara pe un post francez.

Mesajde ablodde » 21/05/2008 12:54

1kg de carne de vitel

Umplutura

150g de jambon afumat (uscat)
500g de carne de porc macinata
4 cepe (mici)
4 catei de usturoi (daca se poate proaspat cu frunzele verzi)
miez de paine
Totul se mixeaza impreuna.

2 lamai
sare, piper

Preparare :
1/ puneti un pic de ulei intr-o tigaie.
2/ prajiti carnea de vitel pe ambele parti. Sarati si piperati.
3/ cand e pe jumatate prajita, adaugati deasupra bucatii de carne umplutura.
4/ puneti totul la cuptor intre 20 si 30 minutes.
5/ adaugati sucul de lamaie.

Parea foarte buna. Uitati linkul:
http://www.m6.fr/html/emissions/dinerpr ... &eacu.html
Alex

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/05/2008 01:07

Alex deci fara sa rulezi.. umplutura e de fapt deasupra ca la tort ? 8) carnea de vitel cit de groasa era ? felii sau o singura bucata desfacuta ca o carte ca si cum ai vrea sa o umpli ?????


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori