Rulada de carne, umpluturi - intrebari

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Rulada de carne, umpluturi - intrebari

Mesajde christeli » 19/05/2008 12:00

Fetelor, intentionez sa prepar o rulada de vitel, si am nevoie de cateva variante de umplutura. Ma puteti ajuta, va rog? :master: Multumiri anticipate! :hug: :flower:
Christeli

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/05/2008 12:36

* umplutura clasica a soacrei mele, e cea clasica tricolora

- carnea de vitel
- omleta cu parmezan
- spanac inabusit in tigaie si bine stors
- prosciutto cotto ( sunca ) sau crud


cind o tai se vad straturile colorate frumos

* umplutura de nuci

- carnea de vitel
- prosciutto cotto felii
- brinza cubulete ( fontina sau in locul ei orice fel de cascaval)
- miez de nuca bucatele si patrunjel tocat

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 19/05/2008 12:52

crista scrie:* umplutura clasica a soacrei mele, e cea clasica tricolora

- carnea de vitel
- omleta cu parmezan
- spanac inabusit in tigaie si bine stors
- prosciutto cotto ( sunca ) sau crud


Varanta mea e foarte asemanatoare! Eu folosesc carne macinata, pregatita ca pentru chiftele, intinsa pe hartie de copt in forma de dreptunghi, deasupra omleta (eu omleta o fac cu spanac si parmezan) si apoi sunca!
Se ruleaza cu ajutorul hartiei si se da la cuptor! Cand crezi de cuviinta ca s-a legat carnea bine, scoti hartia si lasi rulada se se rumeneasca frumos!

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Multumiri

Mesajde christeli » 19/05/2008 01:03

Mii de multumiri, Crista! Cred ca voi incerca ambele variante, ca prea suna bine amandoua! :pup: :master: Iti raman recunoscatoare! :hug:
Christeli

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/05/2008 01:34

Adry dehhh ... tot de aici ( It adica )e reteta :P ...

Socrela este foarte atenta ca straturile sa fie egale- ca sa iasa frumos la taiat ... 8)


Cristina, sa nu uiti ca trebuie sa o lasi sa se raceasca inainte sa o tai ca sa nu o faci franjuri ...


chiar dc tu stii adaug aici pasii si pentru alte persoane, incepatoare in ale bucatariei ...

pasul 1 se leaga rulada de carne
pasul 2 se frige in tigaie sau chiar in vasul in care o sa o coci apoi ( dc merge si pe flacara si la cuptor) in putin ulei, rozmarin, dafin, si cind se inchid porii adaugi putin vin dar : NU STROPESTI CARNEA CU VINUL CI IL PUI PE LINGA EA ! asta e ultima smecherie vazuta si auzita la tv ... cind vinul sa evaporat usor adaugi supa putina si treci la ...
pasul 3 pui la cuptor intii acoperit cu capac sau foaie d aluminiu si apoi descoperit ...
pasul 4 lasam sa se raceasca minim 10 minute si apoi taiem


am mai gasit in cartea de capatii ( una dintre ele ) talismanul della felicita :

* piept de vitel umplut

- mazare calita in unt cu ceapa + prosciutto cotto taiat cubulete + miez de piine inmuiat si stors+ parmezan ras + oua batute


* rulada de piept de vitel cu umplutura de ciuperci si besciamel

- un besciamel clasc ( 50 faina, 50 unt, 500 lapte) - laptele fuiert mai intii cu ierburi aromate, racit si filtrat + ciuperci bucatele ( hribi) + cubulete prosciutto cotto + piine inmuiaa si stoarsa ( maxin 1 felie) + galbenus de ou


si din cealalata carte : Cucchiaio d'argnto

* cu umplutura de cirnat

cirnatul crud farimitat , fara matz, calit cu ceapa si adaugata piine ainmuiata in lapte si stroarsa ..



si dintr-o reteta de friptura normala fara umplutura :

- poti sa acoperi carnea cu felii de carne grasa ( slanina, carne de la gusa - guanciale ii zice in italiana nu stiu cum suna pe nemteste :D ... ) in felul asta carnea nu se arde, usuca ...

- ungi rulada de carne cu unt cremos la inceput si apoi o mai ungi cu zeama din tava


am scris si multe lucruri in plus dar poate cine stie o mai ajuta cuiva ...

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Multumiri eterne!

Mesajde christeli » 19/05/2008 03:04

Cris, cat de curand, cand o voi face(intai trebuie sa aleg pe care din ele!), iti voi da de veste cum a iesit, cu siguranta!
Esti o scumpa, merci mult! :hug:
Christeli

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 19/05/2008 03:18

ce bine ca e deschis topicul acesta ca si eu am niste pulpa de vitel si ma gandeam sa incerc alta reteta mai speciala...

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

HI,HI

Mesajde christeli » 19/05/2008 03:44

Vezi, ce te faci tu fara mine? :D :flower:
Christeli

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 19/05/2008 03:48

da, da Cristina...dar astept sa faci tu prima rulada ca sa am exemplu :lol:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/05/2008 03:50

Cristina i-am schimbat numele si l-am facut si important a s ramina aici pe prima pagina .. poate mai vine cineva cu idei ... si daca nu mai stie nimeni alta umplutura macar poate sa invete de aici :lol:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori