1 kg pulpă porc (ușor împănată)
sare
piper
boia dulce
cimbru
1 ceapă
1 morcov
3 lg ulei floarea soarelui
2-3 lg pesmet
boia iute
pudră usturoi
Carnea se taie bucăți. Se toacă la robot, de două ori.
Se adaugă sare, piper, boia.
Se curata morcovul și ceapa, se spală și se rad. Se adaugă peste compoziția de carne.
Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.
Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.
Se pornește cuptorul, la 150 grade C.
Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.
În momentul servirii, pentru un plus la aspect, se mai pudrează cu puțină boia.
Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!
Rulada de carne
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Rulada de carne
- Fişiere ataşate
-
- blog1-001-300x180.jpg (19.84 KiB) Vizualizat de 2104 ori
-
- rulada-porc3.jpg (244.89 KiB) Vizualizat de 2104 ori
-
- rulada-porc2.jpg (278.71 KiB) Vizualizat de 2104 ori
-
- rulada-porc4.jpg (274.91 KiB) Vizualizat de 2104 ori
Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori