Retete de post - Ce gatim? (2)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/02/2007 02:09

Asaaaa eu scriu aici retete , azi e vineri si tin si eu postul dupa regulile mele ... deci pun reteta si pozele mai tirziu :

Snitele de legume

Am fiert cartofi taiati, morcovi si niste frunze de cicoare mie imi plac sunt amare dar bune.. in Ro nu cred ca se gasesc dar voi puteti pune altceva, cind toate erau fierte aproape gata am adaugat si dovlecei taiati cuburi . Am scurs in strecuratoare si am lasat sa se duca toata apa ... tocmai bine ca se si racesc. Dupa ce se racesc o sa bag minipimerul in ele ( sau cine are le arunca in robot, sau le striveste cu strivitorul pt piure ). O sa rezulte o crema, in care adaugam dc e prea moale putin pesmet sau putina faina . Dar daca se scurg bine de tot nu ar tb sa fie prea cremoase. Se formeaza ca niste snitele care se trec prin pesmet si se prajesc daca asa va plac sau se coc in tava la cuptorul incalzit si dat la temperatura maricica ...

revin cu poze ....
Fişiere ataşate
Immagine 009.jpg
Immagine 009.jpg (41.11 KiB) Vizualizat de 4760 ori
Immagine 003.jpg
Immagine 003.jpg (61.27 KiB) Vizualizat de 4760 ori
Immagine 002.jpg
Immagine 002.jpg (54.58 KiB) Vizualizat de 4760 ori
Immagine 001.jpg
Immagine 001.jpg (39.74 KiB) Vizualizat de 4760 ori
Ultima oară modificat 23/02/2007 03:26 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/02/2007 03:24

Lipie din resturi de mamaliga

peste resturile de mamaliga se adauga faina si se face un aluat , faina cit e nevoie ca sa nu se mai lipeasca de miini. Se fac bile cit mandarinele si se intind in foaie rotunda cu sucitorul presarat cu faina, Vor iesi lipii care se coc pe gratarul de fonta sau pe tigaia de teflon incinse bine si UNSA BINE CU ulei. De umplu cit sunt calde cu diverse .
Sau se maninca asa in loc de piine ...
Eu voi face un sos alb gen ciulama dar de post cu fasole verde fiarta si taiata marunt .. merge si cu sosulet de ardei gras+ rosii + cepaa dc mincati, sau cu vinete taiate marunt si prajite in putin ulei + sos de rosii+ busuioc, sau cu ciuperci inabusite in putin ulei, varza calita .. in fine va orientati voi ...

revin si cu pozele astea mai tirziu sau miine
Fişiere ataşate
Immagine 008.jpg
Immagine 008.jpg (38.63 KiB) Vizualizat de 4757 ori
Immagine 007.jpg
Immagine 007.jpg (39.06 KiB) Vizualizat de 4757 ori
Immagine 005.jpg
Immagine 005.jpg (34.53 KiB) Vizualizat de 4757 ori
Immagine 004.jpg
Immagine 004.jpg (45.09 KiB) Vizualizat de 4757 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/02/2007 07:46

M-ai omorat cu lipia aia a ta :buuun: , arata asa de bine, parca o si miros fierbinte.
Eu am facut humus frecat cu ardei copti, salata de telina cu morcov si mar si cartofi prajiti cu salta de varza rosie+alba+morcov
Fişiere ataşate
9.jpg
9.jpg (30.76 KiB) Vizualizat de 4747 ori
10.jpg
10.jpg (28.72 KiB) Vizualizat de 4747 ori
11.jpg
11.jpg (31.02 KiB) Vizualizat de 4747 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/02/2007 08:21

Lipia aia in 10 minute era gata .... mai mult am asteptat sa se incalzeasca gratarul de fonta. Apoi am lasat-o pe farfurie descoperita cam 1 ora si jumatate si nu s-a intarit deloc asa cum uneori pateste cea din faina simpla ... La "textura" era moale si delicata ca o clatita ... Mergea cu humusul tau :buuun: ( acum imi dau seama ca n.am naut in casa ca faceam si eu).

Unde am citit eu reteta ( cica e traditionala in centrul Italiei pe niste sate de munte cu oieri :lol: ) dadea si varianta dulce /desert: lipia prajita in ulei si apoi presarata cu zahar cit era calda ...

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 23/02/2007 10:49

Mai , mai , ce mai bucate bune :buuun:

Crista, esti fantastica ! ....nu am facut niciodata lipie cu malai :? ,dar a ta arata atat de bine :o incat sigur am sa ma incumet s-o fac si eu...si ma rog :rugaciune: sa-mi reuseasca si mie sa fie asa frumoasa ca a ta :roll:

......dar pana atunci , facem schimb :?: ,eu iti dau un tortulet , iar tu o lipie...vrei :?:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 23/02/2007 11:01

Roxana, cred ca tu ai vorbit cu Crista :x , sa faci pasta de humus asa de apetisanta :buuun: si ea lipia care se potriveste de minune ....

.....asa deci :x acum mai am inca ceva la care sa ma gandesc :vis: -pasta de naut.....lasa, lasa,

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/02/2007 11:37

Tu la pasta mea ravnesti, eu ce sa mai zic de tortuletele tale :buuun: ? Ca ziceam ca acum e post si o tai cu dulciurile, da se vede ca praful se alege... Poti sa-ti inchipui ca si eu ma gandeam cum de n-am facut azi pasta aia, sa fi facut si lipii.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 26/02/2007 01:12

Ce-mi plac retetele astea ale tale,lipia si snitelele de legume.:buuun:
Ca intotdeauna, ne dai idei bune! :peace:
Lipia asta se aseamana cu "piadina romagnola"(reteta tipica din regiunea unde stau eu).Pentru cine nu stie,piadina este tot o foaie facuta din faina ,untura,bicarbonat,apa,sare care se intinde cu facaletul rotunde si se coc la fel,pe foc direct(fara grasime) ca lipia lui Crista.Se mananca tot in loc de paiine,cu mezeluri,branza dar si cu Nutella. :roll:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/02/2007 01:28

Nico mie piadinele mi se intaresc, adica sunt bune cit sunt calzi si pe urma se fac pietroi. A pus Giulia mai demult reteta si cred ca toata smecheria era in untura aia care fragezeste ... Astea insa sunt super, nu s-au intarit deloc , sunt elastice si bune ... si sunt de post ce e mai important.

Eu le-am mincat cu ciulama cu fasolica verde taiata marunt.. ( nu va fac pofta ca ciulama se poate face si de post cu supa de legume )

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 27/02/2007 09:45

crista scrie:Nico mie piadinele mi se intaresc, adica sunt bune cit sunt calzi si pe urma se fac pietroi. A pus Giulia mai demult reteta si cred ca toata smecheria era in untura aia care fragezeste ... Astea insa sunt super, nu s-au intarit deloc , sunt elastice si bune ... si sunt de post ce e mai important.

Eu le-am mincat cu ciulama cu fasolica verde taiata marunt.. ( nu va fac pofta ca ciulama se poate face si de post cu supa de legume )

Prima mea piadina, sa nu-ti spun cum a iesit :badday: dar de cand am schimbat putin reteta de baza(asa cum faci si tu de multe ori :lol: )imi iese mai buna si nu se intareste a doua zi.Asta dupa sfatul prietenelor mele de aici.Nu pun bicarbonat,pun praf de copt (Paneangeli-praf copt-Pizzaiolo)si la 500gr.faina, 3 linguri untura,3-4 linguri ulei masline,apa putin calduta.Desi, prietena mea, ia dela un magazin de paine , un praf de copt care il folosesc doar pt.piadina(asta pt.ca o cunoaste).
O sa fac si eu lipia ta. :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori