Retete pentru masina de paine

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 06/05/2008 12:11

Foarte faine ti-au iesit chiflele :flower:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 06/05/2008 02:21

da si au avut succes...bune rau.

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 13/11/2008 08:16

Reteta mea de paine- am adaptat reteta de paine clasica din cartea masinii de paine.

500gr faina
300ml apa
1 lingurita zahar
1 lingurita drojdie uscata
2 lingurite sare (sau dupa gust, sarea mea nu e prea...sarata)
1 lingura ulei de masline

Se face aluatul clasic de paine, dar eu amestec toate ingredientele in cuva masinii de paine (cu grija si cu o lingura de lemn), inclusiv drojdia pe care o pun in apa calduta cu zahar si o torn peste faina, nu o pun un recipientul special de drojdie. Las aluatul in masina de paine la dospit cam 6 ore, uneori chiar mai mult (o pun seara la 9 si se coace dimineata la 6), apoi pun pe programul clasic de facut paine cu crusta mai inchisa. Iasa o paine care aduce cu cele de brutarie si cu gauri, asa cum ne place noua.
Forever Young

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 14/11/2008 04:53

piatralunii scrie:Reteta mea de paine- am adaptat reteta de paine clasica din cartea masinii de paine.

500gr faina
300ml apa
1 lingurita zahar
1 lingurita drojdie uscata
2 lingurite sare (sau dupa gust, sarea mea nu e prea...sarata)
1 lingura ulei de masline

Se face aluatul clasic de paine, dar eu amestec toate ingredientele in cuva masinii de paine (cu grija si cu o lingura de lemn), inclusiv drojdia pe care o pun in apa calduta cu zahar si o torn peste faina, nu o pun un recipientul special de drojdie. Las aluatul in masina de paine la dospit cam 6 ore, uneori chiar mai mult (o pun seara la 9 si se coace dimineata la 6), apoi pun pe programul clasic de facut paine cu crusta mai inchisa. Iasa o paine care aduce cu cele de brutarie si cu gauri, asa cum ne place noua.

fFx asa fac si eu painea, are gust excelent de la uleiul de masline, insa am vrut sa te intreb ceva: aluatul dospit timp de 6 ore nu iese din cuva ? eu l-am lasat o data cam 3 ore(din cauza ca nu eram acasa ) si crescuse foarte mult, pana la capac si a iesit din cuva :x . Uneori , ca sa las mai mult painea sa dospeasca folosesc mai putina drojdie dar niciodata nu am lasat 6 ore. Cu cat sta mai mult la dospit cu atat iese painea mai buna, asa e? :flower:

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 15/11/2008 01:54

Thea, eu am un Panasonic, nu stiu daca e diferenta in marimea cuvei de la masina la masina, dar nu, nu mi-a iesit niciodata la 500gr de faina. Da, asa e cu cat sta mai mult la dospit, cu atat e mai buna. :hug:
Forever Young

Avatar utilizator
Sidonia
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/04/2006 12:27
Localitate: Oradea

Mesajde Sidonia » 18/01/2009 09:46

Eu am facut ieri o piine alba si una cu faina integrala de sacara( mai mica)

Imagine
Imagine

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 18/01/2009 10:38

Foarte fain ti-au iesit painile Sidy,felicitari =D> =D> =D>
Ce retete folosesti?Cele din carticica primita odata cu aparatul?

Avatar utilizator
Sidonia
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/04/2006 12:27
Localitate: Oradea

Mesajde Sidonia » 19/01/2009 08:05

In mare, da !!! Dar am vazut, pe parcurs, cum arata aluatul si am mai pus cite un pic din ceva sau am mai scazut cantitatea...ma refer aici la apa si faina !!!
In rest...am facut piine si fara lapte praf si am observat ca se sfarma....
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 19/01/2009 08:23

Sidonia scrie:In mare, da !!! Dar am vazut, pe parcurs, cum arata aluatul si am mai pus cite un pic din ceva sau am mai scazut cantitatea...ma refer aici la apa si faina !!!
In rest...am facut piine si fara lapte praf si am observat ca se sfarma....

Sidonia, imi place mult painea de secara :flower: ai scris ceva de lapte praf... il folosesti pudra?
mersi :flower:

Avatar utilizator
Sidonia
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/04/2006 12:27
Localitate: Oradea

Mesajde Sidonia » 19/01/2009 05:16

Da Thea....asa praf ! Pudra, cum vrei sa-i spui...
ImagineImagineImagine


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori