Retete pentru masina de paine

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 06/04/2009 06:20

melianda scrie:
piatralunii scrie:Meli, eu cred ca masura lui Pupi e de 200ml, a mea asa e. Ma gandesc ca sunt cam toate la fel. Eu pun cam 250-260ml apa.

Pupi, ce faina ti-a iesit painea. Si mie imi place cea cu tarate.

multumesc...iete cum puneam eu jumatate de litru de lichid :D
dar sper sa apara pupi sa imi zica exact cantitatea de lichid si faina :lol:


:P hai ca te-am salvat! Da, sa vina Pupi sa ne spuna. Eu faina pun 500gr la cantitatea asta de lichid.
Forever Young

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/04/2009 07:33

Scuze fetelor, acuma m-am trezit, (..ce sa fac ,diferenta asta de ore..) Uite am masurat acuma cantitatile( masurile mele sant americane, scuze) si la postez

pentru apa o masura este 200 ml deci in total pun 270 ml la o paine

pentru faina, masura este 150 gr

pentru tarate lingura are aprox 7 gr , in total pun cam 50 gr( valabil doar la tarata de grau. Celelalte tarate sant mai grele deci difera cantitatile. ).
Meli, nu stiu exact cantitatea de faina care o pun pte ca am pus primele 3 masuri de faina complet , apoi am pus tarata in masura si am completat cu faina pana sus, fara sa mai cantaresc diferenta. Fa si tu la fel si ai sa ai exact cat trebuie.
te pup si scuze ptr intarziere. Sper sa iti iasa bine , sa ma tii la curent. :hug: :hug:

Piatra lunii multumesc de apreciere si ajutor, ai avut dreptate cu masurile :hug: :hug:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 06/04/2009 09:45

Pupi azi nu am mai facut painea , nu era graba oricum dar chiar imi prind bine acum cantitatile.
Multumesc din suflet pentru lamuriri...si bineinteles ca te tin la curent :flower: :flower: :hug:

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 06/04/2009 10:08

pupi scrie:Scuze fetelor, acuma m-am trezit, (..ce sa fac ,diferenta asta de ore..) Uite am masurat acuma cantitatile( masurile mele sant americane, scuze) si la postez

pentru apa o masura este 200 ml deci in total pun 270 ml la o paine

pentru faina, masura este 150 gr

pentru tarate lingura are aprox 7 gr , in total pun cam 50 gr( valabil doar la tarata de grau. Celelalte tarate sant mai grele deci difera cantitatile. ).
Meli, nu stiu exact cantitatea de faina care o pun pte ca am pus primele 3 masuri de faina complet , apoi am pus tarata in masura si am completat cu faina pana sus, fara sa mai cantaresc diferenta. Fa si tu la fel si ai sa ai exact cat trebuie.
te pup si scuze ptr intarziere. Sper sa iti iasa bine , sa ma tii la curent. :hug: :hug:

Piatra lunii multumesc de apreciere si ajutor, ai avut dreptate cu masurile :hug: :hug:


Pai stii cum e pe aici, o cana din aia, o masura din ailalta. Americanii prefera masurile si nu cantitatile in grame (sau uncii/livre). Daca intrebi orice "gospodina" americana, asta iti spune. Pe mine ma cam incurca masurile :D, imi plac stiintele exacte 8).
Forever Young

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/04/2009 12:20

:P :P :P ca si mine. Prefer exactitatea :hug:

louisa
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 19/09/2009 10:05

ajutor

Mesajde louisa » 19/09/2009 10:12

mi-am cumparat si eu o masina de facut painea ..nuj cat e de buna a fost ieftina e de la king d'home dar nu are carticica si nuj cum sa o folosesc ce fac?

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/09/2009 09:31

Nu stiu sa iti spun daca este buna sau nu masina asta a ta....cu ce te pot ajuta , o fac cu placere. Orice masina are un panou luminos, pe el ai programele si ceasul. La masina mea este ceva de genul

1 program basic ( painea normala, reteta de baza, rezultate perfecte)
2 French ( se foloseste pentru french bread care necesita un timp de framantare mai indelungat, dospire si coacere)
3 Whole wheat ( faina integrala)( cand folosesti faina integrala mai mult de 50%- iti ofera un timp mai indelungat de dospire)
4 Quick ( rapid) ( la retete care folosesc mai mult praf de copt sau bicarbonat decat drojdie- se foloseste doar la retete speciale)
5 Sweet( dulce) ( program pentru copt paine care are o cantitate mare de zahar, grasimi sau proteine, tot ce are tendinta de a se maroni prea mult)
6-7 express bake( coacere rapida) ( nu cred ca ai programele astea)
8 Dough ( aluat)( poti prepara aluaturi pentru roluri, paine, cozonac ,pizza, care dupa terminarea programului , care tine o ora jumate, trebuie sa scoti aluatul si sa il modelezi manual, depinde de ce vri sa faci)
9 Jam ( gem) ( pentru gemuri preparat din fructe proaspete)
10 Cake
11 Sandwich ( se prepara paine ptr sandwich-uri)
12 Bake ( copt) se foloseste pentru a coace aluaturi pregatite manual sau la care ai folosit programul nr. 8 ( de aluat)

Sant sigura ca la tine nu sant tot asa programele, dar in mare , cam toate masinile de paine sant la fel.
Se pune in masina prima data lichidele( apa, ulei, oua, esente, sucuri etc) apoi se pune faina in asa fel ca sa acopere toata suprafata apei, apoi se pune zahar, sare, coaja de lamaie, portocale, etc, si ultima se pune drojdia uscata. Trebuie sa ai grija sa nu cumva sa ajunga apa la suprafta si sa atinga drojdia. . Mai sant masini la care ordinea de aranjare a ingredientelor este exact invers ( adica solidele prima data si lichidele la urma, dar nu cred ca masina ta sa fie din asta . ).
Modul de prelucrare . Te asiguri ca paleta este la locul ei in cuva, apoi pui in ordinea indicata in reteta, ingredientele necesare preparatului care il doresti, , inchizi capacul , alegi programul care il doresti, folosindu-te de sagetile jos-sus, alegi culoarea crustei ( asta daca vrei sa si coci la masina nu doar ptr aluat) apesi apoi pe start si gata , masina is face treaba singura.
Eu de regula folosesc programul de aluat mai mult, framant acolo tot ce este aluat ptr paine, cozonac , roluri, pizza, langos, gogosi , branzoici) . Cand s-a terminat programul , scot aluatul in modelez cum vreau si -l coc in aragaz. Painea coapta in masina de paiine, mie personal mi se pare cam uscata , , de aia o coc separat ( la aragaz) . Multa lume coace painea la masina si este multumita de rezultat. Alegerea este a ta.
Sper ca ti-am fost de ajutor. :hug: :hug:

Te asteptam cu retete noi acuma, si bine ai venit pe la noi sper sa iti placa familia noastra. :hug: :flower: :flower:

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Mesajde qadrianaq » 06/11/2009 09:48

super
deja vreau :roll:

sorina1960
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 15/11/2009 01:56

mi-am cumparat si eu masina de paine

Mesajde sorina1960 » 15/11/2009 04:52

Ura! in sfarsit mi-am cumparat o masina de paine la un pret promotional de la Carrefour; are putere 1300kw si capacitate de 1300gr. azi am incercat prima oara reteta clasica de paine dupa indicatiile culese de la voi.
Multumesc, pentru inceput e destul de bine, as fi preferat totusi ca painica mea sa fie un pic mai rumenita; poate data viitoare, apropo cat ar trebui sa o mai las in plus la coacere?Am programat-o la programul 1 mediu.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/11/2009 06:32

Nu iti cunosc masina, dar ma gandesc ....trebuie sa o pui la ultima optiune ,culoare inchisa.....eu nu coc la masina, acolo doar framant aluatul.
Dupa ce este gata framantat si dospit, il scot, in mai framant 1 minut sa il uniformizez, il intind cu sucitoarea ( vezi ca sant poze pe undeva pe aici) si apoi il rulez si il pun in tava unsa cu ulei.
In jumate de ora ( daca este cald in bucatarie), dospeste si il coc in aragaz.
Iese o paine tare pufoasa si cu o crusta crocanta, maronie, exact asa cum imi place . In plus, nu este asa de uscata ca cea coapta la masina. Uneori, in lipsa de timp o mai las la copt in masina dar asta mai rar.
Deci ai doua optiuni aici, sper sa iti iasa asa cum iti place :hug: :hug:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori