Retete pentru masina de paine

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/10/2011 10:23

Ariana_red...la cine si la ce anume te referi??
cine a spus ca faina alba si cea integrala nu are gluten???

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 14/11/2011 09:14

stie cineva cum se pot adapta retetele de la masina de facut paine la facutul manual :D pastrez aceleasi cantitati si urmez procesul care il fac de obicei cand framant cu mana? am observat ca la retetele ptr masina se foloseste drojdie uscata. Care e echivalentul unei lingurite de drojdie uscata in drojdie proaspata?
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/11/2011 10:14

Mitinita, nu trebuie sa adaptezi nimic la reteta de paine , chiar daca faci manual....amesteci faina cu ce trebuie, intre timp maiaua se face separat intr-un vas, apoi amesteci cele doua plus apa care trebuie( in timp ce framanti)...nu pui totul odata ca la framantat manual intra alta cantitate de apa....nu ma intreba de ce, poate e puterea de framantare, poate alt proces are loc acolo in timpul framantatului manual si cel mecanic, nu stiu ....dar am vazut la mine ca atunci cand framant cu masina folosesc o anumita cantitate de apa, cand folosesc malaxorul , alta cantitate de lichid....atunci mai conteaza calitatea uleiului adaugat...daca pui unt sau ulei vegetal sau de masline....iar variaza....trebuie sa te joci putin cu cantitatea de lichid. Sant retete la care se foloseste si ou/oua si atunci , normal, lichidul va fi mai putin...daca pui ceva mai mult ulei vei micsora apa sau laptele sau berea, depinde cu ce lichid lucrezi.....dar una peste alta, in general nu trebuie sa ajustezi reteta decat la apa( vezi sa fie faina uscata ca altfel iti trebuie mai putina apa ....sa tii cont si de asta si de oua, si de ulei-textura lui) . La o paine de jumate de kg pui un cubulet de drojdie, la o paine de 750 gr un cubulet si jumate si al 1 kg 2 cubulete...cam asa cumva te joci si cu drojdia proaspata.... acuma nu am timp sa ma uit si sa traduc mai mult , dar daca in viitor te mai intereseaza am sa postez toate cele necesare ptr reusita unei paini bune, framantate manual....daca ma gandesc bine , cred ca am sa o fac, sa ramana aici ptr posteriotate :P ... :hug:

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 15/11/2011 12:29

Saru'mana Anca,eu-s ca o fata care de abia s-a maritat si nu stie nici sa fiarba oua :P Stiam eu ca la tine gasesc o mana de ajutor :hug: :hug: :master: :master:
Daca te gandesti sa ne scrii despre paine o sa adaug si eu una alta,dar din carte ca nu prind eu atata experienta atat de repede. Am incercat si barbari dar mi-a iesit pita :D :P
http://cartederetete.ro

nazare
Incepator
Mesaje: 39
Membru din: 14/02/2012 06:06
Localitate: Aiud, Romania
Contact:

Mesajde nazare » 29/02/2012 01:23

Exista retete de paine unde nu trebuie sa framanti in mod deosebit! Exemplu: cele turcesti!
eu cu pasiune, in bucatarie

andreeap88
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 15/01/2013 01:15

Foarte utile

Mesajde andreeap88 » 15/01/2013 01:20

Buna. am incercat cateva din retetele postate dar din pacate nu le pot citi pe toate pentru ca se suprapune un scris peste reteta. este posibil sa downloadez retetele sau cum as putea sa le vad integrak? multumesc si spor la gatit tuturor! :clipocit:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/01/2013 09:19

Aici trebuie sa intervina Adi sa vada daca este vreo problema

novageea
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 06/02/2013 04:16

Nouvenita

Mesajde novageea » 06/02/2013 05:22

Buna! Urmaresc retetele pentru masina de paine pe forum de cca.2-3 luni, de cand am hotarat serios ca trebuie sa iau o astfel de masina (aveti un rol insemnat in decizie - daca nu vedeam cate se pot face poate nu ma hotaram)!
Multumesc mult pentru retete! Au constituit o sursa de inspiratie excelenta!
Am luat masina de craciun si am folosit-o la 2-3 zile - pentru paine si chiar cozonac - asa ca acum cred ca ma pot numi utilizatoare cu oarecare experienta.
Pentru ca am vazut ca multi (multe) descriu retete "ca in cartea masinii" nu ma rabda inima sa nu fac urmatoarele observatii bazate pe experienta proprie:
- nu este obligatoriu sa folositi lapte praf! se poate folosi lapte natural fara nicio problema! Laptele va inlocui o parte din apa prevazuta in reteta pe care o folositi. Eu amestec apa (calda) cu laptele (din frigider) in raport cam 3/1 astfel ca amestecul rezultat sa fie usor caldut (37-38 grade)
- nu este obligatorie nici utilizarea drojdiei uscate! se poate folosi drojdie proaspata (dar sa fie proaspata!). Eu dizolv un cubulet de drojdie in putin din amestecul apa+lapte si il torn deasupra fainii. Folosesc tot un cub si la 500 g faina si la 750 g faina si creste la fel de bine!
- in loc de zahar se poate folosi miere (chiar zaharisita putin)
- in general raportul lichid/faina este 0,65/1 cu variatii intre 0,6-0,7 in functie de tipul de faina si calitatea acesteia; nu poti sa stii din prima ce calitate are faina asa ca prima data mai bine pui mai putina apa si cand piuie pentru adaosuri verifici aluatul si daca e prea tare mai adaugi cate putina apa/lapte
- in afara de calitatea drojdiei are insemnatate ca faina sa nu fie umeda! E bine sa nu se foloseasca o faina proaspat cumparata (nu stii cum a fost tinuta la magazin si in depozite) ci sa fie tinuta 1 saptamana - 1 luna intr-o camara uscata.
O zi buna tuturor si iertati-ma daca v-am plictisit!

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 26/02/2013 09:20

Weekend-ul acesta m-am jucat putin prin bucatarie si am descoperit o reteta pentru masina de facut paine.
Cand doriti ceva dulce si nu aveti timp incercati aceasta reteta ;)
Chec rapid

Ingrediente:
4 albusuri
zeama de la o jumatate de lamaie mai mare
coaja rasa de la o lamaie
100 gr faina
150 gr zahar
un praf sare
un plic zahar vanilat
un plic praf de copt
glazura de ciocolata
nuca de cocos
Mod preparare:
Se pun prima data lichidele(albusurile,zeama de lamaie) , dupa care se adauga solidele(faina,zaharul,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de lamaie).
Eu le-am asezat in vasul mai micut am masinii de paine, si am setat masina pe programul "cake", la mine este programul nr.8, timp de preparare o ora si 22 de minute.
Dupa ce s-a facut checul se scoate din tavita si se acopera cu glazura si nuca de cocos.
Se serveste dupa ce s-a racit , iar glazura s-a intarit.
Pofta buna !!!
Fişiere ataşate
4 (1).JPG
4 (1).JPG (58.99 KiB) Vizualizat de 4004 ori
4 (2).JPG
4 (2).JPG (93.04 KiB) Vizualizat de 4004 ori
2 (1).JPG
2 (1).JPG (69.1 KiB) Vizualizat de 4004 ori
2 (2).JPG
2 (2).JPG (79.95 KiB) Vizualizat de 4004 ori
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
tradaro
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 08/05/2009 03:16
Localitate: Bucuresti, Romania

Paine la masina

Mesajde tradaro » 07/05/2014 07:55

8) 8) 8) Reteta este simpla si bine conceputa.


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori