Retete pentru masina de paine

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 29/03/2009 10:36

Sidonia,am ramas de mult datoare cu poze de la painica mea.Am facut cu lapte praf si intr-adevar nu mai e asa de sfaramicioasa.

Pupi,sunt de acord cu tine:painea coapta in cuptor e mult mai buna decat cea coapta in masina(desi e foarte buna si asta).Eu faceam zilnic pane in masina,pana acum o luna,cand a cedat motorul.Este in service de atunci si cum nu ne-am putut obisnui cu painea din comert,n-am avut alta solutie decat sa o fac la cuptor.Pregatesc paine cu aluat neframantat.iese foarte gustoasa .Chiar acum am una la copt.e miros de paine coapta in toata casa.

Aparatul meu este marca Moulinex,modelul XXL(face paine de 1.5 kg) si sunt foarte multumita de el.Il am de 1 an jumate si l-am folosit mult,aproape zilnic,atat la copt paine cat si la framantat diferite aluaturi.Nici nu ma mir ca s-a ars motorul.
Fişiere ataşate
DSC01571.JPG
Paine cu faina integrala si lapte praf,coapta in masina de paine.
DSC01571.JPG (28.67 KiB) Vizualizat de 20232 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/03/2009 01:46

Leila, de abea astept raspunsul tau pentru Laura( cat costa o masina de paine la Real) . Cred ca este mai ieftina in magazin decat on line. Uf si acuma ma tot mir de pret :shock: :shock: :hug:

Melianda nu am pus reteta de paine pentru ca nu am avut de ce. Este reteta de paine cea mai simpla posibila:
o masura si 1/3 apa calduta, 2 lingurite de ulei de maslina, 4 masuri de faina( eu folosesc alba si direct de la moara si cica este 100% naturala fara chimicale ?????) o lingurita de zahar o lingurita si jumatate de sare si 4 lingurite de drojdie uscata. Pun masina la programul de aluat o las la framantat , la dospit ,apoi scot aluatul si il mai framant 2 minute cu mana, dupa care ,cu sucitoarea il intind si apoi il rulez. Pun in tava unsa si las pe aragaz ( cu cuptorul pornit ) ca sa creasca din nou( la caldura si desigur este acoperit) Inainte de a pune peste aluatul din tava prosopul cu care acopar , cu un cutit bine ascutit , crestez painea in trei locuri . Gata si cand a crescut 3 degete deasupra tavii in care este pusa o pun in cuptor si in 20 minute am painea care o vezi postata. Cred ca au mai scris si alte fete aceasi reteta aici , daca nu ma insel au postat reteta, Piatra lunii si Thea, sau cel putin discutau despre reteta asta. Eu asa am facut painea de 15 ani de cand folosesc masina de paine, si coc in masina doar cand am nevoie sa am pe dimineata paine proaspata. programez de cu seara masina , pun in ea tot ce trebuie si gata , la 6 dimineata cand se trezeste sotul are painea ptr serviciu. :hug: :hug: Am invatat de la un brutar din Arad ca sa rulez aluatul de paine inainte de a pune in tava, cica iese mai pufoasa. Incearca sa vezi poate are sa iti placa , :flower:

5 august , painea ta arata tare bine =D> =D> , cred ca am sa fac si eu ceva asemanator , am sa incerc cu seminte de in ( flax seed)

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 30/03/2009 12:45

Multumesc Pupi :hug:
Si eu obisnuiesc sa pun seminte de in in paine,cand nu uit.Cea de aseara,cu aluat neframantat are si seminte de in.Pun si poza,drept dovada.
Fişiere ataşate
DSC01886.JPG
DSC01886.JPG (45.59 KiB) Vizualizat de 20208 ori

emiliamaria
Incepator
Mesaje: 13
Membru din: 26/09/2008 12:28
Localitate: alba iulia

Mesajde emiliamaria » 30/03/2009 02:08

Buna fetelor
sunt si eu o admiratoare a masinii de paine,o folosesc ff des si sunt supermultumita de ea
am un moulinex 5000 de la domo si m-a costat 495 roni in februarie anul acesta
fac si paine si aluaturi pentru cozonaci,cornulete,placinte
acum a devenit indispensabila pentru mine.
pentru cine e amatoare de aluaturi este perfecta,un ajutor de nepretuit

emiliamaria
Incepator
Mesaje: 13
Membru din: 26/09/2008 12:28
Localitate: alba iulia

Mesajde emiliamaria » 30/03/2009 02:28

Vreau sa va cer un sfat pentru painea cu fibre
Cine imi poate da o reteta ce e sigura?
Eu fac mereu, insa oricat m-am straduit ,dupa ce incepe sa se coaca se lasa putin si imi iasa dreapta sau putin adancita
Aluatul e tare ,chiar prea tare uneori ,pt ca am inteles ca e mai bine sa fie asa sa nu se lase, dar...

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 30/03/2009 02:43

Pupi multam de reteta.
Eu folosesc o reteta de paine de la o carticica care apartine altei masini de paine.
imi place cum iese dar a doua zi este sfaramicioasa si ma enerveaza la culme.
Multumesc de ideea de a o rula inainte de a o pune in tava..nu stiam si nu intotdeauna painea mea avea o forma frumoasa. :lol:
Am intalnit fel si fel de retete si asta pe are o fac acum mi-a placut cel mai mult.
o sa incerc reteta ta si iti spun cum mi-a iesit :hug:
multumesc mult! :flower:

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 30/03/2009 08:21

Leila si Meli, multumesc pt raspuns. Vai de mine si eu zic ca Pupi, sunt scumpe al naibii. Eu am un Panasonic si am dat $130 (daca stau sa ma gandesc bine tot in jur de 400 RON). Intrebam pentru parintii mei pt ca vor si ei sa cumpere una. Moulinex si Kenwood sunt marci bune din cate stiu eu.
Forever Young

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 30/03/2009 08:29

Pupi aceeasi reteta o am si eu, cu exceptia drojdiei. Eu pun numai 2 lingurite. Aseara am pus la masina pt dimineata. M-am trezit la ora 3 :D in zgomot de framantat, pt ca sarise lopatica din cuva de la locul ei. M-am gasit desteapta cu o seara inainte sa le amestec putin si am scos, de buna seama. Apoi la ora 6 m-a trezit mirosul de paine proaspata :buuun: .

Pupi (din nou), ce faina folosesti tu? Ca eu iau unbleached de supermarket. Am cumparat si din aia scumpa, dar nu prea am vazut diferenta. Ca sa nu mai zic ca am si amestecat-o cu rye flour (secara cred ca-i aia, asa-i?) si mi-a iesit o paine de spart geamurile (si capul). Cum zicea Emiliamaria, plata si foarte necrescuta, si tare. Edit: painea de rye (secara) e de obicei moale, cel putin cea de cumparat, asa ca nu stiu ce am facut gresit.
Forever Young

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/03/2009 09:48

5 august painea ta arata tare bine.Eu nu am facut niciodata paine din asta, am azut pe RC reteta si discuti despre stilul asta de a face paine dar nu m-am incumetat sa o fac. Nu stiu de ce. E super faina si apetisanta. :buuun: :buuun:

Emiliamaria, am sa incerc sa iti trimit in vreo 3 zile ceva info si niste retete. Sant sigura ca e la cantitati ceva , sau poate combinatia de faini etc. Dar poate ca pana atunci se va mai gasi altcineva care sa te poata ajuta. Oricum eu am sa revin , fie ca ai primit raspuns de la alte fete sau nu. :hug: :hug:

Piatralunii, nu ma intreba de ce folosesc 4 lingurite de drojdie , ca nu stiu. POate din cauza ca am facut fel de fel de experiente de-a lungul timpului( 15 ani e mult nu? :P :P )si am avut paini cu fel de fel de texturi dubioase :P :P , mi-am schimbat masuratorile , am ajuns la concluzia ca ptr masina mea asta este cea mai buna reteta. In legatura cu faina , eu merg la moara si iau de acolo din cea varsata ( bulk) si este alba si ( zic ei organica) Am sa merg din nou in cateva zile si am sa iti trimit o poza cu eticheta si cu ingrediente si poti sa faci o comparatie, poate ai sa depistezi care e treaba. Uite iti pun aici o copie( din 2 buc) , poate te ajuta la ceva. Dar sant sigura ca aveti si voi prin preajma ceva mori, intra pe internet si cauta, nu se poate sa nu fie :rugaciune: sa gasesti

Melianda , si la mine iese painea mai uscata si mai sfaramicioasa , cand o fac la masina, poate timpul prea indelungat , poate faina , nu stiu ce sa zic, poate spatiul prea mic???. Cand o coc in cuptor ai vazut ce iese. Fac aluatul in masina si ilo las la dospit. Apoi il scot , il mai framant putin de tot si il intind, dupa care il rulez si in tava unsa apoi cu el. Il las din nou la dospit si cand a depasit cu 3-4 degete marginea tavii il pun la copt.. Dupa ce scot painea din cuptor o asez pe un stergat din cel taranesc de in si dedesubt am un gratar si painea o asez intr-o parte nu o las sa stea in pozitie normala, in felul asta nu se lasa nici un mm. Cand s-a racit o pun in punga de hartie si in uanade plastic si gata . Pana a doua zi nu ai ae nimic. Daca are sansa sa traiasca mai mult( 3 zile ) ramane la fel de pufoasa. POate este si faina , nu stiu ce sa zic.Incearca sa vezi :hug: :hug:
Fişiere ataşate
0pl04.jpg
0pl04.jpg (43.91 KiB) Vizualizat de 20163 ori
0pl03.jpg
0pl03.jpg (47.12 KiB) Vizualizat de 20163 ori

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 30/03/2009 10:34

Pupi, multumesc pentru informatii si paginile care le-ai postat. Mi-ai dat tema pe internet. Acuma sa mai gasesc si o moara si ma blagosloveste barbatu-meu. Carne de bizon de la ferma am cumparat, miel si oua la fel. De curiozitate tot caut. Nu stiu daca sunt pt ca in jur avem ferme de animale mai mult, mai putin de cereale. O sa incerc si eu cu 4 lgte de drojdie sa vad ce iasa. Eu am din aia de la Costco, Red Star, dar cred ca nu conteaza marca.
Forever Young


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google [Bot] și 2 vizitatori