Rulada "Asteroid"

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Rulada "Asteroid"

Mesajde Leila » 16/02/2009 07:48

Ingrediente:
300 gr zahar
150 gr nuca
3 galbenusuri oua
300 ml frisca
3 linguri smantana (grasime 20%)
1 plic gelatina alba, fin maruntita (Dr. Oetker, 10 g )
150 gr rama moale(unt)
150 gr zahar praf
2 linguri Rom
piscoturi
frisca pentru ornat

Preparare:
Caramelizam 300 gr zahar, apoi adaugam cele 150 gr nuca taiata si lasam impreuna cu zaharul caramelizat pe foc inca 1 minut. Zaharul topit il rasturnam pe o tava unsa cu ulei si lasam sa se intareasca. Dupa ce a racit, il vom zdrobi in asa fel incat sa nu il maruntim prea tare (sa mai ramana si bucatele de caramel) .
Cele 3 galbenusuri de ou se amesteca cu 150 gr rama(unt) moale, 150 gr zahar praf pana devine omogena. Se adauga la aceasta compozitie si cele 2 linguri Rom si amestecam .
Plicul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa stea circa 20 minute dupa care punem vasul la incalzit pe flacara (atentie !!! nu lasati sa fiarba , doar sa se incalzeasca usor ) pana se dizolva gelatina. Lasam sa raceasca si gelatina si o adaugam la crema de ou.
Frisca , 300 ml se mixeaza si inainte de a se intari adaugam si 3 linguri smantana si continuam mai departe sa mixam pana frisca se intareste. Amestecam frisca batuta cu crema de ou si adaugam jumate din caramelul zdrobit continuand sa amestecam pana totul se incorporeaza.
Intr-o forma de cozonac asezam folie alimentara (puteti folosi si alte tipuri de forme), lasand pe margini un surplus , Asezam un rand de piscoturi , peste punem o parte din crema , iar punem un rand de piscoturi , si tot asa pana teminam crema. Ultimul strat va fi de piscot. Acoperim totul cu surplusul de folie si dam forma la rece pentru cel putin 5-6 ore (eu l-am lasat la rece pentru 12 ore).
Se scoate din forma pe o tava , farfurie, si se orneaza cu frisca sau glazura de ciocolata. Restul de caramel se presara peste frisca(glazura).

Pofta Buna !!!
Fişiere ataşate
100_9504.JPG
100_9504.JPG (102.19 KiB) Vizualizat de 6965 ori
100_9503.JPG
100_9503.JPG (105.97 KiB) Vizualizat de 6965 ori
100_9502.JPG
100_9502.JPG (108.26 KiB) Vizualizat de 6965 ori
100_9501.JPG
100_9501.JPG (89.91 KiB) Vizualizat de 6965 ori
100_9498.JPG
100_9498.JPG (70.8 KiB) Vizualizat de 6965 ori
100_9497.JPG
100_9497.JPG (64.58 KiB) Vizualizat de 6965 ori
100_9496.JPG
100_9496.JPG (52.43 KiB) Vizualizat de 6965 ori
100_9495.JPG
100_9495.JPG (59.95 KiB) Vizualizat de 6965 ori
100_9492.JPG
100_9492.JPG (97.1 KiB) Vizualizat de 6965 ori
100_9490.JPG
100_9490.JPG (33.89 KiB) Vizualizat de 6965 ori

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 16/02/2009 07:52

M-ai terminat!deja cum am vazut caramelul ala cu nuci am capitulat..bravo! :flower:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 16/02/2009 07:58

curioasa eram sa vad cu arata asteroidul :lol:
si imi place...nu e dificil de facut ...se simt crantanelele din zahar ars.. yammy :roll:

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 16/02/2009 08:05

Eu credeam ca-i tiramisu :) si in schimb e ceva si mai bun =D> =D> =D>
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 16/02/2009 09:12

AHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! aici era tiramisu mutant :o :x nume de cod: "asteroid" 8) nu-mi trecea prin cap nici daca faceam yoga 3 luni:)
mi s-a atrofiat imaginatia:
arata.. de nu se poate asteroidul asta:) :hug: :flower:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 16/02/2009 10:09

:P :P Lia pana sa se deschida pagina nici nu-ti poti da seama in ce fel mi-am inchipuit aceasta prajitura :P ...denumirea e originala
=D> =D> imi place ideea am sa o incerc si eu :buuun: :buuun:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 16/02/2009 10:18

Superrrrrrrrrr, bravo =D> =D> =D> =D>
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 16/02/2009 11:25

La asa un dulce chiar ca nu se rezista :buuun: :roll:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 17/02/2009 08:24

Foarte bun asteroidul asta de mancat.Arata foarte bine.
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 17/02/2009 09:21

Meli , Lory se poate da si alta forma la asteroidul acesta :P mie mi-a fost prea lene sa ma mai chinui cu forma rotunda :D

Cara , acest tiramisu mutant se face repede ,iar numele de cod "asteroid " mi-a venit pe cand aruncam ramasitele de crantanele peste rulada :P :P

Micul, Nico, Yafa sunteti ca intotdeauna foarte dragute :pup: :flower:

Blackie, as fi vrut sa fii mai aproape sa te pot servi cu 2-3 feliute :pup: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 19 vizitatori