Rosii uscate, conservate in ulei

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
laura_n
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 17/10/2015 10:55

Rosii uscate, conservate in ulei

Mesajde laura_n » 07/11/2015 04:55

rosii de gradina, eu am folosit din cele lunguiete, coapte,
- sare (eu am folosit sare de Himalaya)
- boabe piper negru
- oregano uscat
- busuioc proaspat
- usturoi
- frunze de menta proaspata
- ulei de masline (de calitate)<br/><br/> Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata.
Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul.
Pregatim condimentele la indemana.
Feliem rosiile, fie cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fie cu ajutorul unui feliator electric. Feliile nu trebuie sa fie mai groase de 4-5 mm, poate si mai subtiri. Le asezam in tava, pe hartie, le ingramadim, dar nu le suprapunem. Eu am copt doua tavi odata. Intr-una am presarat peste rosii sare grunjoasa, boabe de piper, oregano, catei intregi de usturoi (nedecojit), busuioc proaspat. In alta tava, am presarat sare grunjoasa, boabe de piper negru si frunze de menta proaspata. O nebunie de arome. Cand incep sa se incalzeasca, degaja niste arome senzationale.
Lasam focul la minim, lasam usa intredeschisa, ca la bezele (daca ati facut pana acum :)))) ) Timp de 2 ore ele se vor usca, poate si mai bine de 2 ore. Cand devin uscate, uscate (dar nu arse, da? ) inchidem focul si le lasam in cuptor cateva minute. Le scoatem, le punem pe un gratar si le lasam sa se raceasca de tot.
Pregatim cateva borcanele sterilizate, eu am adaugat cateva maslinute mici, mici, cat unghia de la degetul mic de mici :)
Asezam cateva felii de rosii, usturoi copt, boabe de piper copt, masline, apoi umplem fiecare borcanel cu ulei de masline. Presaram un pic de oregano deasupra si infiletam capacul. Le stergem daca e cazul, le etichetam si le pastram in camara noastra. Sunt minunte! Sunt de casa, si sunt la indemana cand ni se face pofta de niste rosii uscate.
<br/><br/>
Fişiere ataşate
11973474_987978074585844_509049547_o.jpg
11973474_987978074585844_509049547_o.jpg (119.16 KiB) Vizualizat de 1330 ori
mancaruri3.jpg
mancaruri3.jpg (137.56 KiB) Vizualizat de 1330 ori
IMG_9145.JPG
IMG_9145.JPG (137.32 KiB) Vizualizat de 1330 ori
IMG_9142.JPG
IMG_9142.JPG (103.93 KiB) Vizualizat de 1330 ori
IMG_9139.JPG
IMG_9139.JPG (87.46 KiB) Vizualizat de 1330 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori