Risotto cu ciuperci in varianta vegana

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Risotto cu ciuperci in varianta vegana

Mesajde biaskitchen » 29/06/2014 05:53

Risotto se face dintr-un orez special, care nu se sfarama in timpul fierberii si care absoarbe mult lichid in timpul fierberii, cele mai bune soiuri pentru risotto fiind orezul Arborio si Carnaroli.
Specificul acestui fel de a gati orezul consta si in modul lui de preparare: orezul se caleste in ulei sau unt (preferabil clarificat), apoi se stinge cu vin si dupa aceea se adauga treptat supa fierbinte, rezultand un orez cremos.
Ingrediente:
• 400 g, orez pentru risotto (Arborio)
• 400 ml. Vin alb
• 600 g. Ciuperci
• 2 buc.ceapa alba
• 3 buc. ardei capia
• 100 g+ 50g.+40 g. Unt de cocos
• 2 legaturi patrunjel verde
• 2 cuburi legume (22 g.)
• 1 lingurita boia iute afumata
• Sare roz de Himalaya si piper proaspat macinat, dupa gust
Punem intr-o tigaie 100 g. unt de cocos la topit apoi adaugam ceapa tocata marunt si orezul si prajim cateva minute. Stingem cu vinul alb si lasam la fiert pana se evapora vinul.
In timp ce prajim ceapa si orezul, punem la fiert 1600 ml apa (de 4 ori cat este cantitatea de orez) in care adaugam cel 2 cuburi de legume si fierbem pana la primul clocot apoi oprim fierberea.
Dupa ce s-a evaporat vinul din orez incepem si adaugam din apa fiarta, cate 4-5 polonice, asteptam ca orezul sa absoarba apa si adaugam din nou 4-5 polonice cu apa si tot asa pana se fierbe orezul. Durata de fierbere a acestui orez Arborio este de 15 minute.
In timp ce fierbem orezul, punem intr-o tigaie 50 g. Unt de cocos la topit, adauga ardeiul capia taiat rondele si il calim cateva minute apoi adaugam ciupercile taiate felii subtiri, condimentam cu boia si prajim la temperatura medie pana se evapora apa din ciuperci.
Cand am terminat de fiert orezul adaugam patrunjelul tocat, ciupercile calite, 40 g.unt de cocos (pentru face orezul mai cremos.) si asezonam cu sare si piper.
Pofta Buna!
Fişiere ataşate
prajim_orezul_impreuna_cu_ceapa.jpg
prajim_orezul_impreuna_cu_ceapa.jpg (75.79 KiB) Vizualizat de 1026 ori
sotam_ardeiul_capia.jpg
sotam_ardeiul_capia.jpg (76.21 KiB) Vizualizat de 1026 ori
adaugam_ciupercile.jpg
adaugam_ciupercile.jpg (81.28 KiB) Vizualizat de 1026 ori
adaugam_patrunjelul_verde.jpg
adaugam_patrunjelul_verde.jpg (79.53 KiB) Vizualizat de 1026 ori
adaugam_ciupercile_peste_orez.jpg
adaugam_ciupercile_peste_orez.jpg (98.59 KiB) Vizualizat de 1026 ori
pofta_buna_2769.jpg
pofta_buna_2769.jpg (97.67 KiB) Vizualizat de 1026 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 29/06/2014 06:58

Imi place ca ai pus si ardei capia! :buuun: Azi chiar am facut un risotto cu ciuperci dar fara ardei. Data viitoare te copiez!! :peace:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 29/06/2014 10:26

nicoleta64 scrie:Imi place ca ai pus si ardei capia! :buuun: Azi chiar am facut un risotto cu ciuperci dar fara ardei. Data viitoare te copiez!! :peace:


Nico,multumesc pentru aprecieri.Am pus ardeiul capia (pe care cred ca o sa-l regasesti in toate retetele mele!) nu numai pentru culoare ci si pentru aroma dulce pe care o ofera mancarii.
:love: :love: :love:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori